Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Share

    sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 20
    Location: Puchong Selangor
    Job/hobbies: Watching TV and New Technology
    Registration date: 05/03/2009

    Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by sam on Thu Mar 05, 2009 10:53 pm

    Berita baik untuk mereka yang ingin mengikuti kursus MEMBAIKI MONITOR CRT/TV & POWER SUPPLY secara ONLINE. Percubaan ONLINE chat komponen asas elektronik selama seminggu antara 9.00-9.30 pagi, Jangan lepaskan peluang ini. Add contact saadon_06@yahoo.com

    shyong_sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 54
    Location: Sabah
    Job/hobbies: Bisnes, IT, play Music
    Registration date: 25/02/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by shyong_sam on Mon Mar 09, 2009 4:18 pm

    berapa bayaran utk kursus online ni ?

    sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 20
    Location: Puchong Selangor
    Job/hobbies: Watching TV and New Technology
    Registration date: 05/03/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by sam on Tue Mar 10, 2009 1:01 pm

    Buat masa ini masih dalam percubaan ,jika pengunaan online memuaskan dari segi audio dan dan video interaktif baru harga ditetapkan tetapi amat murah berbanding kursus hadir/hand on yang melibatkan perjalanan, masa, belanja makan dan minum serta tempat tinggal maklumat lanjut lawati http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

    paklog
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 5
    Registration date: 07/03/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by paklog on Tue Mar 10, 2009 8:44 pm

    sam betul ke dua hari sahaja dia punya kursus..

    sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 20
    Location: Puchong Selangor
    Job/hobbies: Watching TV and New Technology
    Registration date: 05/03/2009

    Kursus Membaiki Monitor CRT/TV dan P/Supply

    Post by sam on Wed Mar 11, 2009 10:12 am

    Terima kasih paklog, memang betul 2 hari sahaja ,berdasarkan pengalaman kami yang telah mengajar secara intensif /hand on anda pasti boleh, kami membimbing anda hingga berjaya ( 2 hari anda bersama kami seakan-akan 6 bulan hingga 2 tahun itulah kebiasaan kursus ditempat lain). Untuk lebih meyakinkan sila bawa monitor crt/tv atau power supply yang rosak semasa menghadiri kursus(tiada trick kerosakan dibuat)

    sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 20
    Location: Puchong Selangor
    Job/hobbies: Watching TV and New Technology
    Registration date: 05/03/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by sam on Fri Jun 19, 2009 11:47 am

    Kursus secara online menghadapi masalah teknikla harap maaf.tk

    shyong_sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 54
    Location: Sabah
    Job/hobbies: Bisnes, IT, play Music
    Registration date: 25/02/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by shyong_sam on Fri Jun 19, 2009 7:04 pm

    Sam.... nak tanya ko seperkara.

    saya ada 1 monitor nie part dia (playback) rosak so, saya tak de paer nie untuk ganti. Sekadar nak tahu brapa harga part (palyback) nie & brapa service caj yg biasa korang kenakan. TQ

    sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 20
    Location: Puchong Selangor
    Job/hobbies: Watching TV and New Technology
    Registration date: 05/03/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by sam on Fri Aug 21, 2009 3:50 pm

    Maaf lambat reply, buat masa ni part flyback monitor yg rosak susah nk dapat kalau melibatkan no imej atau imej blur

    rezd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 3
    Registration date: 10/03/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by rezd on Tue Dec 08, 2009 12:04 pm

    kalau tv samsung flat screen yang lame tu(beli 2004) bleh belaja repair ke?tak bleh nak on lak sekarang ni...

    grunggreng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 6
    Registration date: 17/12/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by grunggreng on Sun Dec 20, 2009 2:09 pm

    ada lagi x kursus ni...

    sam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 20
    Location: Puchong Selangor
    Job/hobbies: Watching TV and New Technology
    Registration date: 05/03/2009

    Re: Kursus Membaiki Monitor CRT/TV & P/Supply Secara ONLINE

    Post by sam on Fri Dec 25, 2009 4:47 pm

    Dalam troubleshooting dan repairing, perlu tahu menentu kerosakan, mencari kerosakan ,menentukan kerosakan komponen, membaiki kerosakan dan alatganti,tak kira peralatan tu lama atau baru kalau dah dapat alat yg rosak perlu diganti baru, jika tiada tu yg jadi outstanding atau KIV peralatan tu.Kursus ni masih saya buat tp sekarang agak sibuk mungkin tahun depan baru di adakan.

      Current date/time is Wed Oct 22, 2014 12:43 pm