Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Server access

    Share

    skcus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 16/06/2009

    Server access

    Post by skcus on Sat Dec 12, 2009 7:28 am

    Halo, nak tanya kepada mod2 putera.

    Bolehkah anda cadangakan software yang membolehkan saya mengakses server melalui talian internet. contohnya katakan saya di rumah saya nak access server kat office..

    saya nak software yang membolehkan multi user access sekali server tu.

    sebenarnya saya baru built-up server kat office tp gune window 7 je (no window server), acer server pc. tolong okey.

    thanks. reply me asap.

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Server access

    Post by xenomorf on Sat Dec 12, 2009 12:26 pm

    cmna server tu d buat?
    ko bleh access melalui FTP, atau ssl connection. yg penting, server tu da kena setup utk bt ftp dgn ssl connection

    *** sorry, sy bukan mod ***

    TRUNASUCI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 89
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Server access

    Post by TRUNASUCI on Wed Dec 23, 2009 4:20 am

    skcus wrote:Halo, nak tanya kepada mod2 putera.

    Bolehkah anda cadangakan software yang membolehkan saya mengakses server melalui talian internet. contohnya katakan saya di rumah saya nak access server kat office..

    saya nak software yang membolehkan multi user access sekali server tu.

    sebenarnya saya baru built-up server kat office tp gune window 7 je (no window server), acer server pc. tolong okey.

    thanks. reply me asap.



    boleh, access ada banyak cara, remote desktop dan sebagainya.. pastikan services yg berkaitan running dulu, baru cuba akses Smile

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Server access

    Post by arulsr on Wed Dec 23, 2009 12:46 pm

    remote paling mudah melalui web
    install logmein - www.logmein.com
    register dulu..pastu login kat pc yg nak diremote nanti..pastu ikut arahan..
    nanti nak select plan ambk LogMeIn Free nye..jgn ambk yg kena bayar..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Server access

    Post by ayoi on Wed Dec 23, 2009 1:37 pm

    kena tau gak connection kita macam mana..

    kalau streamyx rumah office 1mb ok lah remote desktop vnc logmein pcanywhere

    kalau below tu susah sket.. slow .

    biasa kalau nak remote elok guna linux server... secure sket

    hanya remote by SSH ( command : copy bckp delete upservice reset shutdown etc )
    browser folder guna cyberduck ( view delete copy transfer )

    tapi kalau terpaksa guna windows coz mssql or software lam windows.. guna cara ssl or logmein


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: Server access

    Post by Sponsored content Today at 9:55 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:55 am