Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    MASALAH VIRUS YANG GILA

    Share

    reenc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Age : 28
    Location : KL
    Job/hobbies : PC !
    Registration date : 10/06/2009

    MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by reenc on Wed Dec 09, 2009 7:50 pm

    aku mempunyai virus yang aku rasa baru kot
    aku pakai AVG 9.0 and AVG tu just bleh block aje
    tak bleh delete dari pc..
    aku pakai AVG 9.0 and AVAST 4.8 updated

    File Name : 91.212.226.178/inst_n82.exe

    Threat Name : Trojan horse Dropper.Generic.BHFP


    Process Name : C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    Process ID : 1196


    tak abis2 kuar pop up AVG.. bila tekan close.. kuar lagi
    agak kepanasan bila rasa...
    so harap sesape yang ada penyelesaian, tolong gtau

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by test0123 on Thu Dec 10, 2009 6:23 am

    buat scan malwarebytes dan clean benda tu.....kadang AV yg free ni boleh block jer..delete tak boleh...

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by dans kam on Fri Dec 11, 2009 5:12 pm

    AVG v8.++/v9.++ tak ngam dengan Avast v4.++.. Jangan campurkan dua AV ni. Mereka cuma ngam setakat AVG v7.++ sahaja.

    Sebab AVG xleh delete fail tu adalah(MAYBE) AVAST dah lock file tu.

    Untuk pengetahuan, jika AVAST de jumpa mane2 fail yg dia suspect virus dan kita x delete atau file tu xleh delete, dia akan lock file tu.

    Maknenya kita atau ape2 software xleh buat pape kat file tu. So.. AVG jumpa tapi xleh la buat ape2...

    mfaiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 107
    Age : 27
    Location : Cyberview
    Job/hobbies : IT Exec
    Registration date : 18/02/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by mfaiz on Sun Dec 13, 2009 3:18 am

    huh... dah lama x masuk putera... berbulan2 lamanya...

    dah lama jugak x ckap psal virus nih...

    erm... bila sebut je AVG mesti saya geram...

    ye la AVG x bagus dan x disarankan bagi kt dia amanah utk jaga komputer dari virus dan seangkatannya...

    saudara x disarankan install DUA antivirus dalam satu komputer, bahaya utk sistem... tgok je skrg, virus hanya boleh diblock tp x boleh diremove...

    virus svchost.exe tu sebenarnya dah lama...

    cuba UnInstall AVG, update Avast dan scan dgn Avast... cuba lihat Avast delete x virus tu...

    klau x dapat jugak, UnInstall Avast... install Eset NOD32 pulak... update dan scan, insyaAllah settle...

    semoga berjaya!

    ultimate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 104
    Location : Damansara
    Registration date : 14/02/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by ultimate on Sun Dec 13, 2009 10:02 am

    cube try microsoft security essentials..mmg puas hati pakai..sebelum ni sy gna avast pro tp bising je lebih tp xleh detect virus pn..hehehe..sejak tukau MSE ni mmg puas hati la,fungsi seakan sama ngan kaspersky! tp kaspersky tu berserabut skit la..tp MSE ni mmg senang..puas hati la! sy penah letak virus then scan..hehehe senang2 je bleh detect n delete..so cube la..


    http://jiwangpc.blogspot.com/

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by bazsh on Mon Dec 14, 2009 4:11 pm

    MSE aka Morro mmg bagus
    Free pun free...dr segi detection pun mmg setanding ngan well known AV
    Review pasal MSE pun nampak ok jer

    razmad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 21/07/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by razmad on Thu Dec 17, 2009 11:32 pm

    MSE bolah pakai kat W7 biskut tawar tak?

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by test0123 on Fri Dec 18, 2009 8:31 am

    tak boleh..

    audi90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 1
    Age : 26
    Location : Ipoh
    Job/hobbies : Internet, Graphic Designer, Multimedia, Linux, IT
    Registration date : 18/12/2009

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by audi90 on Fri Dec 18, 2009 12:47 pm

    virus ni mmg gila, aku sampai dia connect beratus kali

    x silap aku IP tu datang nyer dr russia

    mula2 91.212.226.178/inst_n82.exe aku berjaya block

    lepas tu bleh lar plak virus ni access web lain 91.212.226.180/inst_n82.exe

    mmg taik gua ckp.

    hello bro
    ko kene cari file virus tu dan delete. selagi x delete selagi tu dia akan try access menatang tu..
    tp utk mengekang drpd dia terus dok access web tu secara berterusan aku sarankan ko guna http filter dlm Antivirus
    aku x sure Antivirus AVG ada http filter.
    Aku pkai ESET NOD32 dan aku boleh filter web yg contain virus tu..
    tu jer lar yg aku buat.
    ko terpaksa block website tu secara manual dengan menggunakan Antivirus software

    Sponsored content

    Re: MASALAH VIRUS YANG GILA

    Post by Sponsored content Today at 9:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:05 am