Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    domain murah

    Share

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    domain murah

    Post by sangkut on Mon Dec 07, 2009 1:44 pm

    salam...ada tak webhosting yg jual domain murah bawah RM15 @ 20.....setakat nei ak jumpa byk RM 35 ke atas...

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: domain murah

    Post by tasek16 on Mon Dec 07, 2009 2:08 pm

    aku rasa tak ada laa murah macam tu...sebab profit margin untuk top level domain kecik..pastu kena bayar fee kat ICANN..but why not tak guna jer co.cc free jer..soo boleh buat http://domainanda.co.cc cthnya ...aku rasa price RM30 - 40 tu reasonable sebab kalau nak diikutkan dulu aku bayar US35 untuk domain pastu kena bayar untuk dua tahun plak tu = US70.00

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: domain murah

    Post by OngBok on Mon Dec 07, 2009 2:48 pm

    kalau jual dengan harga RM15/setahun rugi la.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: domain murah

    Post by LanoG on Mon Dec 07, 2009 3:08 pm

    tasek16 wrote:aku rasa tak ada laa murah macam tu...sebab profit margin untuk top level domain kecik..pastu kena bayar fee kat ICANN..but why not tak guna jer co.cc free jer..soo boleh buat http://domainanda.co.cc cthnya ...aku rasa price RM30 - 40 tu reasonable sebab kalau nak diikutkan dulu aku bayar US35 untuk domain pastu kena bayar untuk dua tahun plak tu = US70.00
    Betul tu tasik... aku sekarang ni pun guna co.cc jer untuk website aku (kat signature), so far so good dan dia akan redirect ko kat website hosting yang ko nak. Tahun pertama adalah FREE tapi tahun ke-2 dan seterusnya kena bayar sikit tapi takle semahal yang dot com punya... aku pun baru jer bayar untuk tempoh 2 tahun camtu ($3 setahun). Tak silap aku, Dr.M pun pakai Co.CC untuk blog dia... hehehe.


    --------------------------------------------
    www.lanogame.co.cc

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: domain murah

    Post by sangkut on Mon Dec 07, 2009 4:43 pm

    co.cc nampak menarik...tapi ada tak yg unlimeted free....(bukan kedekut nak bayar...tapi klu usd kad kad kredit pon tak de dan klu rm 35 setahun tak berbaloi sebab baru nak belajar buat web)

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: domain murah

    Post by OngBok on Mon Dec 07, 2009 4:50 pm

    nak belajar jangan kedekut la.
    RM35 SETAHUN tak berbaloi?
    ntah.. Cool


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: domain murah

    Post by tasek16 on Mon Dec 07, 2009 4:57 pm

    sangkut wrote:co.cc nampak menarik...tapi ada tak yg unlimeted free....(bukan kedekut nak bayar...tapi klu usd kad kad kredit pon tak de dan klu rm 35 setahun tak berbaloi sebab baru nak belajar buat web)

    Aku rasa just certain domain names jer yang kena bayar US3..some totally free. Dalam kes lanoG mungkin kena bayar sebab domain tu sendiri anda unsur commercial Smile Sebab aku pun ada register guna co.cc memang totally free sebab domain name tu tak ada unsur commercial... btw aku try register satu domain name yang ada unsur commercial..so kena bayar US3..


    apa-apa just try untuk 1 tahun...

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: domain murah

    Post by sangkut on Mon Dec 07, 2009 5:42 pm

    OngBok wrote:nak belajar jangan kedekut la.
    RM35 SETAHUN tak berbaloi?
    ntah.. Cool

    tapi ak belajar memang dlm keaddan kedekut nak jimat..(x keje lagi..duit tk de)

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: domain murah

    Post by kae on Wed Dec 09, 2009 11:37 am

    beli je domain yang lawa sket.. yang co.cc tuh tak berapa lawa...
    beli la .com / .net / .org / .info

    lebih2 lagi jika nak tarik ramai pengunjung[SEO optimization gak]...
    anyway.. klo target visitor malaysia.. pilih .my [mahal gak la..]

    mmg takde domain murah..
    boleh la cari kat cheapname / godaddy ...tapi kene tunggu promosi


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: domain murah

    Post by ogGy on Wed Dec 09, 2009 2:24 pm

    Berapa kalau domaian malaysia ?

    biasa harga untuk domain .com berapa,sebab aku akan beralih kepada domain tak lama lagi.

    boleh suggestkan x kat mana aku boleh beli domain ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    mfaiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 107
    Age : 27
    Location : Cyberview
    Job/hobbies : IT Exec
    Registration date : 18/02/2009

    Re: domain murah

    Post by mfaiz on Sun Dec 13, 2009 3:25 am

    Saudara sangkut masih student ke...?

    Baitulbytes ada sediakan pakej utk pelajar RM50 setahun termasuk domain dan hosting.

    Utk selanjutnya, pergi ke thread perniagaan -> http://putera.forumotion.com/cenderahati-dan-lain-lain-f20/webhosting-exclusively-for-students-1gb-space-lifetime-free-domain-names-rm50-year-t6151.htm

    Kalau domain shj, RM33 utk tahun pertama.

    Sponsored content

    Re: domain murah

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:25 am