Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Share

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bazsh on Mon Dec 21, 2009 10:29 pm

    Aku pakai kat Windows XP dulu xder masalah
    Kat Win 7 pun xder masalah
    So aku x leh nk comment pasal masalah bro

    P/S : Bg aku KIS still the best..."glued in my comp. since 2007" hehe Very Happy

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by shah100 on Tue Dec 22, 2009 10:07 am

    ariffantasi wrote:
    shah100 wrote:saya guna streamxy..wireless

    awak ade cuba guna LAN tak ??

    awak pakai OS ape ??

    guna lan..OS...pe ke benda tu

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Tue Dec 22, 2009 10:09 am

    shah100 wrote:
    ariffantasi wrote:
    shah100 wrote:saya guna streamxy..wireless

    awak ade cuba guna LAN tak ??

    awak pakai OS ape ??

    guna lan..OS...pe ke benda tu

    awak guna windows ape ??
    ade try guna Local Area Network tak ??

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by shah100 on Tue Dec 22, 2009 10:46 am

    ariffantasi wrote:
    shah100 wrote:
    ariffantasi wrote:
    shah100 wrote:saya guna streamxy..wireless

    awak ade cuba guna LAN tak ??

    awak pakai OS ape ??

    guna lan..OS...pe ke benda tu

    awak guna windows ape ??
    ade try guna Local Area Network tak ??

    pakai window xp..guna local area network...tak faham la..selalunya wireless ni detect sendiri

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by e_sentinel on Tue Dec 22, 2009 2:05 pm

    Susah2 nak tau port mana yang KIS blocked, disable aje KIS Firewall

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 22
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by the_ultimatez_najman on Tue Dec 22, 2009 2:20 pm

    ??????????? wrote:Dari pakai Avira better ko pakai Eset.. Lab kat uni aku pakai Avira, berlambak virus dia tak detect walaupun database updated. :-(
    aku pkai premium suite..mungkin lgi power kot..
    AV lab ko pkai yg free rsenye..sbb tu x power sgt..
    aku nak pkai avira sbb dier power bab2 detect stealer,keylogger blablabla sume

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bazsh on Tue Dec 22, 2009 6:20 pm

    Ataupun xyah pakai KIS...pakai KAV jer bro Smile

    razmad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by razmad on Tue Dec 22, 2009 10:13 pm

    kenapa saya pakai KIS 2010 pc saya slow yang amat. tapi kalau saya pakai Symantec end point ok jer tak lah slow sangat? PC saya XP sp3. 512mb ram.

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by awi216 on Tue Dec 22, 2009 10:40 pm

    the_ultimatez_najman wrote:
    ??????????? wrote:Dari pakai Avira better ko pakai Eset.. Lab kat uni aku pakai Avira, berlambak virus dia tak detect walaupun database updated. :-(
    aku pkai premium suite..mungkin lgi power kot..
    AV lab ko pkai yg free rsenye..sbb tu x power sgt..
    aku nak pkai avira sbb dier power bab2 detect stealer,keylogger blablabla sume

    Avira banyak false positive detection. Kadang2 benda yg bkan keylogger,trojan,stealer dikatakan keylogger, dan etc. Pendek kata enjin heuristic avira tk cukup power. Hehehe tu bagi aku la kan.

    Xtually bg aku gk, semua antivirus ok ajer, asalkan kena beli yg ori dn slalu update

    razmad wrote:kenapa saya pakai KIS 2010 pc saya slow yang amat. tapi kalau saya pakai Symantec end point ok jer tak lah slow sangat? PC saya XP sp3. 512mb ram.

    Bro upgrade la skit ram, murah je. RAM agak rendah tu.

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Wed Dec 23, 2009 9:48 am

    awi216 wrote:
    the_ultimatez_najman wrote:
    ??????????? wrote:Dari pakai Avira better ko pakai Eset.. Lab kat uni aku pakai Avira, berlambak virus dia tak detect walaupun database updated. :-(
    aku pkai premium suite..mungkin lgi power kot..
    AV lab ko pkai yg free rsenye..sbb tu x power sgt..
    aku nak pkai avira sbb dier power bab2 detect stealer,keylogger blablabla sume

    Avira banyak false positive detection. Kadang2 benda yg bkan keylogger,trojan,stealer dikatakan keylogger, dan etc. Pendek kata enjin heuristic avira tk cukup power. Hehehe tu bagi aku la kan.

    Xtually bg aku gk, semua antivirus ok ajer, asalkan kena beli yg ori dn slalu update

    razmad wrote:kenapa saya pakai KIS 2010 pc saya slow yang amat. tapi kalau saya pakai Symantec end point ok jer tak lah slow sangat? PC saya XP sp3. 512mb ram.

    Bro upgrade la skit ram, murah je. RAM agak rendah tu.

    sya sokong..

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by myspace on Tue Dec 29, 2009 3:34 am

    bazsh wrote:Ataupun xyah pakai KIS...pakai KAV jer bro Smile
    sekarang aku guna KIS, trial version, soalannya
    !. mana best, KIS @ KAV
    2. trial version lepas 30 hari leh renew tak, macam mana caranya, selalunya trial version dah block kita dpd guna walaupun kita uninstall dan install semula

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bazsh on Tue Dec 29, 2009 10:39 pm

    myspace wrote:
    bazsh wrote:Ataupun xyah pakai KIS...pakai KAV jer bro Smile
    sekarang aku guna KIS, trial version, soalannya
    !. mana best, KIS @ KAV
    2. trial version lepas 30 hari leh renew tak, macam mana caranya, selalunya trial version dah block kita dpd guna walaupun kita uninstall dan install semula
    Ada jack sparrow utk reset supaya boleh guna key trial
    Boleh cari sendiri kat website sebelah coz kat sini xleh share
    Cara lain...boleh tukar registry setting dari "Release" kepada "Beta"
    Yang ni pun boleh tanya pakcik Google

    game4life
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by game4life on Tue Dec 29, 2009 10:51 pm

    guna la yg free "Kaspersky Security Suite CBE Win7". tapi ni untuk windows 7 je. kalau windows xp guna la Kaspersky Security Suite CBE 2009.


    Last edited by game4life on Tue Dec 29, 2009 11:00 pm; edited 1 time in total

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by myspace on Tue Dec 29, 2009 10:58 pm

    bazsh wrote:
    myspace wrote:
    bazsh wrote:Ataupun xyah pakai KIS...pakai KAV jer bro Smile
    sekarang aku guna KIS, trial version, soalannya
    !. mana best, KIS @ KAV
    2. trial version lepas 30 hari leh renew tak, macam mana caranya, selalunya trial version dah block kita dpd guna walaupun kita uninstall dan install semula
    Ada jack sparrow utk reset supaya boleh guna key trial
    Boleh cari sendiri kat website sebelah coz kat sini xleh share
    Cara lain...boleh tukar registry setting dari "Release" kepada "Beta"
    Yang ni pun boleh tanya pakcik Google
    okay thanks, la ni aku tengah try test guna MSE, kalau rasa tak puas hati aku akan rujuk balik dengan KIS

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bazsh on Sun Jan 03, 2010 4:49 pm

    Haha...hang skrg ni bercerai ngan KIS ker?
    Ni dah cerai talak berapa yer?

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by myspace on Tue Jan 05, 2010 12:22 am

    bazsh wrote:Haha...hang skrg ni bercerai ngan KIS ker?
    Ni dah cerai talak berapa yer?
    belum bercerai, baru pisah rumah, any problem with MSE, aku senang sikit kalau nak rujuk dgn KIS

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by AhmadSyazwan on Sun Jan 10, 2010 1:18 am

    kav 09 dan 10 tak boleh update manual ek?
    guna kav7 je la ak

    de-zircon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 21/01/2010

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by de-zircon on Thu Jan 21, 2010 11:54 am

    saya nak tanya ckt..
    >ade tak update manual untuk kaspersky internet security?

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bazsh on Fri Jan 22, 2010 8:24 am

    AhmadSyazwan wrote:kav 09 dan 10 tak boleh update manual ek?
    guna kav7 je la ak
    Aku x pernah wat
    Tp boleh try cara yg Raymond guna DI SINI

    Sponsored content

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by Sponsored content Today at 5:52 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:52 am