Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Share

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:33 pm

    ader sebarang masalah dengan kaspersky??

    tanya saya disini..

    sekian terima kasih

    FaridPKEE
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 32
    Age : 25
    Registration date : 30/04/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by FaridPKEE on Sun Dec 20, 2009 11:34 am

    sy ada pakai KIS 2010
    so nak format PC..key yg dah guna tu boleh guna lg tak kat pc yg baru format tuh?? @

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bazsh on Sun Dec 20, 2009 12:05 pm

    FaridPKEE wrote:sy ada pakai KIS 2010
    so nak format PC..key yg dah guna tu boleh guna lg tak kat pc yg baru format tuh?? @
    Boleh jer
    Xder masalah
    Just gunakan balik activation code yang Kaspersky bg kat bro dulu

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Sun Dec 20, 2009 3:28 pm

    FaridPKEE wrote:sy ada pakai KIS 2010
    so nak format PC..key yg dah guna tu boleh guna lg tak kat pc yg baru format tuh?? @

    boleh digunakan selagi tidak expired..

    tq

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by e_sentinel on Sun Dec 20, 2009 5:39 pm

    Uihhh .. dah ada Kaspersky Consultant kat sini yer .. bagus2

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Sun Dec 20, 2009 5:51 pm

    e_sentinel wrote:Uihhh .. dah ada Kaspersky Consultant kat sini yer .. bagus2

    lebih kurang la..
    sya kaspersky resaller..

    tq

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by shah100 on Mon Dec 21, 2009 8:33 am

    aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable protect kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Mon Dec 21, 2009 10:20 am

    shah100 wrote:aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable protect kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak

    hm..
    awak dh cuma remove n install semula ke..

    cuma download yg paling latest dekat www.kaspersky.com

    bunga tulip
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 12
    Age : 30
    Location : peRaK
    Job/hobbies : keja biasa2 jerk..
    Registration date : 10/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by bunga tulip on Mon Dec 21, 2009 11:50 am

    erm..nape yer pc ni jadi slow sgt2 lepas install kspersky?kdang2 hang terus..ada tnya tech kmpter ni dia ckp pc dah berat sgt..tapi pc kat opis ni semua jadi cmni lepas install kspersky.tech kmpter pun dah pening,xtau nak buat pe..huhuhuhu..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by TOYSЯUS on Mon Dec 21, 2009 12:03 pm

    @bunga tulip
    Apa specs PC awak tu?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Mon Dec 21, 2009 12:56 pm

    bunga tulip wrote:erm..nape yer pc ni jadi slow sgt2 lepas install kspersky?kdang2 hang terus..ada tnya tech kmpter ni dia ckp pc dah berat sgt..tapi pc kat opis ni semua jadi cmni lepas install kspersky.tech kmpter pun dah pening,xtau nak buat pe..huhuhuhu..

    awak pakai pc ape..
    boleh bgi spech tak ??

    pakai os ape ??

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 89
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by darkpink on Mon Dec 21, 2009 1:28 pm

    kspersky ley update manual tak??

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by the_ultimatez_najman on Mon Dec 21, 2009 1:36 pm

    akhirnya..setelah lebih 3 tahun aku pkai KIS..arini aku da fedup sgt..aku uninstall and intal avira...
    KIS yg aku x suke..
    update sgt2 la slow..
    database selalu curropt
    nak update kdg2 x leh
    scan virus slow ya amat...
    time tgh scan..pc aku jdi slow ya amat2..nak bkk ff pon x mampu..hahaa

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by TOYSЯUS on Mon Dec 21, 2009 1:58 pm

    Dari pakai Avira better ko pakai Eset.. Lab kat uni aku pakai Avira, berlambak virus dia tak detect walaupun database updated. :-(


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by e_sentinel on Mon Dec 21, 2009 2:09 pm

    the_ultimatez_najman wrote:akhirnya..setelah lebih 3 tahun aku pkai KIS..arini aku da fedup sgt..aku uninstall and intal avira...
    KIS yg aku x suke..
    update sgt2 la slow..
    database selalu curropt
    nak update kdg2 x leh

    scan virus slow ya amat...
    time tgh scan..pc aku jdi slow ya amat2..nak bkk ff pon x mampu..hahaa
    Banyak website AV dah implement IPv6 untuk Definitions Update Server .. untuk Windows XP users, ini menjadi satu masaalah.

    http://mynoobsblog.blogspot.com/2009/11/should-i-disable-ipv6-in-windows-vista.html

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by e_sentinel on Mon Dec 21, 2009 2:20 pm

    shah100 wrote:aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable protect kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak
    Ia berkenaan dengan Port Blocked .. bagi sesetengah jenis connections dan jenis NIC serta drivers hardware tersebut, Kaspersky blocked connection ports .. kenapa? Iskhhh .. tak tau la, mengong kot Kaspersky nih ... nak selesai? Allow ports melalui exception list.

    Yup .. ESET is the best, light and fast .. still glued in my comp. since 2007.

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by shah100 on Mon Dec 21, 2009 2:57 pm

    e_sentinel wrote:
    shah100 wrote:aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable protect kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak
    Ia berkenaan dengan Port Blocked .. bagi sesetengah jenis connections dan jenis NIC serta drivers hardware tersebut, Kaspersky blocked connection ports .. kenapa? Iskhhh .. tak tau la, mengong kot Kaspersky nih ... nak selesai? Allow ports melalui exception list.

    Yup .. ESET is the best, light and fast .. still glued in my comp. since 2007.

    aku dah remove dan install lik..sama gak, aku pakai kis2010 9.0.0.463, aku terpaksa disable protec utk masuk ternet,tul la menggong tul kis ni..ade setting tertentu kot,nak allow port melalui exception camne e_sentinel

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Mon Dec 21, 2009 3:52 pm

    darkpink wrote:kspersky ley update manual tak??

    boleh..

    awk boleh download update dia disini..

    http://www.kaspersky.com/productupdates

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by e_sentinel on Mon Dec 21, 2009 4:03 pm

    shah100 wrote:
    e_sentinel wrote:
    shah100 wrote:aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable protect kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak
    Ia berkenaan dengan Port Blocked .. bagi sesetengah jenis connections dan jenis NIC serta drivers hardware tersebut, Kaspersky blocked connection ports .. kenapa? Iskhhh .. tak tau la, mengong kot Kaspersky nih ... nak selesai? Allow ports melalui exception list.

    Yup .. ESET is the best, light and fast .. still glued in my comp. since 2007.

    aku dah remove dan install lik..sama gak, aku pakai kis2010 9.0.0.463, aku terpaksa disable protec utk masuk ternet,tul la menggong tul kis ni..ade setting tertentu kot,nak allow port melalui exception camne e_sentinel
    Mungkin bro ariffantasi boleh tolong jelaskan.

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Mon Dec 21, 2009 4:18 pm

    e_sentinel wrote:
    shah100 wrote:
    e_sentinel wrote:
    shah100 wrote:aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable protect kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak
    Ia berkenaan dengan Port Blocked .. bagi sesetengah jenis connections dan jenis NIC serta drivers hardware tersebut, Kaspersky blocked connection ports .. kenapa? Iskhhh .. tak tau la, mengong kot Kaspersky nih ... nak selesai? Allow ports melalui exception list.

    Yup .. ESET is the best, light and fast .. still glued in my comp. since 2007.

    aku dah remove dan install lik..sama gak, aku pakai kis2010 9.0.0.463, aku terpaksa disable protec utk masuk ternet,tul la menggong tul kis ni..ade setting tertentu kot,nak allow port melalui exception camne e_sentinel
    Mungkin bro ariffantasi boleh tolong jelaskan.

    bro guna LAN ke Broadband ke WIFI

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by shah100 on Mon Dec 21, 2009 4:27 pm

    saya guna streamxy..wireless

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Mon Dec 21, 2009 4:33 pm

    shah100 wrote:saya guna streamxy..wireless

    awak ade cuba guna LAN tak ??

    awak pakai OS ape ??

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by budak baik on Mon Dec 21, 2009 8:15 pm

    Tidak dibenarkan berkongsi key yang tidak sah

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by ariffantasi on Mon Dec 21, 2009 8:25 pm

    budak baik wrote:spe nk key kis2010 sila g sini
    aku de dua tp de dlm 200 lebey ari je..
    cpt2 spe cpt dia dpt..
    aku nk bg pree2 jer kt ahli putera ni tp de 2 je r x mmpu nk bg byk2
    dijamin halal..

    bump!!

    Nie ada masalah ke

    or

    nak promote barang ??

    Moderator sila rujuk disini

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by budak baik on Mon Dec 21, 2009 8:44 pm

    ariffantasi wrote:
    budak baik wrote:spe nk key kis2010 sila g sini
    aku de dua tp de dlm 200 lebey ari je..
    cpt2 spe cpt dia dpt..
    aku nk bg pree2 jer kt ahli putera ni tp de 2 je r x mmpu nk bg byk2
    dijamin halal..

    bump!!

    Nie ada masalah ke

    or

    nak promote barang ??

    Moderator sila rujuk disini


    aku dh bli tp kis ni memberatkan pc aku..
    guna pm pun slh..adesss

    Sponsored content

    Re: Masalah Kaspersky Tanya Disini

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am