Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Ajar wat blog plz...

    Share

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Mon Dec 28, 2009 10:56 pm

    Saper leh ajar rina camne nak letakkan google search seperti yg rina tunjukkan dalam thread ni tak?

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by akuccputsedut on Tue Dec 29, 2009 9:02 am

    google search adsense takder option cam rina tunjuk tuh aku rasa....kalau adsense nya search cam biasa jer...rasa yang tuh aku dah ajar rina buat....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Tue Dec 29, 2009 6:53 pm

    yang tu mmg rina dah wat cput n dah simpan pun dalam blog.
    bila rina tgk google seacrh camtu, rasa nak wat camtu gak kat blog rina. tu yg nak minta sesapa yg pandai tu tolong ajar rina.

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Sat Jan 02, 2010 1:11 pm

    ermmm, wat google search camtu,nampaknya xda saper yg tahu. Xperlah..rina cancel niat rina nak letak yg camtu..

    Kalau nak wat "Read More / Baca selanjutnya" kat blog yang kita post camne lak? Ada sesapa yg sudi nak ajar rina ker?

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Mon Jan 04, 2010 6:37 pm

    uit!...xda saper sudi nak ajar ke?
    rina pernah cuba tutorial2 kat web, tapi xjd pun..

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by e_sentinel on Wed Jan 06, 2010 12:25 pm

    Saya dah lama PM Rina bab Read More tu .. check inbox please.

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Wed Jan 06, 2010 12:31 pm

    ada rina receive bro..tp rina xjumpa coding tu dalam html tu..
    rina xtahu nak paste kat maner kod yg bro bg tu..

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by e_sentinel on Thu Jan 07, 2010 3:11 am

    ryna168 wrote:ada rina receive bro..tp rina xjumpa coding tu dalam html tu..
    rina xtahu nak paste kat maner kod yg bro bg tu..

    Expand Widget Template dan locate code berikut:

    Code:
    <data:post.body/>

    atau

    Code:
    <p><data:post.body/></p>

    Pastekan code yang diberi tu betul2 selepas/dibawah code diatas. Cth:

    <data:post.body/>
    <b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
    <div class='jump-link'>
    <a expr:href='data:post.url + "#more"'><data:post.jumpText/></a>
    </div>
    </b:if >

    atau

    <p><data:post.body/></p>
    <b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
    <div class='jump-link'>
    <a expr:href='data:post.url + "#more"'><data:post.jumpText/></a>
    </div>
    </b:if >

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Thu Jan 07, 2010 11:51 pm

    yang tu je ker bro?
    abis yang kat posting kita xperlu paste apa2 ker? maksud rina, bahagian yg kita nak letak "read more tu".

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by e_sentinel on Fri Jan 08, 2010 1:56 am

    letak aje jumpbreak code berikut kat mana2 tempat yang nak letak Read More seterusnya ia akan break page tersebut automatically:

    Code:
    <!-- more -->

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Mon Jan 11, 2010 10:20 pm

    Rina dah berjaya wat seperti yang bro ajar tapi naper leh jadi 2 lak baca selanjutnya yang rina wat?

    rina cuma post 1 jer tp kuar dua dibawah post yang rina nak cut tu..nape leh jadi macam tu?

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by e_sentinel on Mon Jan 11, 2010 10:47 pm

    ryna168 wrote:Rina dah berjaya wat seperti yang bro ajar tapi naper leh jadi 2 lak baca selanjutnya yang rina wat?

    rina cuma post 1 jer tp kuar dua dibawah post yang rina nak cut tu..nape leh jadi macam tu?

    Rina letak dua kot, try check balik jumpbreak code tu ..

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Tue Jan 12, 2010 10:23 am

    rina letak 1 jer...tp naper kuar dua.

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by ryna168 on Fri Jan 15, 2010 5:46 pm

    bro esentinel..rina dah cek dah. rina mmg letak 1 jer jumpbreak tu. nape kuar dua pulak bila rina view?

    1 lagi, kalau rina nak letak warna kat kolum dlm blog rina tu supaya nampak tak sama ngan warna latar, kat bhgn maner kita nak ejas? blog rina yg 1 ni, warna kolumnye sama ngan warna latar belakang. rina nak asingkan cam blog mp3 rina tu..

    http://warnawarnikehidupanku-rieyna168.blogspot.com

    Sponsored content

    Re: Ajar wat blog plz...

    Post by Sponsored content Today at 6:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:12 pm