Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    share internet win xp - vista

    Share

    juse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 40
    Age : 36
    Location : Tawau
    Job/hobbies : Tukang Kayu...
    Registration date : 02/10/2009

    share internet win xp - vista

    Post by juse on Sun Dec 06, 2009 11:36 am

    masalah aku macam ini
    -aku guna windows xp yang ada internet (broadband celcom). aku nak sambungkan internet ke laptop lain yang gunakan windows vista. sambungan ini aku nak guna wireless laptop tu(ad-hoc).
    -sapalah boleh tolong aku bagi step by step. laptop A (XP) jadi server, laptop B (vista)jadi client.

    TOLONGLAH AKU

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: share internet win xp - vista

    Post by xenomorf on Sun Dec 06, 2009 2:20 pm

    rasanya mcm da ada org yg tya soalan yg sama cmni.

    cba ko selak2 sikit dlm forum ni.

    tp, rasanya nk share broadband secara direct x bleh. ko kena bli router pastu sambungkn bradband tu p router tu. so, klu nk share jg. ko share dari router tu je.

    ko x bleh nk direct share coz adapter broadband tu dtect dlm network connection. so, sgt mustahil nk share internet atau Internet Connection Sharing.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: share internet win xp - vista

    Post by Razi_IBM on Sun Dec 06, 2009 2:27 pm

    right click kat connection celcom 3g, bukak tab sharing.
    baca dan fahamkan dulu, tak faham baru tanya balik.

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: share internet win xp - vista

    Post by test0123 on Sun Dec 06, 2009 2:40 pm

    yup..guna router

    juse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 40
    Age : 36
    Location : Tawau
    Job/hobbies : Tukang Kayu...
    Registration date : 02/10/2009

    Re: share internet win xp - vista

    Post by juse on Sun Dec 06, 2009 2:45 pm

    sebelum ini aku pernah guna share win xp-win xp boleh share internet. tapi aku cuba guna win xp - vista, latop vista tak dapat detect wireless laptop win xp.
    jadi apa masalah problem laptop guna vista tak dapat detect wireless pada laptop win xp???
    ble tolong aku?????

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: share internet win xp - vista

    Post by Razi_IBM on Sun Dec 06, 2009 3:43 pm

    xp kena broascast ad-hoc dulu,
    dan kat connection sharing set interface pada wireless.

    juse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 40
    Age : 36
    Location : Tawau
    Job/hobbies : Tukang Kayu...
    Registration date : 02/10/2009

    Re: share internet win xp - vista

    Post by juse on Sun Dec 06, 2009 6:16 pm

    Razi_IBM wrote:xp kena broascast ad-hoc dulu,
    dan kat connection sharing set interface pada wireless.

    aku da buat ad-hoc dekat xp n tick pada sharing. tapi masih tak dapat deteck dalam laptop win vista

    Sponsored content

    Re: share internet win xp - vista

    Post by Sponsored content Today at 9:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:06 am