Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    share data dlm network (security)

    Share

    sofwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 05/03/2009

    share data dlm network (security)

    Post by sofwan on Thu Mar 05, 2009 4:34 pm

    salam semua.
    maaf kalo topik ni sudah dibincangkan, tapi sy dah search x jumpe.
    harap ade yg sudi membantu sy
    mcm mne kalo sy nak share dlm network, tapi bila kita masukkan no IP pc atau komputer name pc tu , nnti kotak dialog minta user yg nak masuk tu isikan username dan password.
    harap dapat kongsi ilmu kat sini,
    terima kasih otai2......

    F/\LLEN
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 10/03/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by F/\LLEN on Tue Mar 10, 2009 4:56 pm

    Nak share data? dalam server atau dalam pc client? Saudara mesti membuat konfigurasi di dalam server (jika ada) terlebih dahulu.

    sandwichs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 16
    Age : 31
    Location : Gombuck
    Registration date : 06/03/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by sandwichs on Fri Mar 13, 2009 9:27 pm

    maksud ko tu yang dia mintak user n password tu mcm mana..
    setau aku kalau windows xp memang akan mintak password bila ko nak masok mana2 pc..lau btul username ngan password dia baru ko leh amek data ape yang ko nak..

    cashguy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 19/03/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by cashguy on Fri Mar 20, 2009 4:11 pm

    tumpang lalu tuna tanah...

    sesapa bleh tolong n cerita le lebih lanjut...

    saya ada satu server dan lebih 50 pc dlm network
    server xp2003, pc windows xp.

    1. mcma mana nak buat/set jika ada satu program yg di install dlm satu pc client contoh program peperiksaan dan program tersebut boleh dicapai/run dan masukan data dari pc-pc lain dlm network? kira sharing program lah ni.

    2.adakah program berkenaan perlu diinstall dlm server sahaja?

    tq

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by crazy_labelle on Fri Mar 20, 2009 7:22 pm

    program? ke file?

    kalo program... ak rase la...

    pkai group policy...
    pastu watkan program / installer tu sbg unsigned software...

    kimyskate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 18
    Age : 27
    Location : batu pahat
    Job/hobbies : student/badminton
    Registration date : 20/02/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by kimyskate on Fri Mar 20, 2009 10:11 pm

    askom..nk tnye nie..sape2 tau x ttg server load balancing..leh tlg x?

    antuz_casper
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 39
    Age : 31
    Location : Muar
    Job/hobbies : System Engineer/Computer Hardware, Network, Mobile
    Registration date : 20/02/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by antuz_casper on Sun Mar 22, 2009 5:42 am

    sian tuan tanah, ramai plak yang tumpang thread ni.. Very Happy:D:D

    utk tuan tanah, ko set je password user akaun pc ko..pastu try sharing file.. so org yang nak access file tu kena masukkan passwrd yang sama macam password user akaun ko..

    cashguy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 19/03/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by cashguy on Sun Mar 22, 2009 10:32 pm

    crazy_labelle wrote:program? ke file?

    kalo program... ak rase la...

    pkai group policy...
    pastu watkan program / installer tu sbg unsigned software...
    program...yg diinstall dlm pc dlm network bukan dlm server.
    group polisi?..

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by crazy_labelle on Mon Mar 23, 2009 2:51 pm

    refer here...

    http://support.microsoft.com/kb/816102

    wankkbda
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 26/03/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by wankkbda on Thu Mar 26, 2009 1:45 pm

    crazy_labelle wrote:refer here...

    http://support.microsoft.com/kb/816102

    salam semua..
    sori, aku pun ada gak wat mcm yg member kita bgtau,
    isikan usernam dan pasword komputer sendiri.
    tapi, x dapat gak.. dia still leh masuk file apa yg kita sharing tanpa meminta username dan pasword.
    harap dapat penjelasan yg sebetul2 nyer ye..
    untuk pengetahuan , operating sistem, windows xp.

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: share data dlm network (security)

    Post by crazy_labelle on Fri Mar 27, 2009 1:36 am

    erk... huhu...
    bro... yg ak bg link tu utk cashguy....

    yg kes ko ni... ko nak bubuh
    username n password kat folder tu ke
    or nak stiap kali nak remote kne ltak username n password?

    ak bg raft idea je la eyk...

    1. klo just folder tu... encrypt pkai .rar n boh password pon bole kot...
    2. kalo kat sharing tu actually ley wat jgak...
    3. try kat remote connection. ubah setting kat remote desktop tuh...
    4. kalo pkai ad, create acc by user instead of by computer.

    Sponsored content

    Re: share data dlm network (security)

    Post by Sponsored content Today at 9:54 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:54 am