Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by ogGy on Sat Dec 05, 2009 11:07 pm

    As'laikum semua,insya allah tahun 2010 ni aku berhasrat nak upgradekan blog aku menjadi laman web yang sah.Jadi dengan ini aku nak mintak kepada sesiapa yang mahir bab pembangunan laman web boleh beri cadangan tentang bagaimana proses yang perlu aku buat.Maklumlah aku ni agak jahil sikit bab server Smile kalau ada yang templete free bagus jugak dan yang sudi nak bantu,aku akan balas jasa korang...

    Contoh laman web yang aku idamkan macam kat link ni http://farmasiteh.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 , dan jikalau korang ada idea bagaimana nak hasilkan supaya ia lebih menarik,boleh bagi cadangan jugak.

    Semua ni masih dalam peringkat perbincangan dengan bos aku selaku pemilik farmasi,so aku menunggu komen dari korang.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by OngBok on Sat Dec 05, 2009 11:24 pm

    kalau nak buat macam tu boleh guna oscommerce.
    template dia pun banyak yang menarik.

    atau

    awak gabung joomla dengan virtuemart


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by johnburn on Sun Dec 06, 2009 2:38 pm

    Kl ikut link yg diberi, mmg site tu pkai joomla + virtuemart.
    mngenai joomla, jgn rsau sbb mmg byk template yg menarik
    so skang ko survey la hosting mane menawarkn harga berpatutan.
    satu lg, ko kne bincang mngenai payment method yg akan digunakan sbb nt site tu akan mnggunakan shopping cart untk org beli secara online. aku cadangkn ipay88 atau nbepay untk payment gateway


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by ogGy on Sun Dec 06, 2009 3:43 pm

    Terima kasih sudi bantu aku,bab payment online tu aku masih belum lagi bersedia nak gunakan,takut kalau2 ada kad yang tak sah digunakan masa proses jual beli.So permulaan aku nak guna pemindahan wang jer dulu.

    Joomla + virtuemart free kan ? cuma kene pandai main coding betul x? server aku akan usahakan bila semuanya dah dipersetujui .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by johnburn on Sun Dec 06, 2009 4:23 pm

    joomla ngan virtuemart mmg free.
    xperlu tau coding pn kot
    kne tau setting die je la


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by ogGy on Sun Dec 06, 2009 10:33 pm

    Jadi aku cuma download dan ubah suai kandungan html dia ,itu ker maksud ko johnburn ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 12:17 am

    ogGy wrote:Jadi aku cuma download dan ubah suai kandungan html dia ,itu ker maksud ko johnburn ?
    ko just download, install dan masukkan content yg ko nk. pastu ubah setting die cam ko nk gak. ko rjuk tutorial joomla yg ongbok buat tuh. die dh cover basic joomla dlm tutorial tuh


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Sponsored content

    Re: Bantuan / Cadangan pembangunan laman web farmasi

    Post by Sponsored content Today at 4:53 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:53 pm