Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Win Vista Home

    Share

    arief23
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 05/03/2009

    Win Vista Home

    Post by arief23 on Thu Mar 05, 2009 3:38 pm

    Salam,

    Saya nak tny pasal notebook HP Presario v3000 series, pakai Vista Home dan masalahnye keyboard and touchpad xbley pakai, mcm di disablekan... Tak tau ape masalahnye, sebelum nie ok jer...

    Minta pendapat bro2 kat sini..

    Tq

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Win Vista Home

    Post by test0123 on Thu Mar 05, 2009 3:50 pm

    disable atau rosak ...laptop keyboard auto detect

    1st try update driver pastu restart..
    2nd try guna external cam usb keypad
    kalo sama gak
    3nd reset bios

    tak bleh jgk htr kedai..mgkin mobo prob kot

    arief23
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Win Vista Home

    Post by arief23 on Thu Mar 05, 2009 4:15 pm

    Akan di try ptg nanti, tapi ade kemungkinan x Ribbon keyboard tu putus pasal lampu2 keyboard (Caps Lock) x nyala??
    Dan keybod ngan touch pad berkait ker?? Question

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Win Vista Home

    Post by myee on Sun Apr 19, 2009 10:28 am

    g try balik driver yang berkaitan...klu still takleh bermakne memang dah berkait tuh...

    Sponsored content

    Re: Win Vista Home

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm