Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mcm mane nak buat office network setup

    Share

    chank
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 91
    Age : 28
    Job/hobbies : MIS OFFICER
    Registration date : 18/02/2009

    mcm mane nak buat office network setup

    Post by chank on Thu Mar 05, 2009 10:46 am

    sya dkm student nak buat final projek dak hantar proposal so skrg nak jalankan projek tu kalu kwn2 boleh tolg saya tak in diagram sata buat tp tak tau la ok ke tak dan saya tak tau nak mula dr mane............

    antuz_casper
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 39
    Age : 31
    Location : Muar
    Job/hobbies : System Engineer/Computer Hardware, Network, Mobile
    Registration date : 20/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by antuz_casper on Thu Mar 05, 2009 3:35 pm

    wired ke wireless?

    chank
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 91
    Age : 28
    Job/hobbies : MIS OFFICER
    Registration date : 18/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by chank on Fri Mar 06, 2009 10:32 am

    wired

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by Prontoxp on Fri Mar 06, 2009 12:13 pm

    Office network ada simple...ada yang advance... pikir la dulu ape nak dimasukkan...

    antuz_casper
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 39
    Age : 31
    Location : Muar
    Job/hobbies : System Engineer/Computer Hardware, Network, Mobile
    Registration date : 20/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by antuz_casper on Fri Mar 06, 2009 1:04 pm

    prontoxp wrote:Office network ada simple...ada yang advance... pikir la dulu ape nak dimasukkan...

    wah..otai network dah kembali..Very Happy:D otai crypto apa cita lak bro?

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by Prontoxp on Sat Mar 07, 2009 8:26 am

    ntah lah otai en.crypto tu...sebok memanjang kat site agaknya

    chank
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 91
    Age : 28
    Job/hobbies : MIS OFFICER
    Registration date : 18/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by chank on Sat Mar 07, 2009 12:02 pm

    simple punye pasal nak buat final projek dkm

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by Prontoxp on Sat Mar 07, 2009 12:34 pm

    Dulu dalam web putera.com aku ada letak network diagram.. skrg ni tak nampak la sudah

    moonspell
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 16
    Job/hobbies : Network Engineer
    Registration date : 03/03/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by moonspell on Sat Mar 07, 2009 1:05 pm

    Sapa ada copy complete tutorial crypto.md5 page 1 sampai habis tentang IP subnetting? Aku mati2an perlukan Tutorial tu untuk buat rujukan, ada baca dulu memang faham, tapi beberapa bulan tak practice, lupa lagi... dahlah next project membabitkan IP subnetting ni... bingung bingung... salah satu tutorial paling senang difahami, yg lain susah nak masuk

    antuz_casper
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 39
    Age : 31
    Location : Muar
    Job/hobbies : System Engineer/Computer Hardware, Network, Mobile
    Registration date : 20/02/2009

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by antuz_casper on Sun Mar 22, 2009 5:11 am

    betul2..aku follow gak thread tu..memang interesting..rugi besar kalo admin buang terus thread tu.apa kata ko try pm bro slaugther, tanyer dia..dia ada simpan kot..sebab dia pun salah sorang dari forumer yang paling aktif follow thread tu..

    bro chank, kalo nak wat network yang simple je rasa nyer tak susah sangat. memula ko list kan lu details2, contoh baper pc nak pakai, network diagram dia, hardware apa nak pakai utk network,security yang macam mana yang ko nak ada dalam network tu...projek ko ni nak wat teori je ke or nak implement skali ke real thing?

    Sponsored content

    Re: mcm mane nak buat office network setup

    Post by Sponsored content Today at 2:06 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:06 pm