Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Boleh Terangkan Tentang VPN

    Share

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Boleh Terangkan Tentang VPN

    Post by AhmadSyazwan on Fri Dec 04, 2009 4:44 pm

    salam..
    kepada membe putera yang expert networking dan semua...

    Boleh Terangkan Tentang VPN ?
    Bagaimana vpn berfungsi ?
    kasi contoh yang mudah.
    transfer duit guna mesin atm tu panggil vpn ke?
    tak faham tentg vpn ni.

    thanks..

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Boleh Terangkan Tentang VPN

    Post by hampeh on Fri Dec 04, 2009 4:57 pm

    vpn = virtual private network .

    vpn ni kira connection khas menggunakan software diatas infrastruktur network yang sedia ada .

    Contoh mudah : macam ko login ke pc pejabat dari rumah ko menggunakan vpn .

    Yang mesin atm tu ntah la panggil ape . tu network lain kot .

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Boleh Terangkan Tentang VPN

    Post by AhmadSyazwan on Wed Jan 06, 2010 11:29 pm

    camna nak create vpn dari rumah aku ke office.
    nak buat cam sharing.

    matiko95
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Registration date : 05/01/2010

    Re: Boleh Terangkan Tentang VPN

    Post by matiko95 on Thu Jan 07, 2010 1:02 am

    kne setting kat network connection kom ko,
    set kan ip kat router pejabat,
    set kan lan ke incoming call.

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Boleh Terangkan Tentang VPN

    Post by AhmadSyazwan on Sun Jan 10, 2010 12:48 am

    set kan lan ke incoming call?
    mcm mana tu?
    please

    Sponsored content

    Re: Boleh Terangkan Tentang VPN

    Post by Sponsored content Today at 11:03 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:03 am