Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    isu kaspersky

    Share

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    isu kaspersky

    Post by sangkut on Thu Dec 03, 2009 10:39 pm

    kenapa kaspersky guna saiz yg besar :

    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab

    bila aku cek size dia adalah : 7.14 GB <<< ----- kenapa besar sangat dan macam mana nak kurangkan..boleh delete ke?

    TQ

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by hampeh on Thu Dec 03, 2009 10:42 pm

    Log file ke apa yang besar sangat tuh ? Dulu ada jugak aku dengar kaspersky version 6 ni log file dia banyak sangat .

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by sangkut on Thu Dec 03, 2009 10:56 pm

    aku guna version 8.0 (kav 2009)...aku pon pelik gak...kang aku buang file tu takut rosak pulak antivirus nei...klu nk format serial key dah tak ingat...tinggal 1 bln jer lagi...apa pendapat korang...berat dah c ak nei..nak surf internet dn download pon lembab..tak macam biasa...

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by hampeh on Thu Dec 03, 2009 11:03 pm

    Kalau file log boleh je delete. try disable logging dalam KAV tuh . Pasal surf internet ngan download jadi slow tu kemungkinan KAV atau software lain tengah auto-update.

    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by kapas on Thu Dec 03, 2009 11:07 pm

    biasa la bro.. dh ari2 update.. mau kasi masuk barang baru.. mesti mau berat..
    keke..

    **aku pun xsure..

    but better check kat cni.. bukak satu ac.. then tny yea..
    Kaspersky link


    --------------------------------------------
    "Nothing is but what is not" - Macbeth-William Shakespeare


    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by sangkut on Thu Dec 03, 2009 11:11 pm

    ak tak update hari2..seminggu sekali pon tak..kekadang 1 bulan sekali...sebab tmpt ak bljr tak de internet..nei baru cuti sem..kt rumah pon aku baru upadate sekali jer...dh dkt 3 minggu tak update nei...malas nya nak buka a/c dekat kaspersky forum...tggu jwp dr org lain le dulu..

    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by kapas on Thu Dec 03, 2009 11:13 pm

    cube restart then check balik.. klu leh, ko try tgk file hape yg besar sgt 2..


    --------------------------------------------
    "Nothing is but what is not" - Macbeth-William Shakespeare


    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by hampeh on Thu Dec 03, 2009 11:15 pm

    http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=74602

    link atas tu kalau log file punya prob..

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by sangkut on Thu Dec 03, 2009 11:19 pm

    name folder tu AVP8 dlam nya ada sub folder iaitu (Bases/Data/Dskm/PdmHist/QB/Report/temp/Update distribution

    file yg besar ialah :

    > Data : 4.84 GB

    > QB : 2.19 GB

    folder yg lain size kecil jer...

    apa yg ada dalam folder yg besar tu ????? :

    data > ada file [nama khas].tmp (ada byk)

    QB > ada file [number] .klq (ada byk)

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by hampeh on Thu Dec 03, 2009 11:30 pm

    ni ada solution tuk folder QB besar
    http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=83722

    try search forum kaspersky tengok .

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by sangkut on Thu Dec 03, 2009 11:44 pm

    ok dh cuba...yg satu lagi tu boleh tlg tgk kan tak...data tu...aku search kena reg pulak kat forum tu..

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by hampeh on Thu Dec 03, 2009 11:52 pm

    yang .tmp aku baca temporary file je . kalau delete boleh tapi tak pasti la . Kena tunggu kot2 user lain pernah kena problem macam ni kasi cadangan/solution. Neutral

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by sangkut on Fri Dec 04, 2009 8:03 am

    BUMP utk pagi ini

    rotikering
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 52
    Registration date : 24/08/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by rotikering on Tue Dec 29, 2009 11:39 pm

    assalamualaikum, saya xnak la mengaku expert kaspersky..
    kalau nak solution, maybe boleh YM saya, grand_ro@yahoo.com
    juz YM, dan insyaAllah saya bantu..

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by bazsh on Tue Dec 29, 2009 11:48 pm

    Boleh tau x bro guna Kaspersky version mana & OS mana?

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by Datuk_Seri on Wed Dec 30, 2009 12:44 am

    ni perbincangan mengenai antivirus, bukan windows.. dipindahkan..


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    rotikering
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 52
    Registration date : 24/08/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by rotikering on Wed Dec 30, 2009 8:07 am

    Saya pakai KIS 2010, dkt OS XP dn Win7..
    Sebelom ni pkai KAV 2009.

    annamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 13/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by annamir on Sat Jan 02, 2010 4:03 pm

    rotikering wrote:assalamualaikum, saya xnak la mengaku expert kaspersky..
    kalau nak solution, maybe boleh YM saya, grand_ro@yahoo.com
    juz YM, dan insyaAllah saya bantu..
    Eh, kita sama2 bincang cara terbuka lah, masing2 saling bertukar ilmu, yg tak tahu bertanya, yg tahu membantu =)

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: isu kaspersky

    Post by bazsh on Sun Jan 03, 2010 4:48 pm

    Yups
    Rasanya lg elok berbincang secara terbuka
    Kalo ilmu tu legal leh la sama2 belajar Smile

    Sponsored content

    Re: isu kaspersky

    Post by Sponsored content Today at 4:53 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:53 pm