Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Share

    isomer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 05/03/2009

    router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by isomer on Thu Mar 05, 2009 8:44 am

    bleh cadangkan x router yang sesuai untuk buat wireless network...
    router yang tahan lama...
    ak guna stremyx 100mps unlimited...

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by slaughters on Thu Mar 05, 2009 9:41 am

    Salam..

    Kita ni berada di malaysia.

    so belum ade lagi pakej 100mbps untuk streamyx user..

    dedicated leased line ade, tu pun bayaran tahunan dekat 1juta setahun.

    btw, aku cadangkan pakai belkin. Sebanya ialah die lifetime warranty.

    isomer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 05/03/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by isomer on Thu Mar 05, 2009 1:18 pm

    hahaha... slap tulis la...
    1 mbs ler...

    bajet ak bwah 200...
    bleh dapat x?

    cybertech_pb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 29
    Location : Shah Alam
    Registration date : 15/02/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by cybertech_pb on Fri Mar 06, 2009 7:40 pm

    isomer wrote:hahaha... slap tulis la...
    1 mbs ler...

    bajet ak bwah 200...
    bleh dapat x?


    sblm ni aku pakai dlink 300...rm115. Tp kerap jem..
    jangka hayat x lama, kna kilat..

    skrg aku pakai dlink 615 (rm200), dh 3 bulan pakai, x penah hang, startup pn kejap je..laju.

    skyzline_91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Age : 29
    Location : KayBee,Qelate
    Job/hobbies : Gigit PenDrive
    Registration date : 25/02/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by skyzline_91 on Fri Mar 06, 2009 9:38 pm

    aku pakai linksys wap54g(standard firmware)&wrt54g(ddwrt firmware)stakat nie ok jer...x de hang....on 24hour7day...heheh...time kilat jer off....tkt kene lightning..

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by arulsr on Sun Mar 08, 2009 1:59 am

    isomer wrote:bleh cadangkan x router yang sesuai untuk buat wireless network...
    router yang tahan lama...
    ak guna stremyx 100mps unlimited...

    kalo untuk basic user leh pakai linksys WRT54GL 1.1 ( upgrade ke DDWRT firmware) atau Buffalo..yang kire bajet rm200-rm300
    kalo utk heavy user utk wifi system leh gunakan Senao products cth EOC-2610 dll..bajet lebih kurang RM1k-1.5K

    far2zzz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 3
    Age : 29
    Registration date : 02/03/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by far2zzz on Wed Jun 24, 2009 12:59 pm

    salam...pki lorh aztech punye or netgear...ader warranty..then budjet harga pun xbpe nak mahal sgt...dalam area rm 100...tue pn ley nego lagik..lagipun dier ader setting tok ko punye security...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 24, 2009 5:12 pm

    kalau nak betul2 punya tahan,ambik je cisco..hehe...(kalau mampu lar..rasanya tak.)

    kalau aku memang sumer network pakai linksys.biar mahal sikit, tapi pakai puas hati.

    Sponsored content

    Re: router yang sesuai untuk streamyx unlimited....

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am