Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Via rhine II fast ethernet Adapter

    Share

    AhmadFamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 55
    Location : Kuala Berang
    Registration date : 15/02/2009

    Via rhine II fast ethernet Adapter

    Post by AhmadFamir on Wed Dec 02, 2009 8:43 am

    saya punyai notebook,ingin bertanya pendapat anda semua tentang card ethernet ini version 3.13.0.348.boleh ker saya update driver ni?

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Via rhine II fast ethernet Adapter

    Post by hampeh on Wed Dec 02, 2009 1:15 pm

    Bole je kalau ada update baru . Selalunya network card ni tak pernah pun aku update.

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Via rhine II fast ethernet Adapter

    Post by HelpDesK on Wed Dec 02, 2009 2:37 pm

    Update boleh tapi kalau tak stabil..boleh reverse balik kepada yg sebelumnya.

    AhmadFamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 55
    Location : Kuala Berang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Via rhine II fast ethernet Adapter

    Post by AhmadFamir on Wed Dec 02, 2009 10:01 pm

    macam ni network card tak boleh detect printer pakai lan...notebook to printer.led connection tak ada blinking langsung.adakah sebab old version driver tu.saya try connect pada network streamyx boleh pulak tu.tu lah saya nak tanya kau orang semua yang tahu dalam hal ni,tu la saya mahu try update driver tu.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Via rhine II fast ethernet Adapter

    Post by ayoi on Wed Dec 02, 2009 10:25 pm

    kena guna crosscable kalau laptop masuk terus ke printer.
    takboleh guna straightcable...

    printer network biasa masuk swicth/router dulu

    laptop/pc ping ip printer tu.. kalau reply baru leh install driver printer ikut network...
    add port ip address printer dan install driver printer tersebut.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: Via rhine II fast ethernet Adapter

    Post by Sponsored content Today at 10:58 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 10:58 am