Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Share

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by kae on Tue Dec 01, 2009 7:19 pm

    Thread nih utk compare benchmark/3d mark, graphic card utk laptop.. so senang sket nak dibuat rujukan..
    jadi diharapkan..anda semua dapat contribute kat sini...


    Jika korang mempunyai laptop, baik lama atau baru,integrated atau dedicated, SLI atau Crossfire, saya berharap dapat mengumpul data graphic card.[benchmark..etc..]

    aku cadangkan.. korang guna '3D Mark 06 Basic Edition'(kerana percuma digunakan). Aku juga nak screenshot daripada butiran skor (SM2.0, SM3.0, CPU dan Keseluruhan), resolusi yang digunakan, bersama-sama dengan CPU-Z dan GPU-Z.

    Kalau game benchmark pun ok gak, sila nyatakan secara terperinci (contoh: high setting/default setting) dan resolusi juga ... Untuk game tanpa built-in sistem benchmark, anggaran kasar FPS pun ok gak !

    post dalam format berikut:
    Code:
     Model Laptop | CPU model | RAM | GPU model dan VRAM | Driver version | nama OS | 3D Mark Resolusi
    * Screenshot 3D Mark 06, CPU-Z dan GPU-Z *

    atau

    Nama game | tetapan grafik | Resolusi | result@markah
    * Screenshot permainan dengan keputusan *


    So.. thread ini akan menjadi panduan utk para gamers yang ingin membeli laptop utk gaming

    Software
    Links to softwares:

    3D Mark 06 Build 1.1.0 Basic Edition - FutureMark
    CPU-Z - CPUID
    GPU-Z - TechPowerup


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by kae on Tue Dec 01, 2009 7:22 pm

    LIST GRAPHIC CARD ANDA

    nanti saya update kat sini.. benchmark yang anda telah post..

    kat sini juga anda semua boleh bincang pasal graphic card utk game.. !









    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by kae on Tue Dec 01, 2009 7:29 pm

    Contoh !



    haa.. aku pakai GMA 945 la..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by kae on Thu Dec 31, 2009 10:22 pm

    takde sesapa nak contribute ke,,?


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by sheikomatic on Fri Jan 01, 2010 7:56 am



    Model Laptop: Asus K50AB
    CPU model: AMD Athlon X2 QL-64 2.1GHz
    RAM: 3GB (2GB+1GB 667MHz)
    GPU model dan VRAM: (ATI Radeon 4570 512MB DDR2
    Driver version: Catalyst 8.631.0.0
    Nama OS: Windows 7 Ultimate
    3D Mark Resolusi: 1280x768

    3Dmark06 score: 2982 marks
    SM 2.0 score: 1062 marks
    SM 3.0 score: 1287
    CPU score: 1470

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by din_125 on Sun Jan 10, 2010 2:48 pm

    nnti ak try up untuk k40ab punya..
    nak k40in pon boleh..

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by sheikomatic on Sun Jan 10, 2010 2:53 pm

    Benchmark untuk K40/50AB 1st version guna QL-64 dah ada

    Lagi bagus kalau ada yang contribute bench K40/50AB revised version
    yang guna Athlon QL-65 atau Turion RM-75

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by din_125 on Sun Jan 10, 2010 5:03 pm

    sheikomatic wrote:Benchmark untuk K40/50AB 1st version guna QL-64 dah ada

    Lagi bagus kalau ada yang contribute bench K40/50AB revised version
    yang guna Athlon QL-65 atau Turion RM-75
    kat mana bro?..
    x de pon kt sni?..

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by din_125 on Sun Jan 10, 2010 5:58 pm



    Model Laptop: Asus K40AB
    CPU model: AMD Athlon X2 QL-65 2.1GHz
    RAM: 3GB (2GB+1GB 667MHz)
    GPU model dan VRAM: (ATI Radeon 4570 512MB DDR2
    Driver version: 9.12
    Nama OS: Windows 7 Ultimate
    3D Mark Resolusi: 1280x768

    3Dmark06 score: 2956 marks
    SM 2.0 score: 1045 marks
    SM 3.0 score: 1241
    CPU score: 1469

    Sponsored content

    Re: Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

    Post by Sponsored content Today at 8:30 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 am