Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    belkin G wireless router connection

    Share

    mollyjc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 01/10/2009

    belkin G wireless router connection

    Post by mollyjc on Tue Dec 01, 2009 11:10 am

    Salam,

    Nak tumpang tanya pada otai2 sini. Aritu aku baru pasang Belkin G wireless router, couplekan ngan ZTE modem streamyx yg standard tuh..
    Aku dah buat modem ZTE to PPPoE & wireless router tu cucuk je ngan setkan WEP nya..
    First 1-2 hari nampak ok sume, tapi lately ni bila surfing susah betul nak load page..
    Kadang2 tu memang langsung x dapat load pun..
    Ada terbaca kat sini yg kadang2 memang wireless router tu drop connection especially bile ber'BT'..
    Memang aku ni pun kaki BT, pakai utorrent..

    Upgrade to 3rd party firmware bole settle ke problem?
    Ada try2 cari firmware ni tapi x jumpa aa, x tau apa nama firmware nya..
    Camne nak selesaikan masalah ni?

    Salam..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: belkin G wireless router connection

    Post by ayoi on Tue Dec 01, 2009 3:38 pm

    zte tu ko resetkan semula
    buat belkin tu dial PPoE...

    pastu leh BT cam biasa..
    cuma nak bagitau... bandwith download dah ada blocking sket... cam broadband 3g
    maka downloading bandwith dia akan makin slow sehingga next months...
    masuk new months downloading bandwith akan di reset semula.

    akunya slowmyx lepas je 2.5gb internet makin slow macam 1mb jadi 384k..


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    mollyjc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 01/10/2009

    Re: belkin G wireless router connection

    Post by mollyjc on Tue Dec 01, 2009 3:55 pm

    owh, ok..
    nanti aku try..
    kira zte tu gi balik bridging mode aa kan?

    wireless router belkin tu pakai factory punye firmware dah ok aa eh?

    mollyjc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 01/10/2009

    Re: belkin G wireless router connection

    Post by mollyjc on Tue Dec 01, 2009 8:43 pm

    mm, dah try what pppoe kat wireless router & bridge kat zte modem..
    sama gak..
    bila BT, surfing out.. kalo x ok je..
    nampak cam pppoe kat zte modem then set dynamic connection kat belkin better..
    ada cara2 lain lagi ke?

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: belkin G wireless router connection

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:00 pm

    mollyjc wrote:Salam,

    Nak tumpang tanya pada otai2 sini. Aritu aku baru pasang Belkin G wireless router, couplekan ngan ZTE modem streamyx yg standard tuh..
    Aku dah buat modem ZTE to PPPoE & wireless router tu cucuk je ngan setkan WEP nya..
    First 1-2 hari nampak ok sume, tapi lately ni bila surfing susah betul nak load page..
    Kadang2 tu memang langsung x dapat load pun..
    Ada terbaca kat sini yg kadang2 memang wireless router tu drop connection especially bile ber'BT'..
    Memang aku ni pun kaki BT, pakai utorrent..

    Upgrade to 3rd party firmware bole settle ke problem?
    Ada try2 cari firmware ni tapi x jumpa aa, x tau apa nama firmware nya..
    Camne nak selesaikan masalah ni?

    Salam..

    t0rrent kekdng myebabkan internet down sendiri sbb TMnet meletak fitter dalam network mereka supaya kita tdak dpt dowwnload t0rrent..

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: belkin G wireless router connection

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:01 pm

    mollyjc wrote:mm, dah try what pppoe kat wireless router & bridge kat zte modem..
    sama gak..
    bila BT, surfing out.. kalo x ok je..
    nampak cam pppoe kat zte modem then set dynamic connection kat belkin better..
    ada cara2 lain lagi ke?

    reset jer balik..

    hbis cite... cat

    Sponsored content

    Re: belkin G wireless router connection

    Post by Sponsored content Today at 8:13 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:13 pm