Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    free software converter WORD to PDF ?

    Share

    nazinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 29/09/2009

    free software converter WORD to PDF ?

    Post by nazinc on Mon Nov 30, 2009 3:25 am

    salam rakan forum semua ,
    kat mana bleh dapatkan software converter word to pdf ?
    tqvm.
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by tasek16 on Mon Nov 30, 2009 12:21 pm

    http://www.primopdf.com/index.aspx
    http://www.pdf995.com/
    http://www.cutepdf.com/products/cutepdf/Writer.asp
    http://www.dopdf.com/
    avatar
    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 36
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by dans kam on Tue Dec 01, 2009 9:26 pm

    pe kata ko cuba OpenOffice.org.
    bleh direct export ke pdf je..
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by kae on Tue Dec 01, 2009 9:34 pm

    nazinc wrote:salam rakan forum semua ,
    kat mana bleh dapatkan software converter word to pdf ?
    tqvm.

    salam..
    nih pakai microsoft words version brapa..?

    klo microsoft words 2007 , tak perlu susah2 nak download software.. just download add on je
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4d951911-3e7e-4ae6-b059-a2e79ed87041&displaylang=en

    klo guna microsoft words 2003.. kene beli/download software la..

    primopdf ok gak

    aku guna add on je.. senang !


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by tasek16 on Tue Dec 01, 2009 9:42 pm

    bagi pendapat aku.. just guna Dopdf sebabnya driver pdf dia kecik dalam 2 mb jer.. since dia sebagai printer driver so boleh convert ke pdf dari mana-mana program yang ada fungsi print

    Satu lagi tak semua pdf printer driver optimizekan output pdf.. aku banyak try pdf driver.. output size dia almost double dari adobe acrobat pdf..even same document dan just plain text document.. so dalam kes ni Dopdf file size dia lebih kurang sama dengan acrobat pdf.. small size..sesuai dengan tujuan asal format pdf tu sendiri.
    avatar
    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by LanoG on Tue Dec 01, 2009 11:34 pm

    Mengikut pengalaman aku untuk Word 2007, kalau ko pakai yang kae cadangkan tu, memang quality dia superb. Aku ada try PrimoPDF untuk convert file Word 2007.. tapi hasilnya sangat tidak memuaskan especially bila deal dengan graphic.
    avatar
    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 36
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by bazsh on Tue Dec 08, 2009 1:04 am

    Jadi mengikut pengalaman korang which one is the best?
    avatar
    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 36
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by dans kam on Tue Dec 08, 2009 3:03 am

    bazsh wrote:Jadi mengikut pengalaman korang which one is the best?

    Pada pendapat aku mesti la OpenOffice.org sebab x perlu nak install software lain dah. Kalu nak buat ebook free untuk generate traffic ke website kita pun bagus sbb Google boleh index fail pdf tu senang-senang je. Kita pun xyah nak setting ape.

    Selain tu:
    - OOo ni bleh guna kat Windows,GNU/Linux,BSD,Mac, etc. Jadi, bg pengguna Windows yang tiba-tiba terpaksa guna Ubuntu contohnya, kita still boleh generate PDF direct je. Very Happy

    Tapi kalo nak sekuriti, elok PDFCreator la. OOo punya sekuriti ada kureng byk..
    avatar
    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 29
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by AhmadSyazwan on Tue Dec 08, 2009 1:09 pm

    trimas tasek
    dopdf cambest
    avatar
    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 36
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by bazsh on Wed Dec 09, 2009 4:01 pm

    dans kam wrote:
    bazsh wrote:Jadi mengikut pengalaman korang which one is the best?

    Pada pendapat aku mesti la OpenOffice.org sebab x perlu nak install software lain dah. Kalu nak buat ebook free untuk generate traffic ke website kita pun bagus sbb Google boleh index fail pdf tu senang-senang je. Kita pun xyah nak setting ape.

    Selain tu:
    - OOo ni bleh guna kat Windows,GNU/Linux,BSD,Mac, etc. Jadi, bg pengguna Windows yang tiba-tiba terpaksa guna Ubuntu contohnya, kita still boleh generate PDF direct je. Very Happy

    Tapi kalo nak sekuriti, elok PDFCreator la. OOo punya sekuriti ada kureng byk..
    Thanks for the info bro
    avatar
    reborn
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Location : kajang
    Job/hobbies : student
    Registration date : 17/05/2009

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by reborn on Tue Dec 15, 2009 11:26 pm

    kalau ada office 2007, better guna plug-in jer..mcm cadangan KAE kat atas..saya guna tkde prob..masa kita nak save file word tu, save as jer sbg .PDF..tk payah nk convert2..

    Sponsored content

    Re: free software converter WORD to PDF ?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Aug 22, 2017 10:57 pm