Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak share internet melalui ad-hoc

    Share

    Rayquaza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 113
    Location : Kuala Terengganu
    Job/hobbies : Surfing Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Nak share internet melalui ad-hoc

    Post by Rayquaza on Sat Nov 28, 2009 9:53 pm

    Salam semua,

    Masalah aku ialah camner aku nak setting bagi mendapatkan sambungan internet melalui internet. Kat sini aku dah buat gambar rajah :


    Laptop 1 (connect internet melalui Celcom Broadband) <---(ad-hoc)---> Laptop 2 (xder internet, nak connect ke Laptop 1 bagi mendapatkan sambungan internet)

    So, camner nak setting, maknanya aku nak Laptop 1 dapat kongsi connection Celcom Broadband dengan Laptop 2, so Laptop 2 boleh main internet jugak. Ok, boleh sesaper terangkan setting dia x? Terima kasih.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Nak share internet melalui ad-hoc

    Post by ayoi on Mon Nov 30, 2009 7:25 pm

    Leh tengok kat sini



    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Nak share internet melalui ad-hoc

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:07 pm

    Rayquaza wrote:Salam semua,

    Masalah aku ialah camner aku nak setting bagi mendapatkan sambungan internet melalui internet. Kat sini aku dah buat gambar rajah :


    Laptop 1 (connect internet melalui Celcom Broadband) <---(ad-hoc)---> Laptop 2 (xder internet, nak connect ke Laptop 1 bagi mendapatkan sambungan internet)

    So, camner nak setting, maknanya aku nak Laptop 1 dapat kongsi connection Celcom Broadband dengan Laptop 2, so Laptop 2 boleh main internet jugak. Ok, boleh sesaper terangkan setting dia x? Terima kasih.

    bro guna oS ape ??

    bro toleh sharing internet guna wireless (ad-hoc)

    Rayquaza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 113
    Location : Kuala Terengganu
    Job/hobbies : Surfing Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak share internet melalui ad-hoc

    Post by Rayquaza on Tue Dec 08, 2009 1:45 pm

    ariffantasi wrote:
    Rayquaza wrote:Salam semua,

    Masalah aku ialah camner aku nak setting bagi mendapatkan sambungan internet melalui internet. Kat sini aku dah buat gambar rajah :


    Laptop 1 (connect internet melalui Celcom Broadband) <---(ad-hoc)---> Laptop 2 (xder internet, nak connect ke Laptop 1 bagi mendapatkan sambungan internet)

    So, camner nak setting, maknanya aku nak Laptop 1 dapat kongsi connection Celcom Broadband dengan Laptop 2, so Laptop 2 boleh main internet jugak. Ok, boleh sesaper terangkan setting dia x? Terima kasih.

    bro guna oS ape ??

    bro toleh sharing internet guna wireless (ad-hoc)

    Aku guna Windows 7 Ultimate, nak ambik line internet dari Windows XP.. Tapi kalau dua-dua guna internet xpe gak, boleh guna software Connectify yg memang sireka untuk Windows 7 huhu

    Sponsored content

    Re: Nak share internet melalui ad-hoc

    Post by Sponsored content Today at 4:14 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:14 pm