Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    sharing and request software here

    Share
    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by NazCYPHER32 on Thu Jan 14, 2010 12:15 am

    bazsh wrote:
    Aku rasa E-Kamus bukannya freeware

    huhu..aku pn pakai ori,bkn mhl pn RM80 jer..tp seksa kalo slalu format pc la..kne call office diornag mintak backup license,psl nk register baru,registration da valid dlm system diorang,cume key code jer
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 14, 2010 12:43 am

    yusazie wrote:aku biasa pakai media player.... tapi skang nak try winamp la... da penah pkai slame ni.. tapi ni secara serius ceaaa hehe

    srs wow fx?? ape function die??
    TOYSЯUS wrote:@AhmadSyazwan
    Spoiler:
    SRS WOW Effects tu satu
    feature pd WMP yg memberi kepuasan mendengar lagu / tengok muvie dengan
    audio yang diperkaya. Hahah. Maksudnya, lagu2 akan jadi lebih terperinci
    dari segi bunyi bass, treble, vocal etc. Feature ni sangat berkesan
    pada lagu2 jenis Stereo yang berkualiti 192kbps ke atas. Lagu2
    berkualiti 128kbps ke bawah kadang2 tak beza sangat. Lagu2 jenis Mono
    memang tak perlu guna feature ni sebab dah memang tak sedap.
    Kalau
    tengok muvie pulak, kadang2 sound akan jadi "3D" walaupun kita pakai
    earphone, huhu earphone mana ada 5.1 kot, tapi cuba test mmg sedap..
    Pastu,
    perbezaan pada lagu dapat didengar dengan lebih ketara kalau pakai
    earphone / headphone berbanding speaker. Cubalah.
    Nak enable fungsi
    ni boleh rujuk sini: http://www.downloadatoz.com/essentialware/windows-media-player/how-to-enable-srs-wow-effects-in-windows-media-player-12_g.html

    Dah
    enable, setkan TrueBass: 60, WOW Effects: 60, kalau lebih-lebih sangat
    tak best.

    :-)

    yusazie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 33
    Location : kelantan
    Job/hobbies : playing futbol.. surfing internet... reading booksss
    Registration date : 12/12/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by yusazie on Thu Jan 14, 2010 1:36 am

    owhh tq.. nice explaination he2 Very Happy
    avatar
    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by bazsh on Thu Jan 14, 2010 11:57 am

    NazCYPHER32 wrote:
    bazsh wrote:
    Aku rasa E-Kamus bukannya freeware

    huhu..aku pn pakai ori,bkn mhl pn RM80 jer..tp seksa kalo slalu format pc la..kne call office diornag mintak backup license,psl nk register baru,registration da valid dlm system diorang,cume key code jer
    Yups
    Sokong la software buatan tempatan hehe

    yusazie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 33
    Location : kelantan
    Job/hobbies : playing futbol.. surfing internet... reading booksss
    Registration date : 12/12/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by yusazie on Thu Jan 14, 2010 3:59 pm

    ada tak kamus.... freeware nyer.. kalo ade.. saya nak he2 Smile
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by Hiruka on Thu Jan 14, 2010 4:45 pm

    Assalamualaikum,

    Ade free, kat library byk..hehe Razz

    yusazie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 33
    Location : kelantan
    Job/hobbies : playing futbol.. surfing internet... reading booksss
    Registration date : 12/12/2009

    Re: sharing and request software here

    Post by yusazie on Thu Jan 14, 2010 7:36 pm

    cet... kurang asammmm Mad

    Sponsored content

    Re: sharing and request software here

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Mar 28, 2017 12:16 am