Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Share
    avatar
    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by kapas on Wed Nov 25, 2009 1:17 pm

    salam semua..

    ade x sape2 tahu mcm mane nk extract file yg .rmvb ni? sbg contoh..

    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.001
    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.002
    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.003
    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.004

    ha... macam mane nk jadikan dia satu movie yg leh tgk? dh dolod sume, tapi xleh bukak..
    aku letih je donlod ade satu movie tu.. tapi xleh nk extract jadi movie pulak..

    ade sesape tahu x mcm mane?? sbb klu yg .rar tu aku leh wat.. tapi yg ni masalah la.. dia kuar error...
    tulun yea..



    **mod- ni just contoh je.. bukan nk pomot link or hape yea.
    avatar
    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by johnburn on Wed Nov 25, 2009 1:47 pm



    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik
    avatar
    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by kapas on Wed Nov 25, 2009 1:58 pm


    xpaham.. nk amek ape kat link ni?? xde ape2 pun.. ajor la.. ado ko kasi link je.. mcm bg kete main kat budak kecik, tapi xbg tayar n bateri.. mana mau jalan jon tebakar oi.. hehe..
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by TOYSЯUS on Wed Nov 25, 2009 2:05 pm

    Kalau camtu encik kapas download ni: http://www.kompukit.com/download/HJSplitSetup.exe

    Hehe.

    Nanti joinkan semua file2 001 002 003 tu..


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by kapas on Wed Nov 25, 2009 2:38 pm

    ??????????? wrote:Kalau camtu encik kapas download ni: http://www.kompukit.com/download/HJSplitSetup.exe

    Hehe.

    Nanti joinkan semua file2 001 002 003 tu..

    web dh xde la bang.. broken or dh destroy..
    macam mane ni?? ade idea lagi x??
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by TOYSЯUS on Wed Nov 25, 2009 2:47 pm



    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by tasek16 on Wed Nov 25, 2009 2:51 pm

    topik di pindah ke ruangan Perisian
    avatar
    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by johnburn on Wed Nov 25, 2009 11:11 pm

    kapas wrote:

    xpaham.. nk amek ape kat link ni?? xde ape2 pun.. ajor la.. ado ko kasi link je.. mcm bg kete main kat budak kecik, tapi xbg tayar n bateri.. mana mau jalan jon tebakar oi.. hehe..
    haha sori2 Very Happy
    ni link donlod file tuh:
    http://www.treepad.net/download/hjsplit.zip

    Kat s/w tu ko klik Join


    Pastu klik Input File. Ko just pilih first file je pn dh ok (yg name ade 001 blakang). Pastikan sume file yg ko nk join ade dlm satu folder, kirenye dok satu tmpt la.


    Pas dh pilih klik Start. Dh setel Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik
    avatar
    lizone76
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 30/06/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by lizone76 on Thu Nov 26, 2009 3:54 am

    puaih ,,, gerenti bleh tengok la,,,, he he he... kadang2 ada gak problem dia punya file kena rename,,, kat ujung tu... .001, ,002

    selamat menonton,,,,
    avatar
    zackmania007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 11
    Age : 38
    Location : BdR SrI DaMaNsArA / SLaYoUnG
    Registration date : 31/10/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by zackmania007 on Sat Nov 28, 2009 8:17 pm

    pkai rmvb converter laaa...
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by Falcon on Sun Nov 29, 2009 8:56 am

    kapas wrote:salam semua..

    ade x sape2 tahu mcm mane nk extract file yg .rmvb ni? sbg contoh..

    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.001
    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.002
    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.003
    Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.004

    ha... macam mane nk jadikan dia satu movie yg leh tgk? dh dolod sume, tapi xleh bukak..
    aku letih je donlod ade satu movie tu.. tapi xleh nk extract jadi movie pulak..

    ade sesape tahu x mcm mane?? sbb klu yg .rar tu aku leh wat.. tapi yg ni masalah la.. dia kuar error...
    tulun yea..



    **mod- ni just contoh je.. bukan nk pomot link or hape yea.

    Isk..isk.. kapas..kapas..

    Ko just extract satu file... yg lain akan menyusul dan combine itself jadi satu filem.


    Misal kata:

    kapas.rmvb.001
    kapas.rmvb.002
    kapas.rmvb.003
    kapas.rmvb.004
    kapas.rmvb.005
    kapas.rmvb.006


    ko click yg 001 punya then masuk.. then extract.. asalkan the rest 002 -> 006 dalam satu folder yg sama.. dia akan auto-extract yg tu sekali jadi satu filem nama kapas.

    Tapi johnburn punya method tuh pon perghh gak... Very Happy
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by TOYSЯUS on Sun Nov 29, 2009 9:44 am

    ^ Takleh camtu kot Falcon, kalau file RAR part1 part2 boleh la gitu..
    Tapi yang filetype .001 .002 kena guna joiner macam yang johnburn bagi tu rasanya..


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by Falcon on Sun Nov 29, 2009 11:25 am

    huh?? siriyes??

    ada plak camtuh ek.. huhu..
    aku belajar sesuatu yg baru hari ini.

    Terima kasih kawan-kawan.. Very Happy
    avatar
    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by johnburn on Sun Nov 29, 2009 1:35 pm

    aah mmg pn. kl die split time die archive (rar @ zip) mmg bleh extract je. tp skang format die x archive. die just split je. harap mmbntu Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik
    avatar
    nidzamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 434
    Location : Kulim > Kuala Ketil > Sungai Petani
    Registration date : 12/10/2009

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by nidzamputra on Sun Nov 29, 2009 3:54 pm

    amik file yg 1st tu...contoh Supercup_2008_DVDRip.hendry75.team.gempak.rmvb.001 kemudia join pakai HJ-Split yg bro johnburn ckp tu..tp letak sume file dalam satu folder...kalo xleh main file tu dalam windows player classic ker apa ker...install real one installer...

    Sponsored content

    Re: Tolong eden.. mcm mane nk deal dgn rmvb ni?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Oct 18, 2017 8:55 pm