Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Share

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by shah100 on Wed Nov 25, 2009 12:20 pm

    saya membuat laman web mengunakan frontpage dan mengunakan ie 7 dalam windom xp...
    bila di display dalam ie 8 ada masalah setting dan juga dalam ie 7 windom vista ada banner dan border tak display..hanya dalam ie7 xp je leh bukak dgn baik..leh membantu

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by johnburn on Wed Nov 25, 2009 12:28 pm

    bleh bg link?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by shah100 on Wed Nov 25, 2009 12:39 pm

    Nie laman web yang dimaksudkan:


    Last edited by shah100 on Thu Nov 26, 2009 8:30 am; edited 1 time in total

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by OngBok on Wed Nov 25, 2009 1:21 pm

    Aku try tengok dalam WinXP guna IE6, IE7 & IE8 tak ade masalah.
    Dalam Vista belum buka lagi (tak ada vista)

    ko punya Vista tu ori ke ?


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by shah100 on Wed Nov 25, 2009 2:47 pm

    dalam vista je yang de masalah, aku cuba bukak lam vista ade lari seting border,pic dan macam2 lagi...vista ori,aku buat lam xp..

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by tasek16 on Wed Nov 25, 2009 3:29 pm

    Dalam vista tak salah aku guna IE8 dia ada "function compatility View" Setting cuba click pada function ni..
    Tools----->Compatiblity View Settings

    Sponsored content

    Re: ie7..tak leh bukak dalam ie8

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm