Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Share
    avatar
    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Post by kapas on Tue Nov 24, 2009 9:53 pm

    PERHATIAN!!

    Sila ambil perhatian bahawa sebarang aktiviti yang melibatkan penjualan Account Rapidshare Perium adalah dilarang dan bertentangan dengan TOS Rapidshare AG seperti yang dinyatakan disini:

    http://rapidshare.com/faq.html

    dan juga disini

    http://rapidshare.com/agb.html

    Hanya penjual yang berdaftar dengan Rapidshare AG sahaja dibenarkan menjual akaun ini.


    Berkuatkuasa pada 24hb. November 2009, Segala topic penjualan Rapidshare Premium accounts akan ditutup dan dibuang dari Putera.com.

    Disini terdapat senarai penjual yg berdaftar dengan Rapidshare. Resellers dari Malaysia juga boleh didapati disini http://rapidshare.com/resellers.html


    ** Sebarang pembukaan Topic tentang Penjualan Rapidshare Premium Account di PUTERA.COM selepas ini akan ditegah atau di banned dari memasuki PUTERA.
    HARAP MAKLUM.

    ---------------------------------------------------------------------------

    Jika ingin menjual juga, sila buktikan bukti yang sah dari pihak Rapidshare mengatakan anda adalah wakil penjual yang sah.

    ---------------------------------------------------------------------------


    Last edited by kapas on Sat Dec 05, 2009 12:29 am; edited 1 time in total

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Post by ScareCreW on Wed Nov 25, 2009 6:58 pm

    Rapidshare ori mahal bah, Rapidshare jack_sparrow murah meriah.
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Post by ahaksz28 on Wed Nov 25, 2009 10:23 pm

    memang murah.. tapi kami nak menjaga after sales servis juga.. currently yang jual jack_sparrow ni macam2 kes penipuan dah..
    untuk avoid perkara ni berterusan kami dah decide untuk implement rule ni.. biar mahal asal selamat duit dan puas hati.. Smile


    --------------------------------------------

    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Post by kae on Wed Nov 25, 2009 10:49 pm

    Sesiapa yang mempunyai lesen yang sah, boleh PM mana2 Admin/Staff/Supervisor/Moderator .

    Dicadangkan thread ini ditutup[di 'LOCKED']


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    kapas
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 278
    Location : Penang-Kedah -Kelantan
    Job/hobbies : Sports and Marathon
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Post by kapas on Thu Nov 26, 2009 12:49 pm

    Aku sengaja tak lock topic ni, sbb kut2 ade yg nk bertanya or ape2.. but, mcm dh xde ape2 pertanyaan je.. so, now..

    --**TOPIC CLOSED**--

    --LOCKED--

    Sponsored content

    Re: Penjualan Akaun Rapidshare Premium Adalah dilarang Di PUTERA.COM

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Aug 22, 2017 10:45 pm