Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Cmna nk buat file bolh didownload??

    Share

    aimanaico
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 111
    Age : 20
    Location : jaybee
    Job/hobbies : modelling,hackin
    Registration date : 22/02/2009

    Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by aimanaico on Mon Nov 23, 2009 2:41 am

    ada org tmpah caricatures yg berbayar...
    dia nk caricatures die private cmna nk buat????
    help help help???? confused

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by OngBok on Mon Nov 23, 2009 6:53 am

    awak buat website guna apa?


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by dans kam on Mon Nov 23, 2009 1:24 pm

    Ko buat la database untuk pembeli ko yg refer pd caricature yg dia beli. Sediakan redirect link untuk dia download(kalo blh jgn guna direct link).
    Jgn displaykan caricature dia kat laman web ko.

    aimanaico
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 111
    Age : 20
    Location : jaybee
    Job/hobbies : modelling,hackin
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by aimanaico on Mon Nov 23, 2009 4:30 pm

    bukan!!!
    maksud aku nk buat file tu boleh download...pstu aku email kat google mail lah???
    pakai ziddu.com pun boleh kan!!

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by OngBok on Mon Nov 23, 2009 6:02 pm

    ko letak fail tu dalam satu folder;

    http://www.yoursite.com/download/namafail.zip

    ko setkan password pada namafail.zip tu dan letak dalam folder download
    lepas tu ko bagi link atas tu gune emel dan beritahu password dia sekali.
    ok?


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by dans kam on Mon Nov 23, 2009 7:27 pm

    Sebaiknya ko ikut mcm kata OngBok. GUNAKAN domain ko sendiri!
    Ko buat bisnes, so... professional lebihkan skit(walaupun cuma link untuk download)

    Untuk password dan fail tu. Kalo ko nak safety lebih sikit(je). Ko deliver asing2. Memula emelkan password(bgtau kat dia link download pada emel seterusnya). pastu emelkan link download.

    aimanaico
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 111
    Age : 20
    Location : jaybee
    Job/hobbies : modelling,hackin
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by aimanaico on Mon Nov 23, 2009 11:22 pm

    arghhhhh cukup x phm???? lol!
    bleh x trgkn kn yg lbih memahamkan plsss...
    sbnrnya aku ada dua,, site dan blog mana ptut nk ltk???

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by OngBok on Mon Nov 23, 2009 11:35 pm

    aimanaico wrote:arghhhhh cukup x phm???? lol!
    bleh x trgkn kn yg lbih memahamkan plsss...
    sbnrnya aku ada dua,, site dan blog mana ptut nk ltk???

    cuba letak dalam site.
    apa url site tu?


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by kamikase30 on Tue Nov 24, 2009 1:53 pm

    salam..

    Masalah aku pong same macam ni.. Razz
    Situasi aku macam ni.

    1. Aku buat blog.
    Then aku nak buat link yang bile people click link tu terus dapat download info yang aku nak bagi..
    File tu aku buat dalam bentuk powerpoint, pdf, and bla.. bla.. bla..

    2. Aku hantar email.
    Kat email tu aku bagi satu link, then bile people click terus dapat info yang aku nak bagi.

    Basicly 2 benda kat atas tu benda yang same je..

    Regarding ' Download Link '..

    Yang aku tahu just upload dekat 'somewhere' then dia bagi link..

    somewhere tu kat mane ye.. selain ziddu.com ade lagi tak kat tempat lain..
    advice please.....

    macam OngBok cite tu cmne nak buat password file zip tu..

    setahu aku pdf pun boleh buat password, ni pun same cmne nak buat..

    ok, kite buat Free Method dulu.. Payment method kite cite next..

    saya budak baru belajar lor.. Very Happy


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by johnburn on Tue Nov 24, 2009 2:21 pm

    kl pkai blogspot, ko terpakse upload kt tmpt len. ade byk hosting file yg ko leh pkai. aku bese pkai:
    rapidshare
    megaupload
    4shared
    mediafire
    ziddu

    byk lg tp xigt Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by kamikase30 on Tue Nov 24, 2009 2:30 pm

    tq.. lain-lain soalan saye.. Laughing


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by johnburn on Tue Nov 24, 2009 2:40 pm

    xpham. nk ltak link bleh je ltak link. ke cmne?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by dans kam on Tue Nov 24, 2009 3:02 pm

    Ape kata kamikase30 buka topic baru..

    Jadi conpius nak jwb soalan sape tah sebenarnye... Rolling Eyes

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by kamikase30 on Tue Nov 24, 2009 3:33 pm

    @dans_kam

    just nak tanye How To Make ' Download link '..

    lari topic ye..??? sry..


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by dans kam on Tue Nov 24, 2009 3:47 pm

    Rasanya x lari topic, cuma aku yang jadi confius. Hehe... sorry... Razz

    untuk tempat download tu, aku bleh suggest korang guna fileave.com.
    Dapat 50mb free space dan boleh direct download. Bila korang upload je fail kat situ, dia akan bg sekali link untuk download fail tu. Memudahkan.

    Warning!!.

    - Note: Accounts that are inactive for over 60 days will be removed. Please log in at least once a month to keep your account active.

    - Free accounts are limited to 300MB of daily data transfer (downloads) by external linking.

    Aku pernah guna sblm ni, tapi sbb lupa nak login dalam masa 60 hari, abis akaun aku. huhu...
    So, korang buat la note kat mane2, tiap awal bulan mesti login akaun fileave korang tu..

    Korang boleh gunakan webhost ni untuk paid produk korang sbb space kecik. Kalo produk free, guna je rs ke ape ke..

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by kamikase30 on Tue Nov 24, 2009 4:04 pm

    dans kam wrote:Rasanya x lari topic, cuma aku yang jadi confius. Hehe... sorry... Razz

    untuk tempat download tu, aku bleh suggest korang guna fileave.com.
    Dapat 50mb free space dan boleh direct download. Bila korang upload je fail kat situ, dia akan bg sekali link untuk download fail tu. Memudahkan.

    Warning!!.

    - Note: Accounts that are inactive for over 60 days will be removed. Please log in at least once a month to keep your account active.

    - Free accounts are limited to 300MB of daily data transfer (downloads) by external linking.

    Aku pernah guna sblm ni, tapi sbb lupa nak login dalam masa 60 hari, abis akaun aku. huhu...
    So, korang buat la note kat mane2, tiap awal bulan mesti login akaun fileave korang tu..

    Korang boleh gunakan webhost ni untuk paid produk korang sbb space kecik. Kalo produk free, guna je rs ke ape ke..

    xpe bro, same-same nak learn ni..
    ni pun sekarang tengah serabut gak.. sebab aku nak buat produck sendiri.. Laughing

    erm..

    Aku rase ko dah selesaikan satu prob..
    Just satu lagi prob, katekan orang lain 'steal' link tu cmne nak buat???

    Yang aku think kena ada password dekat pdf.. Cmne nak buat eh benda ni??

    @johnburn

    thank sekali lagi about another resource tu.. Very Happy

    i nak letak link mase nak tulis email..
    satu lagi dekat my blog or etc..


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by OngBok on Tue Nov 24, 2009 4:22 pm

    Nak buat password ada banyak cara. yang biasa aku guna ialah;
    1. Install 7-Zip. [ download ]
    2. Lepas install klik kanan atas fail yang ko nak letak password.
    3. klik Add to archive
    4. taip password dalam ruangan password.
    5. Klik OK. 7-zip akan save fail tu dalam bentuk ZIP (berpassword)

    6. upload fail zip tu dalam mana2 file hosting.
    OK.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by kamikase30 on Tue Nov 24, 2009 5:07 pm

    OngBok wrote:Nak buat password ada banyak cara. yang biasa aku guna ialah;
    1. Install 7-Zip. [ download ]
    2. Lepas install klik kanan atas fail yang ko nak letak password.
    3. klik Add to archive
    4. taip password dalam ruangan password.
    5. Klik OK. 7-zip akan save fail tu dalam bentuk ZIP (berpassword)

    6. upload fail zip tu dalam mana2 file hosting.
    OK.

    ko ni bagus betul-lah.. tq, tq.. Very Happy

    yang pdf cmne lak eh.. dulu aku pernah baca, but kat mane ntah.. lupa dah.. Razz


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    Sponsored content

    Re: Cmna nk buat file bolh didownload??

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm