Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Share

    SangNilaUtama
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 10/02/2010

    Re: Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Post by SangNilaUtama on Thu Feb 11, 2010 8:34 am

    Salam..nak tanye...ade sebarang rekomendation x tuk laptop ni...aku nak beli laptop br...bjet 2.5 k

    COMPAQ CQ35-331TX

    ni spec die bg..

    Intel Core 2 Duo T6600
    2.20GHz l 800 l 2MB
    2GB DDR2, 500GB
    13.3" HD LED
    Win7 Home Premium
    RM 2,499/ 2399 paling murah aku jumpa...

    aku guna biasanya wak keje skit2,,tp aku ni kaki download gak la..gamer skit2..sebarang recomendation..huhu..sorry x ikut format..;P

    p/s: tgh pertimbangkan Acer-4740G ngan Asus K-40Ab gak..

    erwadi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 06/10/2009

    Re: Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Post by erwadi on Thu Feb 11, 2010 2:04 pm

    Nak tanyalah Acer 4740G Intel Core i5 ni ok ker kalau buat main gaming ... Memang tengah rancang nak beli laptop sehari dua ni ... budget ada dalam RM 2500.00 . Cadangnya nak buat main gaming macam Company of Hereos dan Fifa 2010

    SangNilaUtama
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 10/02/2010

    Re: Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Post by SangNilaUtama on Thu Feb 11, 2010 4:54 pm

    erwadi wrote:Nak tanyalah Acer 4740G Intel Core i5 ni ok ker kalau buat main gaming ... Memang tengah rancang nak beli laptop sehari dua ni ... budget ada dalam RM 2500.00 . Cadangnya nak buat main gaming macam Company of Hereos dan Fifa 2010

    Ok Jer..for mid range..td aku dah survey dah 4740G..ade dalam 2499..dapat Acer Designed Carrying Bag..leh cakap lagi tu..aku just saje survey je td..klu jd,,aku amik 4740G je..ade lebih skit aku amik Presario CQ36-110TX, Free Nylon Carrying Case..rege rm 2649

    erwadi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 06/10/2009

    Re: Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Post by erwadi on Thu Feb 11, 2010 11:32 pm

    Akhirnya aku telah sambar 4740G dengan harga RM2470(lepas tawar) + RM180 (tambah RAM dari 2g ke 4g) + RM 180 (3 year warantty). Akhirnya impian tercapai untuk memiliki laptop ni selepas sebulan membuat survey ... meminta pendapat kawan-kawan .

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Post by TOYSЯUS on Fri Feb 12, 2010 2:32 am

    Syabas erwadi!
    Ko sambar kat mana?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Nak Beli Laptop?? Nak Pendapat..?? Nyatakan Di Sini... V1

    Post by Sponsored content Today at 2:14 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:14 am