Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    KIS 2010 problem

    Share

    farhanyun91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 31/08/2009

    KIS 2010 problem

    Post by farhanyun91 on Fri Nov 20, 2009 9:06 am

    KIS 2010 saye detect 5 virus dalam pc.then saye tried delete sume virus tuu.tapi tak boleh.saye tak boleh nak click dekat disinfect all.ape saye kene buat nak delete sume viruses tuu?atau saye just biakan jee sebab KIS 2010 dah protect pc saye?

    kecibung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Location : Petaling Jaya
    Registration date : 10/04/2009

    Re: KIS 2010 problem

    Post by kecibung on Fri Nov 20, 2009 3:52 pm

    Biasanya kalau tak boleh nak disinfect, kena delete juga lah nampaknya fail2 tu. Fail penting ke yang terkena jangkitan tu? Kalau boleh bagi screenshot lagi senang yang lain nak bantu.

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KIS 2010 problem

    Post by Hiruka on Fri Nov 20, 2009 6:15 pm

    Assalamualaikum,

    Normally any bad detection value akan msuk terus ke vault atau quarantine. In general, mmg AV tu still protect / block menda tu jalan. Tapi still ade string yg lekat dlm system file mcm kat registry..Buat low lvl scanning through Safe mode plak. Atau klu mls kena guna application tuk killing windows process..Bru wat scanning through windows.

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: KIS 2010 problem

    Post by bazsh on Wed Dec 02, 2009 3:05 am

    Apa nama virus yang didetect & x dapat remove tu?

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: KIS 2010 problem

    Post by AhmadSyazwan on Wed Dec 02, 2009 2:26 pm

    yup kasi nama virus tu.
    blh tlg search kat google.

    klo x leh disinfect msti dia skip kan

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: KIS 2010 problem

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:27 pm

    farhanyun91 wrote:KIS 2010 saye detect 5 virus dalam pc.then saye tried delete sume virus tuu.tapi tak boleh.saye tak boleh nak click dekat disinfect all.ape saye kene buat nak delete sume viruses tuu?atau saye just biakan jee sebab KIS 2010 dah protect pc saye?

    bro biarkan shaja..
    sentiasa updatekan antivirus database..

    lama2 boleh delete la.. Shocked

    Sponsored content

    Re: KIS 2010 problem

    Post by Sponsored content Today at 6:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:13 pm