Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Share

    kluanggirl
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Dok Duane2 ah
    Registration date : 18/07/2009

    SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by kluanggirl on Thu Nov 19, 2009 6:07 pm

    aku punya web, yahoo tak suka sgt la,..tension!

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by dans kam on Thu Nov 19, 2009 6:26 pm

    jangan pedulik dengan yahoo sgt.
    kalo ko dapat naikkan ranking kat google, insyaAllah kat yahoo pun sukses..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by kae on Thu Nov 19, 2009 7:15 pm

    btul.. biasanya.. yahoo akan detect kita punye dgn sendirinya...
    cuma.. ko just add url ko to yahoo directory je..tuh je yang penting


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by shah100 on Fri Nov 20, 2009 8:41 am

    mana nak masukan laman web dalam yahoo search dan google search

    kluanggirl
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Dok Duane2 ah
    Registration date : 18/07/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by kluanggirl on Fri Nov 20, 2009 8:53 am

    dah masukkan dlm yahoo dir. tapi bila aku tgk stats. beza yahoo search dgn google search jauh sgt....Dlm satu hari, google searh nak cecah 200 org tapi yahoo search tak sampai 5 org. tu sebab aku tanya korang kot ada petua2 utk en yahoo.. Nak kata tak mesra search engine dah guna wordpress, bukan buat sendiri web.

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by dans kam on Fri Nov 20, 2009 12:39 pm

    try banyakkan backlink daripada laman web yang berkenaan dgn yahoo mcm yahoo answer, yahoo group, flicker, dan lain-lain.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by kae on Fri Nov 20, 2009 7:06 pm

    yeah.. btul2... backlink kat web2 yahoo..
    lain2.. ialah.. perbaiki ranking google.. klo anda brada pada no.1 kat google.. utk setiap carian keyword yang berkenaan dgn niche... mmg dapat la page 1 kat yahoo..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by yurckk on Mon Dec 21, 2009 11:33 am

    Bagi aku, aku rasa Yahoo ni lebih kepada SEO on page. Dan sama gak ngn BING.. kalo macam Google,
    lebih kepada popularity on backlinks.

    Sponsored content

    Re: SEO : macamana nak naikkan ranking web untuk yahoo.??

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm