Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak tanya berkenaan cctv dan cara2 nak buat wire dalam 1 modem

    Share

    eddry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 04/03/2009

    Nak tanya berkenaan cctv dan cara2 nak buat wire dalam 1 modem

    Post by eddry on Wed Nov 18, 2009 6:47 pm

    salam semua,

    saya nak tanya cikit berkenanaan ngan cctv ,
    1 kat tempata saya keja ni ada dua cctv ,
    2 kat tempat saya sekarang ni guna 2 line internet,

    masalah sekarang ni yg saya nak tahu ialah..

    1 cctv kat tempat keja saya ni ada 2 dan 2-2 cctv ni guna ip yg berbeza dan connect ngan modem yg lain2.
    cam mana saya nak buat bagi cctv saya ni semua di control oleh 1 server sahaja dan cam mana nak set kan nya leh ajar sikit x..lagi satu saper tahu cam ner nak buat wireless guna D-LINK ajar sikit boleh x ..

    aku bab ni mmg x pandai seikit bab tu nak belajar cikit2 kalau ada yg sudi ajar..

    harap dapat bantu semua putera.com

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Nak tanya berkenaan cctv dan cara2 nak buat wire dalam 1 modem

    Post by ayoi on Thu Nov 19, 2009 3:31 pm

    tengok pada model..

    ada standalone ada multi network..

    mungkin yang tu jenis ip camera ..cam web cam
    atau jenis old model ....

    senang bagitau model dan diagram cctv tu .senang nak bagitau


    pasal wireless.. user biasa pun dah leh buat.
    janji ikut step kat manual guide dia

    modem -->dlink wifi ---> ))) laptop/pc

    **kalau broadband ok la sharing jgn internet tu dial up punya.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:38 pm