Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Secure wireless network connectionan

    Share

    pensel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 18/11/2009

    Secure wireless network connectionan

    Post by pensel on Wed Nov 18, 2009 10:49 am

    PC aku mempunyai masalah apabila nak connect ke wireless network yang secure. Error dia bagi wireless not in range please refresh.
    Tapi bila aku connect ke unsecure boleh plak.

    Untuk makluman korang signal penuh, aku dah cuba masukan id secara manual masih jugak tak boleh.

    Minta kekawan tolong setelkan. OS : Windows XP sp3. Aku dah cuba 2 minggu sampai ambik cuti. Masih blom direzekikan lagi.

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Secure wireless network connectionan

    Post by xenomorf on Tue Nov 24, 2009 12:58 pm

    wireless tu gn encryption apa?

    WEP atau WPA? klu WPA, ada jenis WPA2 - personnal dgn WPA2-enterprise.

    biasanya klu secure connection ni, admin akn tentukan jenis Authentication (LEAP, PEAP, TLS, TTLS dsb...) tu cmna. so, ko kena tau jg jenis authentication wireless tu. baru ko dpt gn wireless tu.

    pensel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 18/11/2009

    Re: Secure wireless network connectionan

    Post by pensel on Wed Nov 25, 2009 2:39 pm

    Enryp WEP.

    Semalam aku upgrde OS ke Win Vista. Namun hampa jua.

    Tak de sudi nak tolong kawan2 ke Very Happy

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Secure wireless network connectionan

    Post by johnburn on Wed Nov 25, 2009 4:41 pm

    ni wireless ko pnye ke? jika ya, cek samada router tu ade filter ape2 MAC address ke x


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Secure wireless network connectionan

    Post by xenomorf on Thu Dec 03, 2009 6:28 pm

    pensel wrote:Enryp WEP.

    Semalam aku upgrde OS ke Win Vista. Namun hampa jua.

    Tak de sudi nak tolong kawan2 ke Very Happy

    oo.. WEP. ko masukkn password yg betul ke x ni?

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Secure wireless network connectionan

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 11:58 am

    mau router 2 bro yg punya..

    cra plig sng reset balik jer...

    Sponsored content

    Re: Secure wireless network connectionan

    Post by Sponsored content Today at 4:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:13 pm