Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Block Handphone Yang Dicuri

    Share

    matthew
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 41
    Registration date : 22/04/2009

    Block Handphone Yang Dicuri

    Post by matthew on Tue Nov 17, 2009 12:38 am

    Pada mjmax15 yg memulakan thread ini: http://putera.forumotion.com/diskusi-serius-f1/henset-yang-telah-dicuriboleh-track-balik-ataupun-disablekan-terus-t5521.htm

    sila baca wiki ini:

    http://en.wikipedia.org/wiki/IMEI

    dan

    http://www.gsm-security.net/faq/imei-international-mobile-equipment-identity-gsm.shtml

    untuk keterangan lanjut mengenai IMEI yg boleh digunakan utk block handphone, tidak kira SIM ditukar ke tak.

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Block Handphone Yang Dicuri

    Post by ScareCreW on Fri Nov 20, 2009 10:13 am

    setau aku operator malaysia tak mahu blok hpone curi.

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Block Handphone Yang Dicuri

    Post by mjmax15 on Sat Nov 21, 2009 10:02 am

    eh, camner boleh ada kat sini? hehe
    btw, betulke operator x nak blok?
    aku da try ushar sekejap web yg matthew bagi (tq) tapi masih blur kat mana nk complain psl nih sbb bz sket nih..

    tq

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Block Handphone Yang Dicuri

    Post by bazsh on Wed Nov 25, 2009 12:25 pm

    Aku tgk dalam form kat Celcom ada option utk register phone IMEI
    Tp x pasti lak sama ada diaorang xnak block phone kalo dicuri tu

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Block Handphone Yang Dicuri

    Post by hampeh on Wed Nov 25, 2009 12:32 pm

    ^ first time dengar , bagus gak . Tapi bila nak tukar handphone kena tukar IMEI kat celcom pulak . Macam aku ni jarang sangat tukar2 hp ni sesuai la kot pakai .. Tu pun diharapkan kalau celcom bertindak la block phone tu .

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Block Handphone Yang Dicuri

    Post by bazsh on Wed Dec 02, 2009 12:54 am

    hampeh wrote:^ first time dengar , bagus gak . Tapi bila nak tukar handphone kena tukar IMEI kat celcom pulak . Macam aku ni jarang sangat tukar2 hp ni sesuai la kot pakai .. Tu pun diharapkan kalau celcom bertindak la block phone tu .
    Yep..kalo org tu jenis yang jarang tukar2 HP mmg sesuai gunakan function ni
    Tp setiap kali tukar kena pi Telco Center utk isi borang penukaran IMEI

    Sponsored content

    Re: Block Handphone Yang Dicuri

    Post by Sponsored content Today at 5:38 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:38 pm