Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    karakter anime....

    Share

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    karakter anime....

    Post by loy_azloy on Wed Mar 04, 2009 10:44 am

    Salam,aku nak bertanya korang pernah tgk anime kan?aku tau dalam banyak2 anime mesti korang minat salah satu karakternye,malahan ade pula karekter yang perangainya mcm kita,ape kata kita kongsi perkara ni...hehehe....
    aku start dulu,

    karakter aku mcm kat avatar aku nih,Yamcha sebab apa aku minat dia?
    1. perangai dia same mcm aku suka ushar awek tapi pemalu...
    2. tak suke menonjolkan diri...
    3. jenis yang tak suke benda2 yang serius dan memeningkan kepala...
    4. suka membantu kawan tak kira sape...
    5. stail rambut dia mcm aku rambut panjang,pendek mcm avatar,pastu rambut pendek tapi ade jambul same betul mcm aku hehehe...


    watak korang ape pulak? scratch

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by MalaYneuMaya on Wed Mar 04, 2009 11:19 am

    assalamualaikum...

    Takumi Fujiwara...aku suka sebab low profile, pendiam pemalu tapi bijak...rasa aku la...mcm la aku reti sgt tgk anime..


    --------------------------------------------

    neko
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Age : 27
    Location : depan skrin, uitm segamat
    Registration date : 19/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by neko on Wed Mar 04, 2009 5:20 pm

    Touya Kinomoto (abang kepada Sakura dalam CardCaptor Sakura)
    aku x tau la kenapa, tapi classmate aku ada ckp aku banyak persamaan ngan Touya... terutamanya perangai Razz

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by mon678 on Wed Mar 04, 2009 5:23 pm

    mon of course ar Doraemon yg suke mmg bantu ok...suke mkn dorayaki(kat malaysia donat)
    dan suke kucing..hahah...

    Haibara Ai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 85
    Age : 29
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : Bermain dengan coding
    Registration date : 12/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by Haibara Ai on Wed Mar 04, 2009 9:52 pm

    wsalam...
    banyak gak karakter anime yang aku minat tapi cam takde je perangai yang sama ngan aku.. hehe
    yang aku suka:
    - gaara & sasuke (anime naruto) : mereka ni sangat cool Cool
    - luffy (anime one piece) : dia ni dapat menghilangkan tension aku...
    - suou tamaki (anime ouran high school) : aku suka dgn gayanya yg gentleman

    dan satu2nya watak pompuan yang aku suka ialah avatar yg aku guna skrang ni: Haibara Ai. Watak dari anime detektif conan.

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by teri-chan on Wed Mar 04, 2009 10:29 pm

    aku....

    kawan aku menggambarkan aku mcm sume watak anime... entah knp huhuh....

    hem.. mungkin ini kot... paling menghampiri aku dr segi sikap hahah!! (betul ke?)





    (aloy, aku mcm tu ke?)


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by loy_azloy on Thu Mar 05, 2009 8:09 am

    teri-chan wrote:aku....

    kawan aku menggambarkan aku mcm sume watak anime... entah knp huhuh....

    hem.. mungkin ini kot... paling menghampiri aku dr segi sikap hahah!! (betul ke?)





    (aloy, aku mcm tu ke?)
    erk ko salah la ko bukan maruko chan,tapi lebih kepada keroro...aktif semacam dan kelam kabut....

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by loy_azloy on Thu Mar 05, 2009 8:09 am

    mon678 wrote:mon of course ar Doraemon yg suke mmg bantu ok...suke mkn dorayaki(kat malaysia donat)
    dan suke kucing..hahah...
    ape kata ko tolong aku naik pangkat boleh tak?ko kan suke tolong orang?

    sementara_waktu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 03/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by sementara_waktu on Thu Mar 05, 2009 9:51 am

    Ayame Ichikaru....... Very Happy dalam naruto.....

    sbb dier juge ader crush ngan kakashi...... Embarassed Razz

    belle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 23
    Age : 25
    Location : quown town
    Job/hobbies : student
    Registration date : 03/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by belle on Thu Mar 05, 2009 9:54 am

    love CONAN..nsem tp terpakse jd kcik...x pe, yg pntg pale otak ttp mantap

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by mon678 on Thu Mar 05, 2009 10:16 am

    doraemon tak nk bagi org naik pangkat suke2..kene usaha ar nanti jd pemalas mcm nobita

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by naxe88 on Thu Mar 05, 2009 12:21 pm

    anime kegemaranku.....


    SENSEI KAKASHI.......



    sebabnya...
    1. dia ada mata sharingan yang boleh copy apa2 skill ninja...macam aku juga suka,suka tiru apa2 ilmu yang aku rasa sesuai dan mudah mempelajari ilmu baru macam kakashi juga...heheheh
    2. dia suka memerhatikan orang lain dan menganalisis....macam aku juga,suka sangat tengok perangai orang...hahahah...
    3. dia seorang yang tidak menonjolkan diri,suka pakai topeng...macam aku juga, tak suka menonjolkan diri..heheheh
    4. dia banyak belajar pelbagai jenis ilmu tapi tak sombong...macam aku juga,tak sombong...hahahaha
    5. dia banyak belajar ilmu seni bela diri dari mata sharingannya....macam aku juga..banyka belajar seni bela diri macam karate,taekwondo,aikido,kungfu dan silat (ada dua aliran silat aku belajar,kalimah dan sepring).
    6. walaupun dia banyak belajar ilmu seni bela diri tapi dia still baca buku dan suka baca buku walau di mana2 pun...macam aku juga, suka sangat baca buku tak kiralah buku jenis pa, artikel pun aku baca...hampir semua benda yang boleh dibaca aku baca...hahahaha...memang aku ni suka menbaca...tak lengkap hidup jika tak menbaca dalam sehari tau....
    7. dia ada parut kat matanya dan keningnya di sebelah kiri....aku pun ada tapi kat kening kirilah...hahahahah...parut sikit jak...orang pandang pun tak perasan...heheheh
    8. dia sentiasa tenang tapi bila marah dia akan kuarkan kuasa hebatnya...macam aku juga, sentiasa tenang tapi bila marah memang kawan baik sendiri pun akan takaut tapi sebenarnya aku ni jenis yang sabar dan tidak mudah maraj...hahahah
    9. dia seorang setiakawan.....sama macam aku,memang setia kawan..hehehehe
    10. dia seorang sensei(cikgu), aku pun bakal2 sensei juga (cikgu)...hahahahaha
    11. dia sentiasa menjaga orang di sekelilingnya...macam aku juga,sentisa menjaga sesiapa yang ada bersamaku...hehehehehe...
    12. dia seorang kuat makan.....sama macam aku,memang kuat makan tapi badan macam tu juga...hahahahaha...tak pandai gemuk...maintain jak...
    13. dia suka makanan pedas...aku pun suka juga makanan pedas..hhehehehe
    14. pandaangan matanya sentiasa nampak selamba jak...macam aku juga...nampak selamba juga...hahahahaha
    15. dia sama macam aku,aku sama macam dia.......hahahahaha...



    habis.......


    kesimpulannya....




    memang aku minat giler dengan watak sensei kakashi ni...hehehehehe

    zareight
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 128
    Age : 29
    Location : T.Intan > K.D`sara > Ipoh > J.B > Bangsar
    Registration date : 02/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by zareight on Thu Mar 05, 2009 12:33 pm

    aku ade 2 watak anime kegemaranku..


    Gohan..

    persamaan ngn aku = pemalu..rendah diri.. Smile


    Kurosaki Ichigo

    persamaan ngn aku = sket2 nk mrh2..(tp dulu la..skrg aku da berjya kurgkn)

    aku suke dua2 watak ni.. Smile

    Yasopp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Age : 27
    Location : Cube guna Google Earth
    Job/hobbies : Pencacai
    Registration date : 02/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by Yasopp on Fri Mar 06, 2009 9:03 pm

    Inuzuka Kiba dlm cite naruto.

    Dlm kumpulan dier, Kiba yg plg bising..sama cm aku Razz
    skil dier dlm naruto ultimate ninja 3 ps2 tue kool gak

    Maruko la karekter yg plg aku geram..nakal x padan kecik..mulut dier..uii..
    ko cmtu gk ke teri?
    Laughing

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by Eman Leto on Fri Mar 06, 2009 9:13 pm

    Sakuragi Hanamichi dlm Slam Dunk
    persamaan aku ngn dia kuat berangan kot..haha
    p/s:i wish i have talent just like him.. brape bulan je main basketball dh bleh buat basket interference n steal bola alley oop..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by teri-chan on Fri Mar 06, 2009 11:52 pm

    Yasopp wrote:Inuzuka Kiba dlm cite naruto.

    Dlm kumpulan dier, Kiba yg plg bising..sama cm aku Razz
    skil dier dlm naruto ultimate ninja 3 ps2 tue kool gak

    Maruko la karekter yg plg aku geram..nakal x padan kecik..mulut dier..uii..
    ko cmtu gk ke teri?
    Laughing


    hahaha.. aku rasa mcm tu la aku... tp... aloy kata aku mcm huhuhu...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    theadam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by theadam on Tue Mar 10, 2009 6:20 pm

    aku lak ader 2 charter anime yang minati..
    1 char sama cam aku tapi lagi 1 xder ko tapi aku minat gak..

    1.Lockon Stratos dalam cerita gundam 00
    -boleh di bawa berbincang.-tidak membantah.-mententukan wat keputusan.-easygoing,-simple
    tu jer..yg aku lihat ader persamaan..

    2.rorona zoro.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: karakter anime....

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 5:34 am

    ak ske luffy ngn sanji dlm 1 piece

    sbb dorg jack_sparrow.. tp hati baik punya

    luar sempoi, dlm santun. kire cm ak ke 2?

    hehe.. minat2 je

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by Razi_IBM on Sun Apr 26, 2009 12:44 pm

    aku suka..ermm ..ada la beberapa char yang memberi impak fevret kat pikiran kat aku..

    first.. takasu ryuji dalam toradora!.sempoi je...boleh handle banyak situasi dengan baik.bagus kalau ada member camnih.boleh diharap. Very Happy

    dan itou nobue dalam ichigo mashimaro-aku pun tak tau kenapa..tapi cara dia bertindak dan berfikir sebijik macam aku...direct dan spontan jeh...

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by Hiruka on Mon Apr 27, 2009 3:42 pm

    Khaidei Rukawa dlm Slam Dunk. Pendiam tapi berbakat.. Very Happy
    Walaupon idola aku sbb mmg ske men Basketball, tapi ciri² dan perwatakan die lbih kurang sama ngan aku..

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 5:17 pm

    klu anime ni jepun jeke..

    leh x nk ckp wonderpet..hahahhaa... lol!

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by Razi_IBM on Mon Apr 27, 2009 5:24 pm

    tak.kalau aku dapat tangkap wonderpet tu...

    itik tu aku masak kari,tikus tu aku goreng,kekura tu aku buat sup. lol!

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 5:35 pm

    jahaaaatttt......

    dorang tu sume baru umo 5thun tauuu...lum mumaiyiz lagi...

    xbaik ko bunuh die! Evil or Very Mad

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: karakter anime....

    Post by loy_azloy on Mon Apr 27, 2009 5:37 pm

    mari makan wonderpet suruh takasu kun masak hahaha....

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: karakter anime....

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 5:40 pm

    ooo...nk ban wonderpet eeee...

    wonderpet! serang dorang ngn nyanyian korang yg cute tuuu...smbil bg bijik mate yg bersilauan...!


    hhahaa...mesti xsampai ati nk bunuh....hikhikhik

    goooo wonderpet..yeeeaaaa! cheers

    Sponsored content

    Re: karakter anime....

    Post by Sponsored content Today at 9:57 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:57 am