Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Link utk download.

    Share

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    Link utk download.

    Post by yuzafi on Thu Nov 12, 2009 5:27 pm

    Salam kepada semua,

    Saya ada sedikit pertanyaan berkenaan dengan link download.Saya ada domain sendiri(blog) dan nak sediakan link download.Biasanya,saya gunaka ziddu.com atau lain2 site yang free tapi tak nampak profesional.Untuk lebih menjelaskan keadaan ini.Saya bagi contoh:

    Misalnya Zamri Nanyan bagi link mcm nie http://www.thefourweekstofreedom.info/members/resell-t4wtf-511.zip dan bila klik jer terus keluar satu kekotak untuk download atau save file.Saya nak buat mcm tue lah...

    Minta tolong kawan-kawan di sini untuk memberikan tunjuk ajar.

    Terima kasih.

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Link utk download.

    Post by neology on Thu Nov 12, 2009 5:34 pm

    maksud ko cmne?kureng paham sket..explain sket..

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Link utk download.

    Post by the_ultimatez_najman on Thu Nov 12, 2009 5:45 pm

    dier nak jdikan blogdier sebagai hosting..
    so x yah la upload kat rs,mu,mf lgi..
    bole trus upload dan direct download dri blogsdi.

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Link utk download.

    Post by neology on Thu Nov 12, 2009 5:48 pm

    ape susah..link kan je la file tu..

    Code:

    <a href="http://www.hosting.com/download_file.zip">Download File</a>

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Link utk download.

    Post by yuzafi on Thu Nov 12, 2009 5:53 pm

    neology wrote:ape susah..link kan je la file tu..

    Code:

    <a href="http://www.hosting.com/download_file.zip">Download File</a>

    Kalau boleh nak yang ada nama domain kita sendiri mcm yg contoh ni:
    http://www.thefourweekstofreedom.info/members/resell-t4wtf-511.zip


    Tq

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Link utk download.

    Post by neology on Thu Nov 12, 2009 6:00 pm

    macam ni bro..ko download file tu..ko upload ke server/hosting ko..pastu ko link kan je file tu..abih citer

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Link utk download.

    Post by yuzafi on Thu Nov 12, 2009 6:02 pm

    neology wrote:macam ni bro..ko download file tu..ko upload ke server/hosting ko..pastu ko link kan je file tu..abih citer

    Ok,aku try..tq for the info...

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Link utk download.

    Post by yuzafi on Thu Nov 12, 2009 6:07 pm

    yuzafi wrote:
    neology wrote:macam ni bro..ko download file tu..ko upload ke server/hosting ko..pastu ko link kan je file tu..abih citer

    Ok,aku try..tq for the info...

    Aku dah try..alamak,senang rupanya..tapi,terima kasih banyak atas bantuan anda.

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Link utk download.

    Post by neology on Thu Nov 12, 2009 6:09 pm

    sama-sama..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Link utk download.

    Post by kae on Thu Nov 12, 2009 6:19 pm

    upload je ke hosting ko..

    contoh.. fail testing.mp3
    pastu.. ko upload je la kat hosting.. lebih baik klo ko buat folder dulu kat direktori tuh..
    contoh : mydomain.com/download << nama folder nih download..[tapi klo nak tukar pun boleh..]
    so.. segala bende yang nak dishare.. boleh la diuploadkan ke dalam folder tuh..

    dah siap upload.. sekrang nih nak share kan...
    klo nak share.. kene tau url nya..
    contoh.. : www.mydomain.com/download/testing.mp3

    iaitu.. domain anda/folder anda / nama file anda..

    so.. just share je la..
    contoh..
    http://kae7.freehostia.com/download/ << nih nak tunjuk directory je..

    contoh file utk didownload
    http://kae7.freehostia.com/download/New%20WinRAR%20ZIP%20archive.zip

    tapi tuh pun base on hosting gak.. ada hosting yang tak bagi share download file...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Link utk download.

    Post by yuzafi on Thu Nov 12, 2009 8:25 pm

    kae wrote:upload je ke hosting ko..

    contoh.. fail testing.mp3
    pastu.. ko upload je la kat hosting.. lebih baik klo ko buat folder dulu kat direktori tuh..
    contoh : mydomain.com/download << nama folder nih download..[tapi klo nak tukar pun boleh..]
    so.. segala bende yang nak dishare.. boleh la diuploadkan ke dalam folder tuh..

    dah siap upload.. sekrang nih nak share kan...
    klo nak share.. kene tau url nya..
    contoh.. : www.mydomain.com/download/testing.mp3

    iaitu.. domain anda/folder anda / nama file anda..

    so.. just share je la..
    contoh..
    http://kae7.freehostia.com/download/ << nih nak tunjuk directory je..

    contoh file utk didownload
    http://kae7.freehostia.com/download/New%20WinRAR%20ZIP%20archive.zip

    tapi tuh pun base on hosting gak.. ada hosting yang tak bagi share download file...

    Terima kasih kae...saya belum biasa dengan benda2 mcm nie..baru nak belajar2..tapi,kengkawan kat
    Putera nie mmg tak lokek dan sentiasa membantu.

    Sponsored content

    Re: Link utk download.

    Post by Sponsored content Today at 2:11 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:11 am