Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Share

    mynorton
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 07/11/2009

    nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by mynorton on Thu Nov 12, 2009 11:20 am

    salam...
    camna nak tau jenis draft wifi dalam laptop..
    a/b/g/n
    yg pastinya klu saleman tu bagitau atau
    dlm description...

    matnur_83
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 14/03/2009

    Re: nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by matnur_83 on Thu Nov 12, 2009 12:37 pm

    mynorton wrote:salam...
    camna nak tau jenis draft wifi dalam laptop..
    a/b/g/n
    yg pastinya klu saleman tu bagitau atau
    dlm description...

    pakai laptop apa? Very Happy

    mynorton
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 07/11/2009

    Re: nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by mynorton on Thu Nov 12, 2009 10:19 pm

    fujitsu esprimo
    member lain.....
    ada cara tak...
    nak tau draft wifi ni....
    sebagai panduan nak cari laptop....

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by chaer89 on Fri Nov 13, 2009 9:22 pm

    mynorton wrote:fujitsu esprimo
    member lain.....
    ada cara tak...
    nak tau draft wifi ni....
    sebagai panduan nak cari laptop....

    review spec laptop awk...tgk website ....dia akan g taw wifi jenis pe yg support

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by ayoi on Fri Nov 13, 2009 9:37 pm

    1.dulu a/b ..satu model

    2.pastu a/b/g ..satu model...

    3. now a/b/g/N satu model ...

    kalau router wifi a/b ..jadi model 1. .2 3 leh support
    kalau router wifi a/b/g/N jadi semua model leh support kecuali router di setting utk terima N sahaja
    maka model 1 dan 2 takleh login or surf internet/game/sharing


    nak tau wifi masa beli tengok di belakang.. laptop tersebut akan tertentera wifi model mana.
    bila dah tau chipset maka boleh agak jenis draft b/g/N
    atau senang tengok sahaja di system profile windows laptop tu.


    wifi laptop kebanyakkan modelnya boleh di tukar jika mengalami kerosakan atau naik taraf dari b ke g or ke N ....












    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    mynorton
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 07/11/2009

    Re: nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by mynorton on Fri Nov 13, 2009 9:53 pm

    tk.....
    atas maklumat diberi....
    Very Happy

    Sponsored content

    Re: nak tau draft wifi a/b/g/n ?

    Post by Sponsored content Today at 4:51 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:51 pm