Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Bios update

    Share

    Arshrarf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 11/11/2009

    Bios update

    Post by Arshrarf on Wed Nov 11, 2009 9:49 pm

    Salam warga2 putera skalian
    sape tau cmne nk update bios utk Acer Aspire 4530?

    budaksetan2
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 55
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Bios update

    Post by budaksetan2 on Wed Nov 11, 2009 10:33 pm

    Arshrarf wrote:Salam warga2 putera skalian
    sape tau cmne nk update bios utk Acer Aspire 4530?

    apa masalah 4530 ko....sampai nak update BIOS.....aplikasi mana yang memerlukan kau kena update BIOS...atau something problem/ hardware failure.....cuba kasi detail sikit.....

    dah baca kenyatan nie....

    Flashing the wrong BIOS can cause harm to the system. Acer recommends that you should only upgrade your firmware/drivers if you have been instructed to do so by an Acer Customer Care representative

    Arshrarf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 11/11/2009

    Re: Bios update

    Post by Arshrarf on Wed Nov 11, 2009 10:39 pm

    xde bkn ape
    ade kate bios utk lptp ni x stabil
    mcm aku pn slalu jgk la kluar "usb device not recognized" notofications tu
    dh search kt google mmg ade customer lain yg komplen psl bnde ni
    tu yg nk tnye tu
    Sy tau jgk la psl klu silap update bios silap2 rosak mobo.

    Maaf sy bdk baru blajar, hehehe....

    Arshrarf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 11/11/2009

    Re: Bios update

    Post by Arshrarf on Wed Nov 11, 2009 10:43 pm

    Sbb ade jgk yg brjaya update dorg pnye bios tu
    lps tu dorg kate dh stabil
    tu yg nk kpastian tu...

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Bios update

    Post by test0123 on Wed Nov 11, 2009 10:59 pm

    update boleh..tapi kena tanggung risiko la...

    budaksetan2
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 55
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Bios update

    Post by budaksetan2 on Wed Nov 11, 2009 11:14 pm

    Arshrarf wrote:xde bkn ape
    ade kate bios utk lptp ni x stabil
    mcm aku pn slalu jgk la kluar "usb device not recognized" notifications tu
    dh search kt google mmg ade customer lain yg komplen psl bnde ni
    tu yg nk tnye tu
    Sy tau jgk la psl klu silap update bios silap2 rosak mobo.

    Maaf sy bdk baru blajar, hehehe....

    ya keerr BIOS laptop acer aspire 4530 tak stabil.....tak tahu plak aku ...he..hee.heee(padahal dulu pun aku camtu jugak).....rupanya aku yang tak stabil.....mgkn betul mgkn tidak even BIOS 4530 dulu adalah beta version but still okey....ko dah cuba update WINDOWS(terutama service pack)ko....mgkn boleh membantu cam aku dulu pun ada gak masalah cam ko nie....lappy dan desktop customer aku pun ada gak problem cam ko nie...

    budaksetan2
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 55
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Bios update

    Post by budaksetan2 on Wed Nov 11, 2009 11:24 pm

    try baca yang nie....risiko tanggung sendiri....seingat aku aku pernah try N error utk update BIOS sebanyak 5 kali....2 kantoi 3 berjaya....yang kantoi tu 1 hantar kedai claim warranty dan satu lagi hantar tong sampah (mobo desktop)....

    Mgkn link bawah nie boleh membantu

    Flash BIOS

    Arshrarf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 11/11/2009

    Re: Bios update

    Post by Arshrarf on Thu Nov 12, 2009 12:23 am

    ooo...ye ke?
    okai2, Thanx bro...

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Bios update

    Post by upin on Mon Jan 18, 2010 7:19 pm

    aku pkai lptop asus..bru2 ni aku trupdate bios..aduhhh..aku x tau plk yg update bios ni brisiko..
    aku pn update ja laa sbb dia suh update..last2 x leh login windows..kuar blue skrin..
    aduh..cmna erk nk buat??..nk kna claim wranty jgk ka??..msalh tol laa..penin2...arghhh Evil or Very Mad

    Sponsored content

    Re: Bios update

    Post by Sponsored content Today at 9:51 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:51 am