Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Share

    mattjack
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 44
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by mattjack on Thu Mar 12, 2009 3:35 am

    memang compaq byk heat problem
    so kalo main tu xpayah la lama2 sgt....
    2-3 jam ok laa....

    are_zn
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 62
    Age : 29
    Location : Bandar Ikan Patin..
    Job/hobbies : Pelajar sepenuh masa....
    Registration date : 11/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by are_zn on Fri Mar 13, 2009 12:56 am

    sila bile cooler skali ye..
    takot laptop anda jadi sangat panas..
    huhu..laptop aku penah shutdown pasal temp proc lebey 90 kot...
    aku pakai acer...

    Ian
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 53
    Location : N9
    Job/hobbies : L4D
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by Ian on Mon Mar 16, 2009 1:58 pm

    Beli je laptop gaming MSI. Boleh main Crysis Warhead setting Enthusiast. Harga mahal lorh.. RM5k tapi berbaloi.

    armmar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 63
    Registration date : 23/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by armmar on Sat Apr 25, 2009 8:28 am

    azri90 wrote:Oh,dari segi ketahanan???kn compaq byk heat prblm.....

    bg aku xyah la beli compaq..
    kat tmpat aku byak gila compaq yg rosak... mcm serentak lak tu... lepas setahun lebey pakai...

    byk cadang XPS dlm ni yer... yup tp mahal..

    so beli acer je skg yg grafik kad tu..

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by myee on Sun Apr 26, 2009 10:12 pm

    klu jenis slalu kuar..amik laptop jerr...tapi klu nak lapy yang gaming edition dell xpslah..tapi klu confirm nak 100% lapy gaming edition, memang ramai yang kabo alienware product....Tapi Toshiba Qosmio G50 atau Toshiba Qosmio X305 lagi mengancam beb...tengok2 lah ling nih...

    http://explore.toshiba.com/laptops/qosmio/G50

    http://explore.toshiba.com/laptops/qosmio/X305

    saje FYI oni Razz

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 88
    Location : Subang
    Job/hobbies : Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by azri90 on Mon May 04, 2009 2:54 pm

    UPDATE>Salam...dah beli laptop baru dah..tapi bukan 4935G,tapi 4937 G...beza dia cuma grafik dia pki Nvidia GeForce G105M dan RAM DRR3 2GB...main crysis dgn resolution 1024 dan semua low setting boleh beb....puas main....

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by kindaichi_hajime on Mon May 04, 2009 3:17 pm

    kesimpulannye,

    laptop brand ape pling bgs?
    yg leh pkai 2-3 taun x rosak..
    and xder masalah heat..

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by NazCYPHER32 on Thu May 14, 2009 1:38 am

    ade,ALIENWARE M17 ..core 2 quad,8GB DDR3,1 terabyte HDD,ATIcrossfireX..harga?USD1500..confirm main game spec tggi2 "senyum slamber" je..harge tu sndiri convert ke Ringgit Malaysia ye Laughing

    Chargers
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by Chargers on Thu May 14, 2009 1:50 am

    member aku usha satu model asus..hdsk 1TB ++...harga nak dekat RM10k(lepas covert kot or mmg harga sini)...cari2 xjumpe plak...model ape ka itu...sehebat acer gamestone ka? masih menjadi misteri

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by SoNic_ATi on Thu May 14, 2009 4:48 am

    bagi aku lah....dari menghabiskan duit beribu2 cari gaming lappy....baik wat desktop or cari desktop utk wat gaming....lagi ekonomi....coz bukan apa....lappy ni bnda kecik....n terhad dia punye kmampuan...xmcm desktop...tp apa2 pn keputusan di tangan anda............ Smile

    Chargers
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by Chargers on Thu May 14, 2009 5:01 pm

    SoNic_ATi wrote:bagi aku lah....dari menghabiskan duit beribu2 cari gaming lappy....baik wat desktop or cari desktop utk wat gaming....lagi ekonomi....coz bukan apa....lappy ni bnda kecik....n terhad dia punye kmampuan...xmcm desktop...tp apa2 pn keputusan di tangan anda............ Smile

    yup that why baru skang nie aku baru aku terhegeh2 nak pakai laptop coz ada keje luar...kalo x suma aku bergatung kat PC...

    seriously aku mmg tak reti kalo guna lappy...huhuhu

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by hampeh on Thu May 14, 2009 6:32 pm

    main game kat umah (pc power sket ) dari nak beli laptop 6-7ribu tapi tak power mana pun Smile

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by SoNic_ATi on Fri May 15, 2009 1:05 am

    Chargers wrote:
    SoNic_ATi wrote:bagi aku lah....dari menghabiskan duit beribu2 cari gaming lappy....baik wat desktop or cari desktop utk wat gaming....lagi ekonomi....coz bukan apa....lappy ni bnda kecik....n terhad dia punye kmampuan...xmcm desktop...tp apa2 pn keputusan di tangan anda............ Smile

    yup that why baru skang nie aku baru aku terhegeh2 nak pakai laptop coz ada keje luar...kalo x suma aku bergatung kat PC...

    seriously aku mmg tak reti kalo guna lappy...huhuhu



    aku dulu pun xsuke pakai lappy ni...tp sebab belajar pnye pasal....tpakse juga lah pakai lappy........huhuhuhuh

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by SoNic_ATi on Fri May 15, 2009 1:06 am

    hampeh wrote:main game kat umah (pc power sket ) dari nak beli laptop 6-7ribu tapi tak power mana pun Smile

    dia org kaya kot..........n duit dah x taw nak wat apa dah...........hehehehe

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by wanjihan on Fri May 15, 2009 1:09 am

    Chargers wrote:member aku usha satu model asus..hdsk 1TB ++...harga nak dekat RM10k(lepas covert kot or mmg harga sini)...cari2 xjumpe plak...model ape ka itu...sehebat acer gamestone ka? masih menjadi misteri

    saiz hdd tidak menyebabkan laptop @ pc tu jd power. kalo pc @ laptop tu pakai i7, tp hdd 20 gb pun... dia ttp power.

    Chargers
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by Chargers on Sun May 17, 2009 12:52 am

    wanjihan wrote:
    Chargers wrote:member aku usha satu model asus..hdsk 1TB ++...harga nak dekat RM10k(lepas covert kot or mmg harga sini)...cari2 xjumpe plak...model ape ka itu...sehebat acer gamestone ka? masih menjadi misteri

    saiz hdd tidak menyebabkan laptop @ pc tu jd power. kalo pc @ laptop tu pakai i7, tp hdd 20 gb pun... dia ttp power.

    ade lagi spec dia bagi..aku pun tak ingat...tp yg pasti xberbaloi...pc gak [;atform yg best Smile

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by NazCYPHER32 on Sun May 17, 2009 4:22 pm

    hdd xpenting..yg penting RAM,GC,mobo ngn proc..

    Aku pnye FSX pn da mkn 376.87GB hdd aku..baru 1 game je....

    HDD 1 terabyte skang ni baru RM350+,mane ko dpt harga smpai sribu?..huhu

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 88
    Location : Subang
    Job/hobbies : Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by azri90 on Fri May 22, 2009 3:37 am

    Bagi aku acer 4937G pun dah cukup ok da...men crysis pun on je....tapi reso ngan len setting suma low ja...gmbr still cntk lagi...hehe,igt nak tmbh ram....dari 2GB ke 4GB...so apa jadi dari segi warranty??

    sager
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by sager on Mon May 25, 2009 5:50 pm

    hmmmm... aku cadangkan hang beli laptop mini cam eepc ke,lenovo ideapad ker...dan sebijik desktop utk men game.puas ati.desktop boleh upgrade bila hang dah dpt duit part time.laptop mini tu lak senang bawak pi kuliah dan wat assignment ngan kengkawan.
    1000+1500?pepandai la budget.

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 88
    Location : Subang
    Job/hobbies : Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by azri90 on Tue Jun 02, 2009 12:17 pm

    Ish...xdalah...kita nak beli laptop untuk senang nak maen game yg tidak heavy2 punya...xkn la aku nak bwk dekstop aku ulang alik kl>kuantan??Sebab itulah aku bukak topic nie...HUHUHU

    sager
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by sager on Tue Jun 02, 2009 6:40 pm

    ndak laptop gaming yg baikkk spend lah rm 3-4k

    sager
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by sager on Tue Jun 02, 2009 6:48 pm

    Lenovo Y450 ( 5901-9787) GeForce 256MB
    Market Price: RM2749

    Intel® Core™ 2 Duo Processor T6600 (2.2GHz 800MHz 2M L2 Cache)
    2048MB DDR3 SDRAM ( 1 x 2048MB)
    No
    DVD Super MultiBurner
    320GB SATA HDD
    14.1" widescreen WXGA LED
    GeForce G110M 256MB
    6-in-1 Multicard Reader
    2.1Kgs
    6 Cell Li-lon
    4 x USB 2.0 ports (one combo e-Sata) / RJ45/ Mic-In/ Headphone/ VGA/ HDMI
    Wireless
    Bluetooth
    Integrated Ethernet LAN
    Integrated 1.3 Megapixel
    PC Dos
    One Key Recovery/ Veriface (Face Recognition Technology) / Easy Capture/Adobe Acrobat Reader/ Norton 2006 (90 days trial)
    Support Dolby® Home Theatre™ 2.1 surround sound, audio DJ

    kat forum lowyat ada jual lebih murah.kalau ndak pm sy.

    Sponsored content

    Re: Nak Beli Laptop Gaming(Acer@Compaq)

    Post by Sponsored content Today at 7:11 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:11 am