Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTB/NB] Web-Hosting

    Share

    wira4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 100
    Registration date : 21/06/2009

    [WTB/NB] Web-Hosting

    Post by wira4ce on Sat Nov 07, 2009 5:32 am

    Salam,

    aku sebenarnya dah ngantok, cari punye cari kat internet susah betul nak jumpa hosting yang memenuhi citarasa aku. so sesapa rasa leh offer good price + kene dengan ape yg aku nak leh la offer @ bagitaw hosting mane ada offer yg bagus amat di alu-alukan..

    tujuan :
    nak host community website, klau sapew2 penah terbace majalah remaja ari tu about myfwen.com, tu la website aku yg aku nak host kan ni, server skang da menghilangkan diri, so website down, ape jadi pun aku tataw, kontek mat saleh tu tak dapat-dapat.

    angaran pengunaan :

    3 GB Space
    50 GB Bandwidth
    Boleh tampung sehingga 100 users online dalam satu masa.
    Linux server
    ada Provide backup data
    kalau leh server kat mesia, aku dah serik host oversea.

    budget : bawah rm 200, kalau nak sponser lagi bagus. huhu

    urgent!
    thanks yaw! Wink

    FryShadow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 101
    Registration date : 20/02/2009

    Re: [WTB/NB] Web-Hosting

    Post by FryShadow on Sat Nov 07, 2009 1:06 pm

    pelik thread ko kali ni.. hehehe..

    double87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 03/10/2009

    Re: [WTB/NB] Web-Hosting

    Post by double87 on Mon Nov 23, 2009 11:05 pm

    wira4ce wrote:Salam,

    aku sebenarnya dah ngantok, cari punye cari kat internet susah betul nak jumpa hosting yang memenuhi citarasa aku. so sesapa rasa leh offer good price + kene dengan ape yg aku nak leh la offer @ bagitaw hosting mane ada offer yg bagus amat di alu-alukan..

    tujuan :
    nak host community website, klau sapew2 penah terbace majalah remaja ari tu about myfwen.com, tu la website aku yg aku nak host kan ni, server skang da menghilangkan diri, so website down, ape jadi pun aku tataw, kontek mat saleh tu tak dapat-dapat.

    angaran pengunaan :

    3 GB Space
    50 GB Bandwidth
    Boleh tampung sehingga 100 users online dalam satu masa.
    Linux server
    ada Provide backup data
    kalau leh server kat mesia, aku dah serik host oversea.

    budget : bawah rm 200, kalau nak sponser lagi bagus. huhu

    urgent!
    thanks yaw! Wink

    yang ni plg murah dan bertepatan ngan yg bro mintak

    1. 3gb storage
    2. 50 Gb bandwith
    3. server malaysia
    4. bawah 200!

    Cek kat sini -->
    sepakuhosting

    wira4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 100
    Registration date : 21/06/2009

    Re: [WTB/NB] Web-Hosting

    Post by wira4ce on Tue Nov 24, 2009 1:29 am

    thanks bro, dah survey kat situ, lagipun tokey dia member aku. ape2 pun time kasih. Wink

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: [WTB/NB] Web-Hosting

    Post by BasicCX on Wed Nov 25, 2009 11:24 pm


    Sponsored content

    Re: [WTB/NB] Web-Hosting

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm