Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mcam maner nak remote pc over internet....

    Share

    zanarkand
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Buat Bodo
    Registration date : 06/11/2009

    mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by zanarkand on Sat Nov 07, 2009 1:10 am

    aku ader soalan ni tak tau lah kalau dah ader thread ni sory ler...
    user baru

    aku nak remote aku nyer pc kat umah yang guner stimix tapi dynamic nyer pakej ler... mcam maner ek

    dalam lan kiter leh guner vnc atau mmg dah ader dalam win kan... ni nak meremote over internet nak guner aper ek

    aplication dalam win atau nak guner thirdpartie software... kalau ader leh share tak kat sini...

    tq ....

    sayyidbest
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by sayyidbest on Sat Nov 07, 2009 7:36 pm

    zanarkand wrote:aku ader soalan ni tak tau lah kalau dah ader thread ni sory ler...
    user baru

    aku nak remote aku nyer pc kat umah yang guner stimix tapi dynamic nyer pakej ler... mcam maner ek

    dalam lan kiter leh guner vnc atau mmg dah ader dalam win kan... ni nak meremote over internet nak guner aper ek

    aplication dalam win atau nak guner thirdpartie software... kalau ader leh share tak kat sini...

    tq ....
    ko nak kawal pc ko kat opis ker.guna TeamViewer

    zanarkand
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Buat Bodo
    Registration date : 06/11/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by zanarkand on Sat Nov 07, 2009 10:42 pm

    ok bro thanks... sedang mencuba lagi...

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by NazCYPHER32 on Sun Nov 08, 2009 1:57 am

    showmyPC..xpyh install2..mudah teramat sgt...xmkn bandwith sgt mcm tviewer

    http://showmypc.com/

    zanarkand
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Buat Bodo
    Registration date : 06/11/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by zanarkand on Sun Nov 08, 2009 4:18 pm

    thanks2 lagi2 hehehe
    kiter letak software meremote dalam ni banyak2

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by AhmadSyazwan on Sun Nov 08, 2009 7:56 pm

    radmin xnak cuba

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by test0123 on Mon Nov 09, 2009 8:50 am

    login me in free

    zanarkand
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Buat Bodo
    Registration date : 06/11/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by zanarkand on Wed Nov 11, 2009 8:36 am

    radmin kena bayar ek.... ok...

    zanarkand
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Buat Bodo
    Registration date : 06/11/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by zanarkand on Wed Nov 11, 2009 8:38 am

    sedang mendownload log me in....

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by redzone2005 on Mon Nov 23, 2009 11:40 pm

    dah try gune vnc ?
    http://realvnc.com
    aku pom sedang mencuba software ni kat opis, dan nk remote pc kat opis bila ada rumah..
    tapi ada masalah lagi ni..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by ayoi on Tue Nov 24, 2009 12:19 pm

    remote... ??

    jika kat rumah or office ada mengunakan router or ada on firewall
    maka port remote tu kena forward ke ip address pc nak di remote

    cth : opis anda ip 202.188.11.5 (contoh je )
    nak tau ip opis samada guna dydns or no-ip atau **whatismyip.com ( ini kena org kat opis bagitau ip tersebut )

    dalam router forward port vnc contoh 5900 ke ip pc nak diremote tu.
    dalam pc remote make sure jika ada firewall allow program dan port vnc tersebut.

    cth aku remote server di uthm... mengunakan jollyfastvnc ..adik beradik vnc ..memana vnc leh support antara satu sama lain.




    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: mcam maner nak remote pc over internet....

    Post by Sponsored content Today at 4:52 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:52 pm