Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Share

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by Miss U.A on Wed Nov 04, 2009 12:59 pm

    Salam...

    Ok juz nk tau cmne korg handle bile terpaksa menghadapi kerenah org yg korg tak suke nih...
    nk plak yg jenis ari2 jumpa kan...

    Mcm aku, tgk keadaan gak...
    kalo tak 'membebankan'...aku wat tak lyn je ape die ckp..nih kira level pling baik la kan..

    tp kalo da aku rase die mengganggu idop n ketenteraman jiwa aku, mmg aku mrh! Tp patut ke aku wat cmtu arr..

    Korg cne lak????

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by loy_azloy on Wed Nov 04, 2009 1:06 pm

    buat ajelah mcm tu,nasihat secara lembut,kalau aku buat2 tak tau,sibukkan diri dan jangan bagi peluang utk dia kacau kita...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by crazy_labelle on Wed Nov 04, 2009 8:32 pm

    jauhkan diri...
    sejauh as possible...

    jgn la xsuke org... xsuke perangai die je...
    maybe someday he/she will change kan..

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by khairul anwar on Wed Nov 04, 2009 11:35 pm

    jauh kan diri?
    kang nanti lame2 ko rindu lak kat dia,.. hehe

    ala wat tak tau sudah..
    pastu layan tak layan jer dia tue.. (kang tak layan kang kecik ati lak)

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by iznie on Mon Nov 09, 2009 5:04 pm

    ignore jerk

    kita pun bukan sempurna sangat...

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by Superior on Sat Jan 16, 2010 1:41 am

    Miss U.A tak suke Superior lagi? Sad

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by Miss U.A on Sat Jan 16, 2010 2:43 am

    hahhaha...merepek je superior nih...
    aku mane ade ckp aku tak suke ko @ mn2 budak dlm forum nih la...
    hahhahaa

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by AhmadSyazwan on Sat Jan 16, 2010 9:58 am

    anggap je macam tak wujud..hehe xd la.
    biasanya aku x layan

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by myee on Sat Jan 16, 2010 10:09 am

    penah dengar ayat nih....

    "Close to Your Friend, Closer To Your Enemy"

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by atiqah on Sat Jan 16, 2010 10:55 am

    Jangan menyalakan api untuk membakar musuh anda sedemikian panas, sehingga anda sendiri hangus kerananya. Rolling Eyes

    fiiq26
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Location : Muar, Johor
    Job/hobbies : Game
    Registration date : 21/08/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by fiiq26 on Sat Jan 16, 2010 10:59 am

    tegur la secara berhemah..
    jangan ingat pandu je kena berhemah Smile
    kalau still tak dengar, buat repot nie..
    uhuk!

    mis3catz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 138
    Location : the city of catville
    Job/hobbies : buat pahale n dose..
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by mis3catz on Sat Jan 16, 2010 9:34 pm

    wat dunno jer..
    2 yg tbaek..

    p/s:
    *aku suke cari psl ngan enemy aku*

    mwehehe..


    Twisted Evil Twisted Evil

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by TOYSЯUS on Sat Jan 16, 2010 9:56 pm

    Kalau aku, aku amik garpu aku cocok je mata dia macam Kasim Selamat.
    Biar mata dia terkeluar macam ni (AWAS! mengerikan):
    Spoiler:
    Baru dia tak boleh kacau aku lagi.

    -
    Aku ade seorang kawan yang aku tak suka gila karenah dia, memang benci la.
    Tapi disebabkan aku kenal dia dari diploma sampai degree ni, aku kena berkawan ngan dia.
    Tu pun sebab satu kelas. Haha.
    Kalau dia call aku, memang aku tak angkat la. Tapi kalau aku call dia tak angkat mmg siap la..

    mis3catz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 138
    Location : the city of catville
    Job/hobbies : buat pahale n dose..
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by mis3catz on Sat Jan 16, 2010 11:32 pm

    TOYSЯUS wrote:Kalau aku, aku amik garpu aku cocok je mata dia macam Kasim Selamat.
    Biar mata dia terkeluar macam ni (AWAS! mengerikan):
    Spoiler:
    Baru dia tak boleh kacau aku lagi.

    -
    Aku ade seorang kawan yang aku tak suka gila karenah dia, memang benci la.
    Tapi disebabkan aku kenal dia dari diploma sampai degree ni, aku kena berkawan ngan dia.
    Tu pun sebab satu kelas. Haha.
    Kalau dia call aku, memang aku tak angkat la. Tapi kalau aku call dia tak angkat mmg siap la
    ..


    dasyat+kejam..
    hu3
    Surprised

    Sponsored content

    Re: Cmne nk hadapi kerenah org yang kita tak suke??

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am