Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tragedi lemas dan alam mistik

    Share

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sayw on Mon Nov 02, 2009 8:53 pm

    KALAU ANDA FIKIR KHURAFAT KE SILA JANGAN BACA

    kalau korang perasan dah banyak sungai kat perak dah telan nyawa orang
    ini mengimbau kembali kalau ada sapa2 dapatlah gambar bas terjunam di suatu tempat dan ada circle "benda" tu
    terfikir lak adakah longkang tu sama dengan longkang yang berada di tempat mangsa mandi?

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by raidizh AR on Mon Nov 02, 2009 9:07 pm

    erm... cm menarik tajuk ni... tapi xpaham la... cube jelaskn sket... utk pengetahuan je... percaya atau x terpulang pada individu...


    --------------------------------------------

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sayw on Mon Nov 02, 2009 9:09 pm

    probnya pic tu dah hilang...........
    tp kalau ikutkan dalam pic tu seingat saya bas uni utara malaysia dan semua kereta yang lalu tu semua no plate utara

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by raidizh AR on Mon Nov 02, 2009 9:29 pm

    ape masalahnye ngn bas tuh? terjunam dlm sungai? n bulatan tuh bulatan ape?

    ni mcm kes bermuda triangle ke?


    --------------------------------------------

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sayw on Mon Nov 02, 2009 9:32 pm

    bulatan tu ada makhluk allah tu la...... x kan x faham kot
    bas tu terjunam

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by raidizh AR on Mon Nov 02, 2009 9:35 pm

    ooo... ok2... so ure saying d river is cursed? related to some sort of urban legend?


    --------------------------------------------

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by MalaYneuMaya on Mon Nov 02, 2009 9:44 pm

    assalamualaikum...

    aku rasa yg ni:

    http://gambarhantu.blogspot.com/2008/04/penunggu-sungai-melaka.html


    --------------------------------------------

    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by ArchNide on Mon Nov 02, 2009 10:06 pm

    hmm.. melaka..pastu sungai perak. the circle
    mangsa mandi pastu bas terjunam
    ish!?! paste satu screenshot ka apa ka..

    sapa-sapa leh explen detail skit
    macam menarik ni.. Wink

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by raidizh AR on Mon Nov 02, 2009 10:07 pm

    owh... erm... ak xpasti tntg tmpt tuh... abg ak bekas pelajar UUM jugak... tapi xpenha dengar die cerite pape...

    cumanya... kadang2 kat satu2 tempat tu selalu berlaku kemalangan sedangkan kalau nak ikutkan, kawasan tuh bukanlah kawasan yang bentuk muka buminya merbahaya

    ade yang mmg berpendapat, mcm mungkin ketika memandu, si pemandu tu tadi ternampak lintasan entiti yang pelik sikit, maka cuba mengelak, dan terbabas sehingga meragut nyawa...

    sedangkan ketika itu kereta tak banyak, pemandu tu pulak physically and mentally ok (xmengantuk atau tidak dibawah pengaruh dadah/mabuk)

    persoalan yg sukar nk jmpe jawapan die


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by teri-chan on Tue Nov 03, 2009 7:41 am

    hem... aku dh tgk dh gmbrnya... mungkin gmbr mcm edit jugk...

    tp betul2 mcm smigel hehehe


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by ScareCreW on Tue Nov 03, 2009 8:25 am

    kebetulan saja kot ? jambantan tergantung runtuh tu memang sebab rasuah.

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sayw on Tue Nov 03, 2009 9:14 am

    tp kena ingat,mungkin rakyat perak terlupa kot adat menghantar pinggan emas

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by raidizh AR on Tue Nov 03, 2009 10:22 am

    pinggan emas? family belah mak ak org perak, xpernah pulak citer pasal adat hantar pggn emas? ak da gugel, sume keluar entri hantaran mas kawen je..

    kalo pasal urban legend pnjm pggn org bunian utk kenuri penah la ak dgr...


    --------------------------------------------

    ~Strip Cake~
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 139
    Registration date : 03/08/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by ~Strip Cake~ on Tue Nov 03, 2009 11:21 am

    salam..

    sori ts..aku bkn nk menyibuk..tp aku dah terbaca so aku kena tegur gak setakat aku mampu..menda2 yg ko ckp tue mmg ada..dlm al_Quran pon ada sebut..tp ko kena ingat kejadian org lemas ke,accident ke seme tue xde kaitan dgn makluk2 Allah S.W.T

    semenya dah ditentukan..mgkn makluk2 Allah S.W.T nie hanyalah penyebab..tp sapa yg mengambil nyawa mereka dan siapa yg tentukan perkara nie?

    so pikir2kanlah ape aku ckp..jgn sbb ada tempat selalu accident,selalu org lemas kita jd percaya menda2 yg khurafat nie..syaitan,jin xleh nk ape2kan kita..diorg hanya blh menjelma utk takutkan kita dan menyesatkan kita dgn tpu daya mereka..


    p/s:aku lg takutkan perangai manusia yg lg dasyat dari perangai jin & syaitan.. Laughing

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by raidizh AR on Tue Nov 03, 2009 11:26 am

    ~Strip Cake~ wrote:semenya dah ditentukan..mgkn makluk2 Allah S.W.T nie hanyalah penyebab..tp sapa yg mengambil nyawa mereka dan siapa yg tentukan perkara nie?

    agreed.. sama seperti penyakit.. hanya sebab utk capai kepada kematian.. dan gangguan iblis/syaitan hanyalah menanam rasa ragu2 dan syak wasangka dlm hati... xlebih dari itu... (xdelak penah jadi dlm tajuk akhbar 'seorang pemuda disahkan mati dicekek hantu')

    ak rase TS pn hanya berminat dgn history tmpt tuh.. dan samada 'kekerasan' tmpt tuh ada kaitan ngn eksiden tu

    wallahualam


    --------------------------------------------

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sharina on Tue Nov 03, 2009 11:40 am

    takotnye tgk!!!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by MalaYneuMaya on Tue Nov 03, 2009 9:27 pm

    assalamualaikum...

    berkenaan gamba tu aku pon rasa edit..sebab:

    1. lighting makhluk tu mcm tak kena je
    2. abg bomba tak nampak pon..kalu ikutkan eksiden camni dah tentu mata dia melilau tgk keliling..
    3. rupa hantu tu tak mcm makhluk tempatan..kehkeh
    4. apsal hantu pandang kamera yg skarang ni? apsal tak kamera lain? dah tentu brapa puluh kamera yg capture eksiden nih..

    btw wallahualam..kalu ada penjelasan lain aku tetap nak dengar..


    --------------------------------------------

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sayw on Tue Nov 03, 2009 10:11 pm

    well saya sekadar pelik + aneh dengan kejadian accident tu
    bukan nak menuduh tapi freshback apa yang saya lihat(gambar tu)

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by loy_azloy on Wed Nov 04, 2009 1:01 pm

    ScareCreW wrote:kebetulan saja kot ? jambantan tergantung runtuh tu memang sebab rasuah.
    wah dengan yakin kata rasuah eh?siapa orang yang rasuah tu? bagi nama sikit?inilah contoh mereka2 yang memfitnah dan menuduh secara melulu,bahaya org mcm ni... Shocked

    pasal benda2 ni semuanya berpunca dari kesilapan kita sendiri,jika anda yakin puncanya adalah hantu,maka bermakna kita percayakan syaitan dari Allah...

    pasal jambatan gantung tu silap budak2 tu juga,sape suruh main kavadi kat atas jambatan tu? Laughing

    namun semuanya boleh dijadikan iktibar... Crying or Very sad


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by sharina on Wed Nov 04, 2009 3:58 pm

    main kavadi cam mane?

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by crazy_labelle on Wed Nov 04, 2009 8:26 pm

    kabbadi ke kavadi? huhu...

    xde sape nak explain dr sudut scientifik ke?

    Sponsored content

    Re: tragedi lemas dan alam mistik

    Post by Sponsored content Today at 6:00 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:00 am