Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    File MSWOrd Hilang

    Share

    cgu-skolah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 12/08/2009

    File MSWOrd Hilang

    Post by cgu-skolah on Sat Oct 31, 2009 10:15 am

    masalah aku ialah semua file word yang ada tak boleh akses, lepas scan virus.
    size folder masih masih sama, tapi file word jadi hidden tak boleh akses.
    buka properties show hidden file pun masih tak kuar.

    Ada solution tak untuk masalah ni.

    aduh poning kepalo den.

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: File MSWOrd Hilang

    Post by test0123 on Sat Oct 31, 2009 1:03 pm

    Download Repair My Word

    try tool ni

    cgu-skolah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 12/08/2009

    Re: File MSWOrd Hilang

    Post by cgu-skolah on Sun Nov 01, 2009 12:21 pm

    test0123 wrote:Download Repair My Word

    try tool ni

    Masih belum jumpa file untuk recover.
    Tapi tool yang dicadangkan ni memang bagus untuk recover file word yang rosak.
    TQ

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: File MSWOrd Hilang

    Post by ahaksz28 on Sun Nov 01, 2009 1:35 pm

    kena show hidden file system sekali baru nampak rasanya..

    then bole pakai command prompt untuk ubah attribute dia kasi nampak balik..


    Buka command prompt..taip command yang dekat bawah ni lepas pergi dekat exactly folder yang hidden tu..

    attrib *.doc -r -a -s -h

    big mama
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 13/10/2009

    Re: File MSWOrd Hilang

    Post by big mama on Sun Nov 01, 2009 4:34 pm

    dah hilang la tu, install baru jer ms word tu corrupt tu

    cgu-skolah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 12/08/2009

    Re: File MSWOrd Hilang

    Post by cgu-skolah on Mon Nov 02, 2009 9:33 pm

    Topic closed.... Tq
    Prob dah settle.... dah jumpa solution untuk recover file/folder hilang tu.

    Sponsored content

    Re: File MSWOrd Hilang

    Post by Sponsored content Today at 2:14 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:14 am