Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sality infection

    Share

    ookai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Registration date : 19/07/2009

    Sality infection

    Post by ookai on Thu Oct 29, 2009 7:44 pm

    de pc tmpt keje aku kene sality.so virus ni akan replicate n copy diri dia ke mapped ntwk drive(server aku la ni).masalhnye leh ke kita trace virus tu dtg dr pc mana.

    ajibs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Location : CHeRaS / KL
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Sality infection

    Post by ajibs on Thu Oct 29, 2009 7:47 pm

    bole kot.. tapi biasanya dari thumb drive.. yg sekejap org ni cucuk.. kejap lagi org lain pulak cucuk.. huhuuu

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sality infection

    Post by bDk L@g3NDa on Thu Oct 29, 2009 9:06 pm

    Kalau x salah, sality ni akan hidden kan file asal kita dan duplicate kan dirinya yang mempunyai nama yang sama seperti fail asal kita..

    Kalau salah tolong betulkan..

    ookai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Registration date : 19/07/2009

    Re: Sality infection

    Post by ookai on Fri Oct 30, 2009 12:59 pm

    yup itu salah satu daripada simptom dia la selain spread ikut network,skrg ni dia de kat linux server aku.aku cuma nak trace dia dtg dr pc mana.

    Geekspro
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 30
    Location : Bandar Baru Bangi
    Job/hobbies : Surf Internet
    Registration date : 19/06/2009

    Re: Sality infection

    Post by Geekspro on Fri Dec 04, 2009 9:51 am

    Tak silap aku AVG ade buat remover khas untuk remove virus sality ni..

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Sality infection

    Post by Razi_IBM on Sun Dec 06, 2009 2:33 pm

    mse pun boleh buat thorough clean virus ni.

    TRUNASUCI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 89
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Sality infection

    Post by TRUNASUCI on Wed Dec 23, 2009 4:08 am

    Geekspro wrote:Tak silap aku AVG ade buat remover khas untuk remove virus sality ni..

    nama dia rmsality

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Sality infection

    Post by e_sentinel on Wed Dec 23, 2009 12:28 pm

    Download Sality_Off from Kaspersky Fans Club.

    Sponsored content

    Re: Sality infection

    Post by Sponsored content Today at 7:10 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:10 am