Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Joomla 1.5 module

    Share

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Joomla 1.5 module

    Post by tasek16 on Tue Oct 27, 2009 10:01 pm

    Salam

    Ok aku ada create satu site guna joomla...but aku nak masukkan satu modul yang static pad frontpage dalam area content
    cth macam image kat bawah:


    Tujuan dia so aku boleh letak apa-apa cth macam welcome text..etc...module yang bahaian bawah kira dynamic laa berubah...

    aku try create satu module..but tak ada positon yang boleh aku letak modul ni kat bahagian yang aku nak....maksudnya kat bahagian dalam area content..

    Btw apa yang dapat search dalam google modified index file ..btw aku nak elakkan modified index file dulu... ada apa-apa cadangan cth guna special module ke , plugin ke

    tq

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Joomla 1.5 module

    Post by OngBok on Tue Oct 27, 2009 10:33 pm

    tujuan bro nak letak module dalam content di frontpage gitu?
    Cuba plugin module anywhere


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: Joomla 1.5 module

    Post by tasek16 on Wed Oct 28, 2009 8:50 am

    TQ ongbok aku dah try

    Yap plugin ni bagus gak .. by the way aku dah dapat solve kan problem...guna cara lain..buat setting dalam parameter.. Smile tq ongbok

    Sponsored content

    Re: Joomla 1.5 module

    Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:10 pm