Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak jadi ori kembali

    Share

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    nak jadi ori kembali

    Post by fatinman on Tue Oct 27, 2009 10:56 am

    otai nak mintak ubat mcm mana nak jadi ori blk desktop ni,dia dah jadi kelabu asap ikonnye

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by iznie on Tue Oct 27, 2009 11:16 am

    tomeynye kekanak riang tu...

    erk, windows vista??? den tak tau kalau vista, xp tau la...
    mungkin kena tukar theme kat display properties... (vista ader display properties ke??) scratch

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by neology on Tue Oct 27, 2009 11:53 am

    ni disebabkan desktop dlm mode windows classic..
    bleh tukar kepada theme vista semula. ikut instruction ini.

    1. Right Click pada mana2 bahagian pada desktop.
    2. Pilih Personalize
    3. Keluar window baru, pilih Theme..Kuar window baru..kat situ ada theme drop down list.
    4. Pilih My Current Theme.
    5. Klik OK.

    Selesai..

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by fatinman on Tue Oct 27, 2009 1:28 pm

    otai sy dah cube tapi teryata hampa ianye masih mcm tu gak,ade cara lain x?

    abixpert
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 49
    Age : 35
    Location : Abi Agro
    Registration date : 15/06/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by abixpert on Tue Oct 27, 2009 1:50 pm

    cuba restore

    Start menu > All programs > Accessories > System tools > System restore

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by neology on Tue Oct 27, 2009 1:57 pm

    maybe ada virus..sbb aku ada surf tadi..sorang user ni dia mengalami masalah yang sama bila dia restart pc dia..so, cuba scan pc anda dgn antivirus yg telah diupdate..

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by test0123 on Tue Oct 27, 2009 6:05 pm

    neology wrote:ni disebabkan desktop dlm mode windows classic..
    bleh tukar kepada theme vista semula. ikut instruction ini.

    1. Right Click pada mana2 bahagian pada desktop.
    2. Pilih Personalize
    3. Keluar window baru, pilih Theme..Kuar window baru..kat situ ada theme drop down list.
    4. Pilih My Current Theme.
    5. Klik OK.

    Selesai..

    cara bro ni dah betul..tapi jgn pilih my current themes..pilih lain dari itu..cuba tgk

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by bDk L@g3NDa on Tue Oct 27, 2009 10:59 pm

    test0123 wrote:
    neology wrote:ni disebabkan desktop dlm mode windows classic..
    bleh tukar kepada theme vista semula. ikut instruction ini.

    1. Right Click pada mana2 bahagian pada desktop.
    2. Pilih Personalize
    3. Keluar window baru, pilih Theme..Kuar window baru..kat situ ada theme drop down list.
    4. Pilih My Current Theme.
    5. Klik OK.

    Selesai..

    cara bro ni dah betul..tapi jgn pilih my current themes..pilih lain dari itu..cuba tgk

    ye amik windows vista..

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by fatinman on Wed Oct 28, 2009 9:53 am

    sy dah buat ape yg otai suruh ternyata windows vista sy dah crach,xmau idup dah jadi itam,sy ade cuba blk run cd repair blk tapi xmau jugak mcm mana nak dpt blk data tu plsssss

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by test0123 on Wed Oct 28, 2009 10:58 pm

    buat system restore..jika tak boleh jugak...reformat

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by fatinman on Thu Oct 29, 2009 11:29 am

    ok la kalu gitu citenye terpaksa la guna jln terakhir.terima kasih pada otai yg byk membantu selesaikan masalah sy ni salam Very Happy

    Sponsored content

    Re: nak jadi ori kembali

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:25 am