Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Avira problem nak scan...Help me.

    Share

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ryna168 on Sun Oct 25, 2009 1:49 pm

    Salam2 semua forumer..
    Baru2 ni, rina tukar laptop acer baru sbb laptop lama motherboard dah rosak.
    Dulu guna window xp, skrg ni guna window vista. Lepas rina download avira antivirus kat hippo cam biasa.. rina run dlm laptop ni. Masalahnya, bila nak scan..xleh nak scan habis. Sampai 19% camtu, scan akan berhenti ngan sendirinya n laptop jadi jem.

    Rina cuba klik kat mana2 semua xleh. terus tersekat camtu je..last2, rina terpaksa tekan butang off tanpa shut down. Cuba byk kali, still ada masalah yg sama. Apa problem sebenarnya? rina mmg xnak guna antivirus lain sbb dah mmg serasi ngan avira ni sejak guna laptop lama lagi.

    Sesapa yg tahu, leh bgtau rina...camne nak handle problem ni. Thanks.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ayoi on Sun Oct 25, 2009 2:32 pm

    uninstall.. install semula.
    make sure avira tu khas utk vista bukan utk xp......


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ryna168 on Sun Oct 25, 2009 2:49 pm

    dah wat camtu dah...tapi still xleh nak scan gak..
    rina download cam biasa je kat hippo. yang tu xleh utk vista ke?

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ayoi on Sun Oct 25, 2009 3:57 pm

    donwload kat avira guna vista..


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ryna168 on Mon Oct 26, 2009 8:01 am

    kat maner bro ayoi? vista.com ke?

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by test0123 on Mon Oct 26, 2009 8:25 am

    Avira AntiVir PersonalEdition Classic 7 7.06.00.270 (2000/XP/Vista)

    ajibs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Location : CHeRaS / KL
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ajibs on Thu Oct 29, 2009 7:55 pm

    yup.. avira skrang mmg mcm tu.. susah nak scan n update.. kalau avira dpt scan virus pun, x dpt nak buang.. kalau virus yg terbaru.. kenapa x pakai yg ori cik akak.. ini kis baru RM12 setahun.. berbaloi baloi.. huhuu... http://putera.forumotion.com/jualan-dari-pengedar-dan-secara-pukal-f13/wts-kaspersky-internet-security-2010-rm12-for-100unit-only-t3665.htm

    ookai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Registration date : 19/07/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ookai on Thu Oct 29, 2009 8:08 pm

    aku dah pakai gak yg free ni.biasa la kalo free ni x semua dia leh cover.kalo av berbayar kdg file yg infected leh di'disinfected'kan, tapi kalo guna yg free dia delete terus.terpulang lah nak guna yg free or berbayar.sekadar makluman.

    Downlod Avira here


    Last edited by ookai on Thu Oct 29, 2009 8:12 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : update)

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ryna168 on Fri Oct 30, 2009 4:17 pm

    kalau setakat guna sendiri, pakai free pun xpe...janji rajin wat scan n tak klik mana2 yg tak patut. Sepanjang guna avira free masa guna window xp dulu, xda problem pun. Tu yg suka nak guna sbb dah serasi. Cuma sejak guna vista ni, susah sikit nak scan avira..tak tahu apa puncanya. Lom abis scan, tetiba stuck cam tu je..tekan apa2 kekunci pun...semua xdpt. terpaksa tekan button off..

    Tu yg tanya pada sesiapa yg tahu naper leh jadi mcm tu? apa masalah sebenarnya sampai leh jadi macam tu..

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by ryna168 on Fri Oct 30, 2009 4:21 pm

    ajibs wrote:yup.. avira skrang mmg mcm tu.. susah nak scan n update.. kalau avira dpt scan virus pun, x dpt nak buang.. kalau virus yg terbaru.. kenapa x pakai yg ori cik akak.. ini kis baru RM12 setahun.. berbaloi baloi.. huhuu... http://putera.forumotion.com/jualan-dari-pengedar-dan-secara-pukal-f13/wts-kaspersky-internet-security-2010-rm12-for-100unit-only-t3665.htm

    Tak suka kaspersky...lebih selesa dgn yg ada. Rina pernah guna yg berbayar..sama je.xda perbezaan pun. Kalau setakat laptop guna sendirian berhad je.Free pun berbaloi.

    Sponsored content

    Re: Avira problem nak scan...Help me.

    Post by Sponsored content Today at 12:03 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:03 pm