Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Burung Tiong Emas (mynah)

    Share

    Quraisya
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 129
    Age: 29
    Location: JB
    Registration date: 20/02/2009

    Burung Tiong Emas (mynah)

    Post by Quraisya on Thu Oct 22, 2009 8:23 am

    Ada tak sesiapa kat sini yang minat atau bela burung tiong nih...
    Jom la kongsi cerita...
    Aku minat gila dgn burung tiong emas ni...

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1044
    Age: 29
    Job/hobbies: kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Burung Tiong Emas (mynah)

    Post by MalaYneuMaya on Thu Oct 22, 2009 9:38 am

    assalamualaikum...

    gosok emas kat lidah dia pastu nanti buleh ajar dia bercakap..tu yg aku dengar la..


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender: Female Number of posts: 831
    Registration date: 21/07/2009

    Re: Burung Tiong Emas (mynah)

    Post by Miss U.A on Thu Oct 22, 2009 11:02 am

    betul ke maya....

    ko nih sume terer je kan...multipurpose tol...

    aku pnh teman mak aku gi umah kwn die dlm 2-3 bulan lepas..kebetulan kat luar umah die ade bela burung tiong nih...
    taktaula jenis emas ke perak ke kan...tp bole bercakap la...aku punye melayan burung tuh, sampai mak aku dah abes berborak pun aku still tercegat kat situ lg....

    syok wooo melayan burung tiong nih...

    Quraisya
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 129
    Age: 29
    Location: JB
    Registration date: 20/02/2009

    Re: Burung Tiong Emas (mynah)

    Post by Quraisya on Fri Oct 23, 2009 12:38 am

    tiong aku baru blajar nak cakap.
    tapi skang ni dia dah pandai 'meow' sebab sangkar burung tu dekat ngan sangkar kucing...

    betik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 204
    Registration date: 15/03/2009

    Re: Burung Tiong Emas (mynah)

    Post by betik on Fri Oct 23, 2009 1:01 am

    ooo...burung tiong mas...ingatkan minah mana tadi? Very Happy
    gosok2 lidah dia ni sadis sikit...berdarah2...tapi kawan aku punya tak payah gosok2 dengan cincin pun still dia boleh bercakap, mencarut, mengumpat, etc...tak tau la kalau dia pernah hantar burung tu masuk sekolah Very Happy...

    Quraisya
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 129
    Age: 29
    Location: JB
    Registration date: 20/02/2009

    Re: Burung Tiong Emas (mynah)

    Post by Quraisya on Fri Oct 23, 2009 8:12 am

    Ada org ckp pakai tape... tapi mane nak dpt eks...

      Current date/time is Sun Aug 31, 2014 2:15 am