Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    adobe flash builder 4(formerly known as flex builder)

    Share
    avatar
    betik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 204
    Registration date : 15/03/2009

    adobe flash builder 4(formerly known as flex builder)

    Post by betik on Wed Oct 21, 2009 4:02 pm



    dah keluar beta2...
    walaupun ditujukan kepada flex developer, tapi best untuk developer yang guna actionscript jugak...nak test pun senang sebab dia boleh invoke flash professional skang dari situ...

    sapa yang dah try, tolong kasi komen...aku baru je nak try...wahaha
    avatar
    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: adobe flash builder 4(formerly known as flex builder)

    Post by LanoG on Wed Oct 21, 2009 6:05 pm

    ko dah try.. tapi mana komen ko.. hahaha Very Happy
    avatar
    betik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 204
    Registration date : 15/03/2009

    Re: adobe flash builder 4(formerly known as flex builder)

    Post by betik on Thu Oct 22, 2009 3:16 am

    hhaha...aku baru nak try...flex builder 3 dan sebelumnya akupun tak pernah try lagi Very Happy...jadi tak boleh nak buat perbandingan...tu yang nak mintak komen dari otai2 sekalian...

    tadi dah try...best jugak pakai...cuma kalau nak 'trace', kena run atas flash professional sbb dia akan run atas browser, takde output panel...so aku buat textbox 1 utk trace output utk test..haha...ke ada cari lagi mudah?...

    overall, sedap pakai...code hinting dia pun best...tak macam flash professional yang tak termasuk class/package yang kita buat dan import

    Sponsored content

    Re: adobe flash builder 4(formerly known as flex builder)

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Oct 18, 2017 8:57 pm