Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    selamat atau tidak?

    Share

    lan_86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 13/09/2009

    selamat atau tidak?

    Post by lan_86 on Tue Oct 20, 2009 7:06 pm

    aku nak tanya pendapat korg,sekarang aku tinggal kat sabah,tapi memandangkan notebook yang aku nak beli ni xde stock,dan aku xlama lagi akan terbang ke kl untuk 1 minggu,rasanya aku nak angkat kat lowyat je(klu ade la..)

    jadi persoalannya sekarang,selamat atau tidak untuk jangka masa panjang memandangkan brand ni xde service cntre kat area aku ni,setakat seller..2 3 kedai je yang jual brand ni..risau tentang warranty je..

    apa pendapat korang?tunggu atau angkat kat lowyat je??

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by s.k on Tue Oct 20, 2009 7:17 pm

    klo nak bli notebook xmasalah kot..sbb klo ntbk rosak, g je kat pusat servis dia..mane2 pon xkesah selagi ader waranti la kan..

    pe brand ntbk??klo hp, besepah cawangan dlm m`sia nie..

    lan_86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 13/09/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by lan_86 on Tue Oct 20, 2009 7:24 pm

    toshiba,

    pusat servis acer,compaq,hp mmg ada kat area aku ni..

    setahu aku pusat servis toshiba kat sabah ni ade kat Kota Kinabalu je(jauh jugak la)

    semalam aku try tanya kat kedai yang ada jual notebook toshiba kalau dorg bleh hntrkan ke pusat servis KK,tapi dorang kata xbleh sbb aku xbli dgn dorang..

    adusss...

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by din_125 on Tue Oct 20, 2009 8:29 pm

    toshiba..
    brand lain x nak ke?
    dell selalunya org tu yg akan dtg tmpat kita, jdi x yah la beria2 nak carik srvis centre..
    pegi lowyat?
    brapa kos perjalanan dari sabah ke kl tu?
    nnti rugi duit kat situ jer..
    senang citer beli jer online..
    contoh lowyat.net , post pon murah..
    kalau ad msaalah boleh post balik ke semenanjung..
    tapi, kalau nak jalan kat kl ap salahnya, sambil beli laptop tu..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by kae on Tue Oct 20, 2009 8:37 pm

    lebih baik beli dell.. tapi saudara tinggal kat mana..??
    nak beli laptop ape..??
    budget..?


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    lan_86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 13/09/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by lan_86 on Tue Oct 20, 2009 10:15 pm

    dell?
    maksudnye walau dimana kita berada,dell tetap akan datang utk repair apa2 yang rosak??

    brand toshiba ni kira lengkap+designnya mmg lawa,x mcm brand lain,harga lebih kurang tapi xlengkap..kira mcm acer jugak,tats why aku pilih toshiba sbb da boring menghadap brand ni selama 6 tahun. Very Happy

    xpayah cakap pasal bajet atau spec,da 2 bulan buat reserach dan aku rasa toshiba pilihan paling tepat!

    secara konklusinya,selamat x klu bli notebook di luar kawasan tmpt tinggal aku??????

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by test0123 on Tue Oct 20, 2009 10:52 pm

    selamat takde masalah..janji ada warranty Basketball

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by s.k on Wed Oct 21, 2009 12:07 am

    lan_86 wrote:toshiba,

    pusat servis acer,compaq,hp mmg ada kat area aku ni..

    setahu aku pusat servis toshiba kat sabah ni ade kat Kota Kinabalu je(jauh jugak la)

    semalam aku try tanya kat kedai yang ada jual notebook toshiba kalau dorg bleh hntrkan ke pusat servis KK,tapi dorang kata xbleh sbb aku xbli dgn dorang..

    adusss...

    klo cam tu bli je kat kedai dkt umah ko tu..klo warenti 3thn sah2 xyah sesakkan diri g KK..

    bape beza rege ntbk kat kedai tu ngan rege kat lowyat??

    klo xbyk..elok bli kat kedai tu je..
    klo bli on9 nie sama je cam bli kat lowyat cume murah je..tp klo rosak masih lg kene g KK dgn sendiri ye <--yg nie aku x kompom, kene ty seller on9 tu

    lan_86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 13/09/2009

    Re: selamat atau tidak?

    Post by lan_86 on Wed Oct 21, 2009 12:23 am

    s.k wrote:
    lan_86 wrote:toshiba,

    pusat servis acer,compaq,hp mmg ada kat area aku ni..

    setahu aku pusat servis toshiba kat sabah ni ade kat Kota Kinabalu je(jauh jugak la)

    semalam aku try tanya kat kedai yang ada jual notebook toshiba kalau dorg bleh hntrkan ke pusat servis KK,tapi dorang kata xbleh sbb aku xbli dgn dorang..

    adusss...

    klo cam tu bli je kat kedai dkt umah ko tu..klo warenti 3thn sah2 xyah sesakkan diri g KK..

    bape beza rege ntbk kat kedai tu ngan rege kat lowyat??

    klo xbyk..elok bli kat kedai tu je..
    klo bli on9 nie sama je cam bli kat lowyat cume murah je..tp klo rosak masih lg kene g KK dgn sendiri ye <--yg nie aku x kompom, kene ty seller on9 tu


    harga xbanyak beza..klu mcm ni kena tunggu stock baru sampai baru bleh angkat Sad

    benda yang xconfirm tu yang merungsingkan aku sebenarnya... pale

    Sponsored content

    Re: selamat atau tidak?

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am