Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    supplement tambahan

    Share

    miss purple
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 13
    Age : 31
    Job/hobbies : unit trust consultant
    Registration date : 02/03/2009

    supplement tambahan

    Post by miss purple on Mon Mar 02, 2009 8:41 pm

    apa pendapat korang mkn dietary supplement?
    vitamin?

    org kt rumah aku mkn vitamin shaklee..
    korang?

    ape perubahan yg korang rs bila mkn vitamin?
    x kisahla vitamin ape2 pun
    ok?ko?xde perubahan?

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 28
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ogGy on Mon Mar 02, 2009 10:06 pm

    Aku semua makan....mana yang aku dapat percuma,aku makanlah.Sekarang ni aku makan multivite + probiotik keluaran Merck,alhamdulillah perut aku berfungsi dengan baik dan senang buang air besar.

    Perubahan ? dah tentu ketara sangat perubahan pada badan aku,ada naik berat badan disebabkan aku makan B Complex Enervon C.Selera makan naik giler...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 39
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by szainizam on Tue Mar 03, 2009 12:38 am

    Aku pulak...

    Start masa anak2 aku dalam kandungan mak dia (wife aku) aku dah start bagi makanan tambahan..SALINDAH...

    Pastu sekarang ni..dah 4, 5 tahun aku bagi diorang makan examo 500..pergh...Lain dari yang lain...

    Tak terkawal dibuatnya...asyik nak bercakap jeeee...aktif semacam...aku dah antar anak2 aku pra sekolah...baru dua bulan je..dah boleh baca AL-FATIHAH...laju beb...ALHAMDULILLAH..

    Selain itu, kami satu famili makan madu sebelum sarapan...

    sementara_waktu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 03/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by sementara_waktu on Tue Mar 03, 2009 6:27 am

    glamer jugak salindah nih yer....
    dgr2 cam leh kasi anak jadik pandai yek?

    tp... ader midwife penah cakap yg salindah nih tak bagus sebenarnye...
    ader side effectnyer......yg buleh bahayekan nyawa ibu......
    saye cakap serius nih....

    kalau tak yakin, sile tanye pendapat bidan2 kerajaan yg berdekatan...
    kalau tak silap... midwife2 mmg anti ngan salindah....
    lagi baik tanye ngan pakar sakit puan yg berdekatan.... ape pendapat mereka?

    just so u know, there has been a growing concern about this particular medication....
    just be careful with certain supplement ok...

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ryna168 on Tue Mar 03, 2009 8:43 am

    midwife2 anti ngan salindah???
    ni 1st time rina dgrla,sblm ni,rina xpernah dgr midwife bagitau.rina sekadar menjawab sebagai wakil.Laughing Laughing

    SALINDAH, adalah dari perubatan Homeopati & pengasasnya adalah Prof. Dr. Azizan Ismail, syarikat Era Edar Marketing Sdn Bhd .semakan kesahihan produk SALINDAH boleh dibuat dengan menelefon Biro Pengawalan
    Farmaseutikal Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia di Putrajaya: Nombor Telefon: 03-7957
    3611 (minta sambungkan ke Bahagian Farmasi). Sahkan nombor kelulusan produk SALINDAH berikut:
    MAL05092335T
    MAL05092336T
    MAL05092337T
    MAL07021406T
    MAL05092339T
    MAL08010729T
    MAL05092341T
    MAL07124635T
    MAL07021407T
    MAL05092338T
    MAL05092342T
    MAL05092340T

    Salindah ini selamat untuk digunakan, cuma sebilangan ibu2 yg bermasalah seperti :
    > Terlalu kerap mengandung dan kehamilan yang terlalu rapat.
    > Pernah menjalani pembedahan Caesarean ketika melahirkan anak terdahulu.
    > Pernah menjalani pembedahan untuk membuang fibroid.
    > Mempunyai luka pada rahim.
    > Pernah menjalani dilation and curettage D & C (selepas menggugurkan anak) yang
    menyebabkan rahim luka dan berparut.
    > Mengandung pada usia terlalu muda (belasan tahun) atau lewat (melebihi 35 tahun).
    Risiko bertambah tinggi dengan peningkatan umur.
    > Pernah mengalami masalah plasenta previa pada kandungan terdahulu.
    > Mengandung anak kembar.
    > Merokok atau mengambil dadah.

    ***tidak digalakkan untuk mengelakkan tumpah darah semasa mengandung kerna berisiko tinggi.kalau nak ambil gak,sebaiknnya kenalah merujuk kepada pakar dulu.Bukan produk salindah sahaja,malahan semua produk tidak digalakkan pengambilannya melainkan atas nasihat pakar.

    miss purple
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 13
    Age : 31
    Job/hobbies : unit trust consultant
    Registration date : 02/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by miss purple on Tue Mar 03, 2009 10:01 am

    x penah dgr la pulak salindah ni..
    nak kena mkn B Complex Enervon C supaya berat aku bertambah..

    asyik mcm ni jer x naik2..

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 39
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by szainizam on Tue Mar 03, 2009 9:32 pm

    sementara_waktu wrote:
    tp... ader midwife penah cakap yg salindah nih tak bagus sebenarnye...
    ader side effectnyer......yg buleh bahayekan nyawa ibu......
    saye cakap serius nih....

    Salam...

    Memang ader dengar pasal benda ni...Sebenarnya yang depa makan tu bukan SALINDAH tulen. Orang cakap kat pasaran ade SALINDAH palsu...tu yang MASALAH nye..

    Sebab iitu, kena dapatkan dari penjual yang sah dan anda benar-benar yakin...

    Lagi satu, kalau ibu-ibu mengandung (yang aku tahu la) depa selalu pergi klinik tiap-tiap bulan. Sepatutnya ambil peluang masa ni untuk tanya APA YANG PATUT dan apa YANG TIDAK PATUT dimakan oleh pregnant woman ni...

    Kadang-kadang ada juga wanita hamil ni main BELASAH je ambil makanan TAMBAHAN ni tanpa nasihat doktor. off topic!

    Pasal makanan tambahan ni, baru ni aku tambahkan satu lagi makanan berkhasiat untuk anak-anak aku iaitu JUS TOK GURU..pasal di dalam nya ada 8 jenis makanan berkhasiat TERPILIH iaitu madu, kurma, kismis, delima, za'faran, habbatus sauda', zaitun dan madu..

    Kira package la gitu...So far..Alhamdulillah...

    lampusuluh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 19/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by lampusuluh on Wed Mar 04, 2009 10:54 am

    midwife2 anti dgn salindah?? biar betul.. SALINDAH tu mmg bagus utk perempuan mengandung. Anak akan jd sihat dan lain dari baby2 lain. tulang baby lebih kuat dan otak lebih cerdas.. anak2 aku pun skrg bg makan examo, mmg betul.. x terlayan karenah diorang ni.. bijak terlebih.. nmpk lebih dominan dr budak2 lain.

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 39
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by szainizam on Wed Mar 04, 2009 11:12 am

    hehehe...kengkadang sampai tak terlayan diorang...bukan budak2 je leh makan examo tu...

    orang yang dewasa pun leh...aku memang syorkan kat semua geng aku kat x-opis dulu...

    pastu makan examo plus...mantooop!

    miss purple
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 13
    Age : 31
    Job/hobbies : unit trust consultant
    Registration date : 02/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by miss purple on Thu Mar 05, 2009 6:55 pm

    selain salindah x de sape2 yg mkn supp lain?

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by loy_azloy on Fri Mar 06, 2009 9:14 am

    ade supplement untk naikkan badan tak?tapi aku bukan nak naikkan perut...naikkan badan ...selain dari weight gain...

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 39
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by szainizam on Fri Mar 06, 2009 10:01 am

    Nak sebut pasal supplement ni..memacam ada kat pasaran.. Janji ada duit dan mahu cari..banyak yang ko jumpa..

    GAMAT-GAMOGEN

    PRODUK CNI-memacam ada khas untuk wanita, lelaki, anak2, pelajar sekolah

    PRODUK JUS MANGGIS- terbaru!

    PRODUK ALPHA LIPID-terhangat- memacam khasiat untuk ibu hamil, pesakit jantung, budak sekolah, sakit gout dll..produk ini juga akan menstabilkan BERAT badan sseorang...(Loy_azloy)

    PRODUK HADIS-makanan tambahan jenis serbuk..baik jugak..


    p/s semua kat akan aku dah try...MANTOP!

    blackgold
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 2
    Age : 53
    Location : kuala lumpur
    Job/hobbies : travel/reading
    Registration date : 06/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by blackgold on Fri Mar 06, 2009 8:57 pm

    Nak cerita pasal makanan tambahan ni, ko orang mungkin tak pernah dengar kot, buah kuno dari negeri cina.mengikut kajian dr.mandel,pakar pemakanan US,ada 34 kebaikan.Tapi yang aku suka sangat tu, power habih.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 28
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ogGy on Sat Mar 07, 2009 12:30 am

    Blckgold ,adakah itu buah goji yang kau maksudkan ? hehe memang bagus,nak2 kaum laki memang bagus makan buah tu...

    Salindah ni kalau nak kenal yang ORi ke tidak,cek ada sticker PBKD dan no MAL dia.Tapi skang ni dah ada sticker PBKB tiruan,harap maklum...kalau boleh dapatkan dari pengedar yang sahaja.Tak heranlah kalau ada yang boleh bagi diskaun giler2 masa nak beli.

    Miss Purple n Azloy,kalau nak supplement bagus PM la aku....aku boleh bagi diskaun khas tok ahli forum,skang ni aku tengah nak clear stock...lepas ni kebanyakkan harga barang semua naik.

    p/s : Panadol Actifast naik harga lagi !!! RCP Rm 4.00 Very Happy


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 39
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by szainizam on Sat Mar 07, 2009 2:06 am

    aku rasa betul la tu OgGy....

    Jiran aku jadi stokis dia...siap promot kat jiran2 lorong umah aku...ngan bapa aku skali terlibat...memang bagus untuk orang-orang lelaki..awet muda...kena lah ngan semua jiran2 aku yang pencen-pencen...

    aku dengar la presentation dia...maharaja China makan buah tu yang beratus gundik dia ada...pergh!

    tak tau lak sesuai untuk perempuan atau tidak...

    blackgold
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 2
    Age : 53
    Location : kuala lumpur
    Job/hobbies : travel/reading
    Registration date : 06/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by blackgold on Sat Mar 07, 2009 2:25 pm

    Memang betoilah OgGy & nizam.. Dah cuba ka.?. Pompuan pun boleh makan.tapi jangan
    yang mengandung, pantang sebab panas sikit.takut2 lain jadi pulak.Itu yang biasa punya.Ada yang extra, lagi power.Pasal makanan tambahan ni, jangan dok cari yang power saja.Cerita kawan aku, ada kes strok,kanser, diabetes,darah tinggi,migrin dan banyak lagilah pun sangat bagus.Ada kes2 ini yang dah baik & sembuh.Katanya goji ni menguatkan imunisasi system lawan penyakit.Pendek kata makanan tambahan ni baguih kita amalkan,Lambat tua kata kawan aku ni.Janganlah nampak tua sebelum sampai waktunya.
    Yang pentingnya badan sihat,hati senang,pokek penuh.Ooopph.sebelum tu, ada ka sapa-sapa yamg biasa pekena buah ni.nak tau juga apa komen.....,

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 39
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by szainizam on Sat Mar 07, 2009 2:36 pm

    satu lagi...aku nak war war kan...

    Produk ni dah lama meletup kat kelantan...ramai pengedarnya dah untung ribu2...

    Susu alpha lipid....aku rasa korang ada penah dengar dan penah lihat kat paper...

    banyak testimoni yang gunakannya berpuas hati dan ramai antara mereka yang terus jadi ahli untuk dapat harga murah...

    aku dah try satu...untuk mak ayah aku yang berumur 50 ke atas...

    kata mak aku...baru sekali minum susu tu (manis rasanya) dia dah tangkap sakit kat lutut...mak aku ni memang sakit lutut ..orang tua la katakan...pastu dua tiga hari badan rasa nak demam...

    itu antara kesan2 awal susu tu nak merawat tubuh badan mak aku...

    ayah aku pulak...setakat aku tulis ni..dia kata takde kesan lagi...memang banyak dah aku try makanan kesihatan pada dia...lambat sikit nak bagi kesan...

    apapun...semuanya bergantung pada keserasian tubuh kita untuk dirawat...ada yang amik masa sekejap ada juga yang sampai bertin2 baru ada kesan...

    harganya rm180 satu tin..leh la kalau korang nak try satu..pm je aku... bounce

    miss purple
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 13
    Age : 31
    Job/hobbies : unit trust consultant
    Registration date : 02/03/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by miss purple on Sun Mar 08, 2009 8:48 am

    promote2..tp jgn sampai jd thread bisnes sudah n jgn lari dari tajuk asal.. Very Happy

    aku ni kdg2 je mkn vitamin..time nak g jauh2 ke..ade kelas ke..br makan..
    sape2 ade mkn supp kt farmasi punyer?

    ammar86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Age : 29
    Location : kulim-->KL( IPGM-KBM )
    Job/hobbies : bakal cekgu
    Registration date : 18/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ammar86 on Sun Mar 08, 2009 9:59 am

    salam
    alphalipid mmg cmtu
    minggu pertma mmg akan jd cm tu. tp yg beznya, slalu g jamban.hehehe.. bukan cirit birit la. klau buang tu. rasa selesa sgt.hehehe...

    ayh ko xde effect pe2 ke?tambah dos lg. 2 cup 1 hari.
    klau org kncg manis, 2 tin bru de kesan. 2pon dorg xprasan yg kadar gula dlm darah dh turun.

    klau ada yg ddk kl kl, nk susu alphalipid dgn hrga bez blehla aku bg. ( promote ckit ).
    hehehe..

    1 fam aku mnum susu ni. mmg bagus la.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 28
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ogGy on Sun Mar 08, 2009 4:41 pm

    Ammar ? promote nampak.. hehe nak promote kasi ler 1 tin cuba dlu,lepas tu ramai yang nak hehe ... Very Happy


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ammar86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Age : 29
    Location : kulim-->KL( IPGM-KBM )
    Job/hobbies : bakal cekgu
    Registration date : 18/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ammar86 on Sun Mar 08, 2009 11:53 pm

    bg 1 tin?
    bg saje xleh la,hehehe...
    jual dgn harga murah bleh la.heheh..
    nk tau ttng alphalipid ni leh search kt youtube.

    apa yg szainizam ckp tu semua betul.hehehe

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 28
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ogGy on Mon Mar 09, 2009 9:47 pm

    Hehe ..aku pun jual jugak kat kedai,leh tahanlah ramai yang datang beli.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ammar86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Age : 29
    Location : kulim-->KL( IPGM-KBM )
    Job/hobbies : bakal cekgu
    Registration date : 18/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by ammar86 on Wed Mar 11, 2009 2:01 am

    slalunya org yg dh sembuh dtg beli sbb dorg dh pcya produk 2.
    cma nk prcayakan org baru je susah sikit
    maklumlah benda mahal.
    hehehe

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by loy_azloy on Wed Mar 11, 2009 1:10 pm

    ogGy wrote:Blckgold ,adakah itu buah goji yang kau maksudkan ? hehe memang bagus,nak2 kaum laki memang bagus makan buah tu...

    Salindah ni kalau nak kenal yang ORi ke tidak,cek ada sticker PBKD dan no MAL dia.Tapi skang ni dah ada sticker PBKB tiruan,harap maklum...kalau boleh dapatkan dari pengedar yang sahaja.Tak heranlah kalau ada yang boleh bagi diskaun giler2 masa nak beli.

    Miss Purple n Azloy,kalau nak supplement bagus PM la aku....aku boleh bagi diskaun khas tok ahli forum,skang ni aku tengah nak clear stock...lepas ni kebanyakkan harga barang semua naik.

    p/s : Panadol Actifast naik harga lagi !!! RCP Rm 4.00 Very Happy
    weight gain tu pada ko ok tak?aku ingat nak beli ngan ko la...

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: supplement tambahan

    Post by MalaYneuMaya on Wed Mar 11, 2009 8:38 pm

    assalamualaikum...

    B complex enervon c tu jenis ubat tu kan? company dia nama apa? untuk tambah selera ke?


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: supplement tambahan

    Post by Sponsored content Today at 10:16 am


      Current date/time is Sun May 01, 2016 10:16 am