Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Padanan tali leher dan kemeja

    Share

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 136
    Age: 86
    Location: Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies: Merapu
    Registration date: 14/03/2009

    Padanan tali leher dan kemeja

    Post by darkpink on Sun Oct 11, 2009 5:41 pm

    Salam semua.Ni kalau kita nak pakai kemeja dan nak padankan dengan tali leher yang macam mana yang sesuai.Boleh tolong beri pendapat tak

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1618
    Age: 55
    Registration date: 24/04/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by raidizh AR on Sun Oct 11, 2009 6:10 pm

    melalui pendapatan ak la....

    situasi 1 : kalo baju ko berjalur/berkotak = pakai la tie yg kosong/bertekstur/bertona warnanye

    situasi 2 : kalo baju ko kosong = pakai la tie yg bercorak, samada brkotak/jalur

    situasi 1
    walopn tie ni ade corak sket, tapi warna die xlari jauh tone

    walopon tie ni plain tapi die bertekstur *eceh**eceh*

    situasi 2

    lihat... model ni tampak gembira menggayakan kemeja kosong dan tie brjalur... tampak semat bukan?

    kalo baju kaler cerah, pilih la tie gelap... vice versa

    walaubagaimanapun, bule je pakai baju berjalur/corak + tie berjalur/corak... juga sebaliknya

    ni cuma pendapatan ak sebagai perempuan yang melihat klasmet2 ak/jejaka2 memakai baju keparat korporat seminggu sekali di hari isnin... bukan lah secara propesenel

    kalo nk secara propesenelnye, lawati la
    Spoiler:
    http://www.cheap-neckties.com/matching-ties.php


    --------------------------------------------

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 370
    Age: 85
    Location: on da way to umah cullen...
    Job/hobbies: baca n tgk cite twillight...
    Registration date: 16/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by crazy_labelle on Sun Oct 11, 2009 10:23 pm

    ak lg suke tgk baju belang dgn tie kosong kot...
    or corak tie tu minimalis...
    sbb kalo plain nmpak mcm sales man etc Very Happy

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender: Female Number of posts: 2223
    Location: sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by teri-chan on Mon Oct 12, 2009 7:48 am

    bukan mcm salesman.. tp nmpk corporate. tulah salesmen cuba potrait-kan.

    tp pemilihan tie seelok2nya biarlah yg bersesuai. pemakaian tie ber gmbr is a BIG no-no dlm dunia corporate.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1044
    Age: 29
    Job/hobbies: kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by MalaYneuMaya on Tue Oct 13, 2009 9:47 pm

    assalamualaikum...

    Spoiler:

    buruknya..mcm plewud jatuh tang lori je..

    ala kalu stakat kemeja + tie..mana ada nampak koporat pon..

    aku ada kemeja kosong lengan panjang dgn tie belang..belang pon sikit dan halus2 je..kalu byk2 pon buruk jugak Laughing

    crazy_labelle wrote:ak lg suke tgk baju belang dgn tie kosong kot...
    or corak tie tu minimalis...
    sbb kalo plain nmpak mcm sales man etc Very Happy

    kalu baju kotak2 cemana? Very Happy

    teri-chan wrote:pemakaian tie ber gmbr is a BIG no-no dlm dunia corporate.

    gamba cherry ke? hahaha


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1618
    Age: 55
    Registration date: 24/04/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by raidizh AR on Tue Oct 13, 2009 9:52 pm

    lawa pe yg tuh... jarang lak ak tgk org pakai.... simple yet nice... apo la maya nih... kretip la skat


    --------------------------------------------

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 136
    Age: 86
    Location: Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies: Merapu
    Registration date: 14/03/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by darkpink on Tue Oct 13, 2009 10:38 pm

    aku ada baju kemeja blue black jalur nak pakai ngan tie silver ok tak ea??

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1618
    Age: 55
    Registration date: 24/04/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by raidizh AR on Tue Oct 13, 2009 10:40 pm

    paste sket gmbr.. ko cilok kat mane2 pn bule, asal akan2.. baru nmpk


    --------------------------------------------

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 136
    Age: 86
    Location: Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies: Merapu
    Registration date: 14/03/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by darkpink on Tue Oct 13, 2009 10:58 pm

    gamba tak jumpa la nak cari tapi latar blue black die punye jalur silver jalur halus-halus je

    nocturnal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 181
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by nocturnal on Fri Oct 16, 2009 8:20 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...
    kalu baju kotak2 cemana? Very Happy


    personally bagi aku, baju kotak2 tak masuk dengan mana2 tie. sebab baju kotak2 ni nampak kasual je.
    kalau baju jalur2, guna la tie plain je.
    kalau baju plain, cari la tie yang ada corak sket.



    skrg ni orang x pakai tie besar2 dah..balik ke zaman orang pakai slim tie..kalau berani guna skinny tie.

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 136
    Age: 86
    Location: Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies: Merapu
    Registration date: 14/03/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by darkpink on Sat Oct 17, 2009 6:25 pm

    aku tak berani nak guna skinny tie masih tak berani lagi nak cuba Very Happy

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1044
    Age: 29
    Job/hobbies: kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by MalaYneuMaya on Sat Oct 17, 2009 8:50 pm

    assalamualaikum...

    nocturnal wrote:
    personally bagi aku, baju kotak2 tak masuk dengan mana2 tie. sebab baju kotak2 ni nampak kasual je.

    betul jugak..kebetulan mmg aku tak suka baju kemeja kotak2..aku suka yg kosong je


    --------------------------------------------

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 925
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by Jedi on Sat Oct 17, 2009 9:31 pm

    Elok kalau warna tie sama ngan baju.
    Kalau baju putih, takpe la tie warna apa2.

    Eh...kat mana ek nak beli tie clip?
    Bape RM satu?

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 370
    Age: 85
    Location: on da way to umah cullen...
    Job/hobbies: baca n tgk cite twillight...
    Registration date: 16/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by crazy_labelle on Sat Oct 17, 2009 10:46 pm

    baik xyah pkai kalo warna sama...
    pilih yg matching kale la...

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 925
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Padanan tali leher dan kemeja

    Post by Jedi on Sat Oct 17, 2009 11:13 pm

    crazy_labelle wrote:baik xyah pkai kalo warna sama...
    pilih yg matching kale la...

    Aku rasa dua2 baris tu maksudnya sama Razz

    Kalau camni, baru betul;

    baik xyah pkai kalo warna tak sama...
    pilih yg matching kale la...

      Current date/time is Sat Apr 19, 2014 5:48 pm